Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
No.. Ja to mam dvojmo.. Petiletej a 18m na stridacku celej den mami, mami, mami… ![]()
To si zvyknes. Já už to nevnímám, jen intonaci, jestli se fakt něco neděje
A počkej, jestli to někdy budeš mít duo, každé z jiného kouta bytu. Mě chytá vztek, když se sejdou a ječí oba mamiiiiiiiiii, s nervy drásající intonací na tom iiiiii. ![]()
No, postupně otupíš. ![]()
Si vždycky vzpomenu jak jsem zavidela kamosce že jí uz dcera rika mami ..a ona mi povidala jen počkej jak ti to poleze na nervy…a já si v duchu říkala jak mi muze lézt na nervy když mi moje dítě rika máma…
Ach já naivní ![]()
Teď to mám dvojmo. 3,5 lety a dvouletý
opravdu už spíš vnímám tu intonaci a opravdu mi to leze na nervy ![]()
@diginiga píše:
Ahoj maminky prcek 2 roky jenom celý den máma…máma…stokrát za hodinu…teď už si to zkrátil občas na má…i na tatínka obcas máma…to je šílený už na sluchatka
Naše skoro 4 letá má užasnou vychytávku a spojila nás s mužem dohromady a to:
U dvouletáka je normální, že potřebuje mámu - jsi celý jeho svět, je na tobě plně závislý, jsi jeho jistota, jeho bůh ![]()
Naše dvouletá zase neustále na vše a stále má „nenenenenene“ ![]()
A u nás to vždy završí manžel, který večer dorazí z práce… „Tak co, mámo, jak jste se měli?!“
To už jdu skutečně hlavou proti zdi ![]()
Máma je ještě zlatý, i když na palici to je. Naše malá (14 měsíců) se teď naučila kokokokodá a stihne to zařvat tak pětkrát do minuty. Už si kolikrát říkám, že až tu slípku najdu, tak jí zakroutím krkem.
@Kajak18 píše:
Máma je ještě zlatý, i když na palici to je. Naše malá (14 měsíců) se teď naučila kokokokodá a stihne to zařvat tak pětkrát do minuty. Už si kolikrát říkám, že až tu slípku najdu, tak jí zakroutím krkem.
Moje malá 2.5 léta u mě stojí a porad dokola mami mami mami mami mami..proste do té doby než se jí zeptám co chce. A ona většinou řekne že nic. No to je fakt někdy na masli
Naše čtyřletá to zvládne tak 4× do minuty a pokaždé s jiným požadavkem. Už to řeším zavřením se na záchod a odpovědí nejsem doma, šla jsem do obchodu, počkej až se vrátím.
Odpovědí mi je tak dobže, pět sekund ticha a pak slyším zaše šem tu šama, žeknu to babičce
![]()
Děti jsou v jistém smyslu závislé na rodiči, který je s nima pořád. Já jsem zase měl stále tata. Mámu moje dcera nemá.