Cena hrubé stavby?

25.4.20 12:09

cena hrubé stavby?

Ahoj, dostali jsme nabídku na výstavbu hrubé stavby (bez stropu i základové desky) za milion. Což obnáší svislé a vodorovné konstrukce. Není to nadsazené? Děkuji za zkušenosti Janina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27690
25.4.20 12:16

No záleží kde, záleží jak velký, záleží od koho
tohle ti nikdo neřekne bez nějakých údajů :nevim:
taky záleží jak budete řešit zbytek :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56123
25.4.20 12:27
@prochazkatrajem píše:
Ahoj, dostali jsme nabídku na výstavbu hrubé stavby (bez stropu i základové desky) za milion. Což obnáší svislé a vodorovné konstrukce. Není to nadsazené? Děkuji za zkušenosti Janina

Hele dobry. Cena projektu rika kolik? Velke to je jak? A tak dale…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
206
25.4.20 12:30

To je cena i se střechou (krov a krytina)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20901
@prochazkatrajem píše:
Ahoj, dostali jsme nabídku na výstavbu hrubé stavby (bez stropu i základové desky) za milion. Což obnáší svislé a vodorovné konstrukce. Není to nadsazené? Děkuji za zkušenosti Janina

No pokud hrubá stavba na garáž, tak je to předražený. Pokud hrubá stavba na vilu, tam to berte všema 10ti.

Ale jinak zapojte mozek proboha. Pokud po vás jen za zdi chce někdo milion, tak pokud to není 8+1 a 250m2, tak je to zlodějna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4607

Máš rozepsanou cenu materiálu a cenu práce?
Kolik m2? Patrový? Bungalov?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
25.4.20 12:31

Erupce na Slunci či co? To jsou dneska dotazy… Nejdříve kadeřnický salon, teď stavba domu… :zed:
Holky, když už se chcete ptát, tak musíte být trochu konkrétní. Vždyť tohle tady naše šikovná děvčata nepřečtou z karet ani nevyvěští z křišťálové koule.
Záleží na lokalitě, velikost domu, stavební materiál… A hlavně, co přesně znamená hrubá stavba - jen obvodové zdi, nebo všechno? Mimochodem tedy, do „hrubé stavby“ by měla být zahrnuta i základová deska, zdivo, stropy nebo krovy, kanalizace pod základovkou, hydroizolace, tuším, že i zemnící pásek pro hromosvod.
Takže si sedni s tím, kdo ti tuto nabídku udělal, nech si všechno SEPSAT a pro jistotu i zkontrolovat nejlépe právníkem. Pořádně to prober s někým ze stavbařiny a teprve potom přemýšlej, jestli do toho jít.
Takhle přes monitor ti fakt nepomůže nikdo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27690
25.4.20 12:38
@tterka píše:
Erupce na Slunci či co? To jsou dneska dotazy… Nejdříve kadeřnický salon, teď stavba domu… :zed:
Holky, když už se chcete ptát, tak musíte být trochu konkrétní. Vždyť tohle tady naše šikovná děvčata nepřečtou z karet ani nevyvěští z křišťálové koule.
Záleží na lokalitě, velikost domu, stavební materiál… A hlavně, co přesně znamená hrubá stavba - jen obvodové zdi, nebo všechno? Mimochodem tedy, do „hrubé stavby“ by měla být zahrnuta i základová deska, zdivo, stropy nebo krovy, kanalizace pod základovkou, hydroizolace, tuším, že i zemnící pásek pro hromosvod.
Takže si sedni s tím, kdo ti tuto nabídku udělal, nech si všechno SEPSAT a pro jistotu i zkontrolovat nejlépe právníkem. Pořádně to prober s někým ze stavbařiny a teprve potom přemýšlej, jestli do toho jít.
Takhle přes monitor ti fakt nepomůže nikdo.

klid to nemá cenu takovýhle dotazy nedotazy tu pokládají i chlapi, jeden mi řekl že jsem slepice když jsem mu řekla, že cena plotu se liší podle kraje a firmy atd :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
25.4.20 12:46
@ka2ka píše:
klid to nemá cenu takovýhle dotazy nedotazy tu pokládají i chlapi, jeden mi řekl že jsem slepice když jsem mu řekla, že cena plotu se liší podle kraje a firmy atd :nevim:
:srdce: :lol: :srdce: Já jsem v klidu :srdce: :lol: :srdce:
Jen nějak nechápu, jak může mít dospělý člověk takový dotaz. Hodit cifru do placu a lidi poraďte mi…
Ale dost možná to můj mozek, který je už nějakou dobu v nouzovém režimu, prostě jen nechce pochopit :lol: :lol: :lol:
Mmch. před pár dny jsem mluvila s kamarádem, který by potřeboval doma opravit díru po hřebíčku. Prý to spraví trocha sádry a barvy. Ale potřebuje někoho, kdo to udělá, protože on by dle svých slov nadělal více škody než užitku :lol: :kytka:. Šlechtí ho to, že to bez mučení přizná a nestydí se za to :srdce: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
647
25.4.20 12:57

@Cenarius Naprosto normální - běžná cena a nejde o 8+1 alespoň u nás, bydlíme hodinu po dálnici od Prahy. Milion je minimum

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27690
25.4.20 12:58

@tterka šikovný chlap :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20901
25.4.20 13:09
@Danielss píše:
@Cenarius Naprosto normální - běžná cena a nejde o 8+1 alespoň u nás, bydlíme hodinu po dálnici od Prahy. Milion je minimum

Ach jo. Prectete si dotaz zakladatelky, pak znova moji odpoved a je vam jasne, ze i vase odpoved je stylem " plus minus autobus".

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
724
25.4.20 13:23

Jen tak na okraj - zajimej se, jestli je to uz konecna cena vcetne date. Stavitele tu cenu velmi casto uvadi bez DPH.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.4.20 16:49

Děkuji za odpovědi. Cena (bez DPH) zahrnuje radon, hydroizolaci a stěny, napojení septiku. Taky mě zarazilo že je to hrubá stavba bez střechy, proto se ptám jaké máte kdo zkušenosti. Mimochodem stavíme ve Středních Čechách bungalov s garáží 130 m2.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5571
25.4.20 17:03

Taky záleží na materiálu. Ale rozhodně bych poptala víc firem, ať máš trochu představu. Taky záleží na recenzích firmy, abyste nevzali tu nejlevnější bez zkušeností.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí