Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahojky, mám kamarádku, která mi dnes psala, že je celý dny šíleně unavená. Má dvě malé děti. Chtěla jsem nějaké typy co třeba berete a alespoň trošku to pomáhá. Nějaká magnesia? Chtěla bych ji něco koupit
Předem děkuji ![]()
@Lucie.Kusa
Pomáhá mi zelený čaj.
Záleží na tom, zda je ta únava jenom důsledek fyzického vyčerpání, nebo něco víc???
@Lucie.Kusa
Co třeba procházky venku. Odreagování s kamarádkou na kafe?
Někdy je člověk zahleděný jen do těch povinností kolem dětí a rodiny a nestačí vykouknout ven, že existuje i jiný svět, klid a pohoda… ![]()
Příspěvek upraven 19.11.19 v 01:02
Mam aktualni tip. Jsem ted úplně vyřízena v těhotenství. Teď mi zjistili stredni anemii. Po 10 dnech braní železa je to fakt trochu lepší ![]()
Hm, to máte pravdu. Teď byla doma s dětmi páč starší marodil. Ale na nějaký prochajdy to moc není. Přijde mi spíš taková zalezlá. A na kafe s kamoskama atd taky nechodí. Fakt jednou za uherák. To já jsem pravy opak já pokud nefouká silný studený vítr a není obrovská zima jsme venku každý den. Já potřebuju čerstvý vzduch a děti jsou zvyklé.
@Lucie.Kusa píše:
Hm, to máte pravdu. Teď byla doma s dětmi páč starší marodil. Ale na nějaký prochajdy to moc není. Přijde mi spíš taková zalezlá. A na kafe s kamoskama atd taky nechodí. Fakt jednou za uherák. To já jsem pravy opak já pokud nefouká silný studený vítr a není obrovská zima jsme venku každý den. Já potřebuju čerstvý vzduch a děti jsou zvyklé.
Tak jestli ji chces fakt pomoct, az budou deti zdrave, vem si je na odpoledne ven. At se kamaradka vyspi, zaleze do vany, proste odpocine. ![]()
@Lucie.Kusa Luci pohlídat děti ať může odpočívat. Pokud možno by měla zapojit manžela aby každý týden pohlidal a ona měla pauzu od dětí
A nechat si zkontrolovat štítnou zlazu, muze ji mit po detech rozhozenou, tohle dela snizena funkce… Prip. doplnit becko, horcik neuskodi…
Vymysli program pro její děti a udělej jí volný den, popřípadě víkend, jestli máš prostory a odvahu. Vezmi je do herny, pokud jsou malé, tam se dají skvělé ohlídat. Mám dvě malé děti a největší dar je čas, který mám jen pro sebe a nemusím být pořád v pozoru. Ale u nás naštěstí funguje táta super.
Železo, magnezium a zvolnit, co to jde. Většinou jsou unavené ty typy, co makaj jak fretky, padaj na hubu, ale neodpočinou si, protože musí umýt okna, zamést za skříněmi a já nevím, co všechno…
No, pomuze jen, aby byly deti zdrave
pak se da chodit ven. Zavrena doma s marody, to dava malokdo. Navic nemocne deti v noci casto nespi.
Medunka, horcik, vitaminy B, ale hlavne zdrave deti