Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahoj holky, chtěla jsem se zeptat na jednu věc,někde jsem se letmo dočetla, možná tady, že někdo bere po sobě hned tři plata antikoncepce bez přestávky a po těch třech měsících dostane menstruaci.. máte s tím někdo zkušenosti?? tohle jsem ještě neslyšela.. taky dobíram ale první plato po Xletech… neni to nebezpečný a mohla bych to taky praktikovat??? díky moc.
Jde to jen u jednofázové antikoncepce (všechny prášky jsou stejně silné)
Ahoj,
já to tak praktikuji na doporučení svého Dr. jen na dovolené.
Ale za sebe můžu říct, že vždycky jsem menstruaci stejně dostala i přes „Nonstop“ braní prášků ![]()
Beru Logest, zítra odjíždíme na dovču a chystám se navázat hned na dobrané platíčko, tak uvidím ![]()
Já když jsem brala antikoncepci,a pokud jsem nechtěla mít MS,tak jsem je brala taky furt.Teď mám injekci,a taky MS nemám.
Kamarádka s tím má dobrou zkušenost. Přes prázdniny běžně bere antikoncepci 3 měsíce v kuse. Dokonce jsem někde četla, že není problém brát prášky prostě pořád. Že to gynekologové neodsuzují - ale přiznávám, že tohle je informace stará několik let.
Když jedeš na vodu, čundr nebo dovolenou, je to přece jen pohodlnější bez menstruace, ale já to nikdy neřešila, vždycky jsem to nějak zvládla.
Ahoj, já jsem občas brala dvě plata bez přestávky a pak jsem vynechala. Asi pro jistotu, abych věděla, že nejsem v tom (přitom si stejně nejsem jistá, zda je to podle tohö poznat
)
No a moje kamarádka ta brala klidně třičtvrtě roku prášky bez pauzy a její gyn. v tom prý taky neviděl problém. Asi záleží na každé, jak to snáší.
ahaaa, tak to vyzkouším také.. ted přes léto je to určitě lepší.. moc vám děkuji..
![]()
hele ale ty máš malé miminko? (myslím podle fotky v profilu)
Já jen kdybys kojila a brala antikoncepci, tak nevím, jestli u té se to může brát takhle bez pauzy. Tam bych to asi nedělala.
To mě jen napadlo, pokud kojíš. Jestli ne tak si toho prosím nevšímej ![]()
neneee nekojím. a beru lunafem, a některý holky to berou taky 3balení opo sobě jak jsem se dočetla…
no já jsem to praktikovala jen když jsem si na dovolené potřebovala posunout MS. moje doktorka se k tomu spíš stavěla tak, že ve vyjímečných případech ano, jinak je lepší vynechávat. ale já jsem měla Dianne a ty jsou dost silné… pokud ti to bude vyhovovat, tak bych to zkusila. určitě je to hlavně přes léto pohodlnější.
Bayusko: já beru Azaliu - je to antina při kojení a bere se bez přestávky…
belavue aha, tak to jsem mimo. Já totiž antikoncepci od porodu ještě neberu.
A jak je to u jinýchco se můžou při kojení? Ty jsou taky bez přestávky? Tuším, že jich moc není, dva tři druhy?
zkusila jsem to před svatbou, stejně MS dorazila a bylo to pak celý nějkaý divný. Asi to funguje jen u někoho…
Ahoj, jak uz bylo receno, jde to u jednofazove HA. Jinak, doporucuje se ji aspon obcas vynechat , aby se telo procistilo, i kdyz, to, co mezi uzivanim mas pry neni ani poradna menstruace.
Ahoj, nedávno tohle doporučovala nějaká gynekoložka v Sama doma ![]()