Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, zajímá mě, jestli věříte na lásku na celý život, nebo jestli máte nějaké zkušenosti v rodině (rodiče, prarodiče… ) ![]()
@VikyVik píše:
Ahoj holky, zajímá mě, jestli věříte na lásku na celý život, nebo jestli máte nějaké zkušenosti v rodině (rodiče, prarodiče… )
Ano. Syn.
Moji prarodiče spolu byli přes 50 let, ale láska to nebyla. Pořád se hádali, křičeli, děda se dokonce na pár měsíců odstěhoval pryč… Moji rodiče jsou spolu 41 let a rádi se mají. Taťka denně nosí mamce snídani do postele. A já věřím, že s mým mužem budu taky už napořád. I po deseti letech ho miluju stejně, jako na začátku.
@ProfZav To s těmi rodiči je moc krásné, i s vaším partnerem. ![]()
Moji rodiče byli spolu 43 let, loni tatínek zemřel, ale neznám žádné hádky doma a podobně ![]()
Prarodiče 50 let manželé, až do babiččiny smrti, druhý prarodiče téměř 60 let, až do dedeckovo smrti, takové ty běžné hádky, spíš škádlení, měli se v úctě a byla mezi nimi cítit láska. Rodiče 31 let manželé, partnerovi rodiče 29 let, také je vidět, že se stále milují. Doufám, že s partnerem má tom budeme stejně, zatím 5 let.
Ano, verim v lasku na cely zivot, s tim jsem si manzela brala
letos spolu budeme uz 11 let, cekame prvni mimco… doufam a verim v jeste spoustu stastnych let…
Moji i manzelovi prarodice spolu stravili cely zivot, nez jeden z nich zemrel, moji rodice jsou spolu 31 let ![]()
Dřívější doba byla něco jiného… Ženy musely překousnout více problémů než my rádoby moderní.
Moje babička, ročník 1929 byla prava hospodyňka, když bombardovali škodovku říkala že to byla životní lekce a člověk si musí vážit života mnohem víc.
S dědou byli přes 50 let…
Veškeré vztahy jsou o toleranci.
Dnešní doba - no, chybí vojna, vliv médií a internetu. Jsem ročník 82 a v životě by mě nesměl do baráku chlap co hraje PC hry a neumí vzít kladívko do ruky.
S manželem táhneme druhé desetiletí a je to můj 🤴
Naši spolu byli 27 let, pak táta zemřel. Dodnes si pamatuju, jak ten rok, co umřel, měla máma zdravotní problémy a táta ji vezl do po víkendu do nemocnice a celou cestu domů se omlouval, že ji vezl už v neděli, ale předtím by to nezvládl.
Babička s dědou spolu byli od babiččiných 16 a to až do babiččiny smrti (jestli dobře počítám, tak 44 let, ale od svatby to bylo „jen“ 40 let, asi by se vzali dřív, ale byla válka.
Druzí prarodiče spolu sice byli přes 30 let, ale asi to nebylo ono, protože děda se po smrti babičky velice rychle znovu ženil.
Teta se strejdou jsou spolu přes 50 let a mají krásný vztah dodnes.
Sestra mého dědy se s manželem rozvedli asi po 20 letech, 2 roky byli bez sebe, pak se znovu dali dohromady, znovu vzali a žili dalších 20 let spolu.
Takto bych mohla pokračovat dalších xy případů. Ale většinou jde o dřívější generace. A i když to často byly spokojené svazky, tak i tam byly nevěry a další problémy, které naše generace často už neumí a vlastně ani nechce řešit.
Ja jsem asi spis z te druhe strany. Vsechny tety maji nejake trapeni s manzeli-nevera, ponizovani, arogance. Prijde mi, ze jsou spolu, protoze kam by v sedesati sly a z ceho zacaly znovu. Prarodice soudit nechci-jedny znam jen z vypraveni a druhe jen optikou ditete. Sama nevim, z osobni zkusenosti mi spise prijde, ze se ta zamilovanost zmeni v lepsim pripade na uctu a toleranci, ale ze by se dva dokazali vroucne milovat az do smrti tomu moc neverim. Rodice si jeste pamatuju jak se vodili za ruce a to ja uz se vodila za ruku s budoucim manzelem, ale pak se asi neco zmenilo a tak nejak ta laska asi vyprchala. Nicmene jsem se vdavala z lasky a doufam, ze nam vztah bude fungovat i dal.
@Anonymní píše:
Ja jsem asi spis z te druhe strany. Vsechny tety maji nejake trapeni s manzeli-nevera, ponizovani, arogance. Prijde mi, ze jsou spolu, protoze kam by v sedesati sly a z ceho zacaly znovu. Prarodice soudit nechci-jedny znam jen z vypraveni a druhe jen optikou ditete. Sama nevim, z osobni zkusenosti mi spise prijde, ze se ta zamilovanost zmeni v lepsim pripade na uctu a toleranci, ale ze by se dva dokazali vroucne milovat az do smrti tomu moc neverim. Rodice si jeste pamatuju jak se vodili za ruce a to ja uz se vodila za ruku s budoucim manzelem, ale pak se asi neco zmenilo a tak nejak ta laska asi vyprchala. Nicmene jsem se vdavala z lasky a doufam, ze nam vztah bude fungovat i dal.
Nevidím lásku ve vidění se za ruce. Znám pár, který se vodil za ruce a manželka podváděla manžela, jsou už rozvedený. Ta láska musí být citit, není jen o nějakých gestech.
Prarodiče jsou spolu 60 let.
Teta a strejda - 50 let.
Druzí prarodiče už nežijí, ale taky spolu byli něco přes 50 let.
Ano jsou to spíš generace, kdy se na rozvod pohlíželo spatra, ale tady je vidět, že se mají opravdu pořád rádi. ![]()
Jsem s manželem od 17, je mi 44let, i když občas máme doma Itálii, tak bych neměnila.