Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@yareah píše:
Dobrý večer, ráda bych synovi nechala udelat dort, neco jako je na fotce, prosím mate nekdo tuseni kolik by mohl stat? Včetně dvou postaviček. Jen tak od oka jestli 300,500,1000… Nikdy jsem dort nekupovala vzdy pekla, kdyz nepocitam svatební, tak nemam vůbec odhadmockrát děkuji
Je nadherny..a cenu odhaduji 1.000,– ![]()
Za podobný s vymodelovanou 1 figurkou jsem dala u vyhlasene cukrářky 2800 kč.
@yareah píše:
Moc děkuji vsem za odpověď, tak budu tedy cekat cenu cca 1500+ a kdyztak budu prekvapena
@Berry77 podle sebe soudim tebe? Co kdyz mi nejde o to byt stylova a mit hezky dort na fotkach ale jen proste mit dort ktery se bude synovi libit protoze miluje krtecka?
A to jako fakt takovou hrůzu chceš? Určitě by to šlo vymyslet líp. Dort, který bude chutnat a krtečka někde jinde.
@zrcadlo píše:
A kolik je synovi? Já mám zkušenost z okolí, že dětem se sice takový dort líbí, ale může být problém u nakrojení dortu nebo nedejbože snědení figurky. Ségra udělala klasický domácí krtkův dort, na který dala velkého dřevěného krtečka, který vypadal, že leze z hromádky. Dort byl dobrý, levný, a synovec nadšený, že mu zůstala figurka.
Samozřejmě si to udělejte podle sebe. Mně ale taky přijde zbytečné platit někomu za vymodelování něčeho, co je dětem líto sníst, ale nechat si to nemůžou, to jim radši upeču dort doma a nazdobím o něco hůř, ale za ušetřené peníze koupím krabici Lega.
Také jsem dceři dělala krtkův dort, akorát jsme v cukrárně koupily tmavý a bílý marcipán a krtka vymodelovali
A ze zbytku ještě sněhuláka, protože krtek a sněhulák patřil mezi oblíbené díly. Dcera byla nadšená.
@Berry77 píše:
Cena bude rozhodně přes 1000,–Kč a půlku dortu vyhodíš, protože ta přeslazená chemická gumohmota navrchu se nedá pozřít
Ale budeš stylová a bude to vypadat pěkně na fotkách.
Také jsme udělali tu chybu, akorát s vláčkem, dort nádherný, ale chuťově nic moc, vláček přesně jak píšeš „přeslazená chemická gumohomota“, takže ve výsledku byl syn zklamaný, že si vláčkem nemůže pořádně vyhrát, pak zase, že jej nemůže sníst a nakonec, že se musí vyhodit. Ranec peněz a radost jenom na začátku. Sice to byl skvělý wow efekt, ale celkově to nestálo za to, takže příště raději klasický dort s nějakou menší kresbičkou nebo nadpis + ještě nějakou hračku.
Jj, tyhle dorty jsou dobry tak na fotky. U nas nikdo ty figurky nechtel potom. Fakt ten jedly papir lepsi.
@yareah píše:
Dobrý večer, ráda bych synovi nechala udelat dort, neco jako je na fotce, prosím mate nekdo tuseni kolik by mohl stat? Včetně dvou postaviček. Jen tak od oka jestli 300,500,1000… Nikdy jsem dort nekupovala vzdy pekla, kdyz nepocitam svatební, tak nemam vůbec odhadmockrát děkuji
Solidní cukrárna, kde dodržují hygienické normy, bude mít cenu minimálně okolo dvou tisíc. Tedy alespoň tady v Praze, jaké jsou ceny jinde v republice netuším. Já nechávám dceři dělat dort každý rok v Erhartově cukrárně a s výsledkem jsem vždy spokojená. V současné situaci bych si dort od nikoho, kdo mívá pečení jako přivýdělek z domu, nebrala.
Řekla bych okolo 2 tis.
Čím je dort barevnější, tím je dražší. Potom samozřejmě záleží na váze, náplních. Také ty postavičky nejsou zrovna levné ![]()
Kupujeme podobné dorty každý rok dětem, každému svůj, tedy rovnou dva a pokaždé jeden dort vyšel od 1500,– výš.
Jinak, určitě jdi do toho
Objednáváme tak opravdu pravidelně (v tedy dražší, ale ověřené cukrárně) a nikdy jsme neměli problém s chutí ( naopak jsme vždycky byli moc spokojený) a figurky zmizí jako první
milujeme marcipán. Hlavně děti jsou nadšené z dortu, pokaždé si můžou vybrat, jaký chtějí (buď si vyberou nějaký z internetu nebo si vymyslí svůj) a k těm narozeninám to, si myslím, patří ![]()
Dobra cukrarka si nedovoli dat do torty lacne nahrady. Ak pouziva kvalitne suroviny, aby bola torta chutna, a zapocita si do toho aj pracu, nemoze stat torta 1 000,–. Peciem obcas torty a niekedy sa iba ingrediencie do obycajnej gulatej torty vysplhaju na 1 100,–, ak su napr. na torte modelovane kvety, viac figuriek, specialny potisk, atd.
Moc děkuji za odpovědi, mate pravdu je to zbytečné a dost drahe. To si nemůžu dovolit. Radeji mu koupim nejaky darek navic a misto dortu krtkuv dort a sezenu figurku krtecka ![]()
Jenom dodám, že teda nejsem žádná profi cukrářka, ale udělala jsem synovi k prvním narozkam nepeceny dort z piskotu, ovoce, smetany a jogurtu a figurku krtka jsem vymodelovala z doma udelaneho marcipanu
… Nebyl dokonaly, ale libil se i tak
Kdyz jinak peces sama, tak to zmaknes i ted ![]()
@Berry77 píše:
aha, hlavně, že máš řeči, když jsem ti to napsala…čekala jsi, jestli se nikdo nepřidá? Za ty peníze mu radši kup nějakého krtečka, co mu vydrží, tak to bylo myšlené, pokud jsi to nepochopila
Já jsem vysvětlovala ze nechci takovy dort kvuli foceni a abych byla stylova, ale ze by se libil synovi. Kdybych si ho mohla dovolit, tak bych mu ho rozhodně udělat nechala, me se proste libi a myslím že on by byl taky nadseny. O nic vic mi nešlo. Bohužel uznavam ze cena by byla vysoka a tak mi nezbývá nez přistoupit na jinou variantu.
@Klanel píše:
Jenom dodám, že teda nejsem žádná profi cukrářka, ale udělala jsem synovi k prvním narozkam nepeceny dort z piskotu, ovoce, smetany a jogurtu a figurku krtka jsem vymodelovala z doma udelaneho marcipanu… Nebyl dokonaly, ale libil se i tak
Kdyz jinak peces sama, tak to zmaknes i ted
Je krásný, je z lasky ❤️️ a to se vzdy počítá, ja bohužel nejsem výtvarně zdatna tak krtka asi nezvládnu vymodelovat
zkusím poprosit zdatnější sestru nebo sehnat nejakou hračku. Jinak krtkuv dort neni slozity ze ne?
my nebudeme slavit doma ale u manzelovy rodiny tak kdyz ho budu dělat já, nesmim skejsnout v kuchyni pul dne, uz tak se jim tam budu roztahovat a chystat dalsi občerstvení a neni mi to příjemné 🙈