Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, dostali jsme nabídku na výstavbu hrubé stavby (bez stropu i základové desky) za milion. Což obnáší svislé a vodorovné konstrukce. Není to nadsazené? Děkuji za zkušenosti Janina
No záleží kde, záleží jak velký, záleží od koho
tohle ti nikdo neřekne bez nějakých údajů ![]()
taky záleží jak budete řešit zbytek ![]()
@prochazkatrajem píše:
Ahoj, dostali jsme nabídku na výstavbu hrubé stavby (bez stropu i základové desky) za milion. Což obnáší svislé a vodorovné konstrukce. Není to nadsazené? Děkuji za zkušenosti Janina
Hele dobry. Cena projektu rika kolik? Velke to je jak? A tak dale…
@prochazkatrajem píše:
No pokud hrubá stavba na garáž, tak je to předražený. Pokud hrubá stavba na vilu, tam to berte všema 10ti.
Ale jinak zapojte mozek proboha. Pokud po vás jen za zdi chce někdo milion, tak pokud to není 8+1 a 250m2, tak je to zlodějna.
Máš rozepsanou cenu materiálu a cenu práce?
Kolik m2? Patrový? Bungalov?
Erupce na Slunci či co? To jsou dneska dotazy… Nejdříve kadeřnický salon, teď stavba domu… ![]()
Holky, když už se chcete ptát, tak musíte být trochu konkrétní. Vždyť tohle tady naše šikovná děvčata nepřečtou z karet ani nevyvěští z křišťálové koule.
Záleží na lokalitě, velikost domu, stavební materiál… A hlavně, co přesně znamená hrubá stavba - jen obvodové zdi, nebo všechno? Mimochodem tedy, do „hrubé stavby“ by měla být zahrnuta i základová deska, zdivo, stropy nebo krovy, kanalizace pod základovkou, hydroizolace, tuším, že i zemnící pásek pro hromosvod.
Takže si sedni s tím, kdo ti tuto nabídku udělal, nech si všechno SEPSAT a pro jistotu i zkontrolovat nejlépe právníkem. Pořádně to prober s někým ze stavbařiny a teprve potom přemýšlej, jestli do toho jít.
Takhle přes monitor ti fakt nepomůže nikdo.
@tterka píše:
Erupce na Slunci či co? To jsou dneska dotazy… Nejdříve kadeřnický salon, teď stavba domu…
Holky, když už se chcete ptát, tak musíte být trochu konkrétní. Vždyť tohle tady naše šikovná děvčata nepřečtou z karet ani nevyvěští z křišťálové koule.
Záleží na lokalitě, velikost domu, stavební materiál… A hlavně, co přesně znamená hrubá stavba - jen obvodové zdi, nebo všechno? Mimochodem tedy, do „hrubé stavby“ by měla být zahrnuta i základová deska, zdivo, stropy nebo krovy, kanalizace pod základovkou, hydroizolace, tuším, že i zemnící pásek pro hromosvod.
Takže si sedni s tím, kdo ti tuto nabídku udělal, nech si všechno SEPSAT a pro jistotu i zkontrolovat nejlépe právníkem. Pořádně to prober s někým ze stavbařiny a teprve potom přemýšlej, jestli do toho jít.
Takhle přes monitor ti fakt nepomůže nikdo.
klid to nemá cenu takovýhle dotazy nedotazy tu pokládají i chlapi, jeden mi řekl že jsem slepice když jsem mu řekla, že cena plotu se liší podle kraje a firmy atd ![]()
@ka2ka píše:
klid to nemá cenu takovýhle dotazy nedotazy tu pokládají i chlapi, jeden mi řekl že jsem slepice když jsem mu řekla, že cena plotu se liší podle kraje a firmy atd
@Cenarius Naprosto normální - běžná cena a nejde o 8+1 alespoň u nás, bydlíme hodinu po dálnici od Prahy. Milion je minimum
@Danielss píše:
@Cenarius Naprosto normální - běžná cena a nejde o 8+1 alespoň u nás, bydlíme hodinu po dálnici od Prahy. Milion je minimum
Ach jo. Prectete si dotaz zakladatelky, pak znova moji odpoved a je vam jasne, ze i vase odpoved je stylem " plus minus autobus".
Jen tak na okraj - zajimej se, jestli je to uz konecna cena vcetne date. Stavitele tu cenu velmi casto uvadi bez DPH.
Děkuji za odpovědi. Cena (bez DPH) zahrnuje radon, hydroizolaci a stěny, napojení septiku. Taky mě zarazilo že je to hrubá stavba bez střechy, proto se ptám jaké máte kdo zkušenosti. Mimochodem stavíme ve Středních Čechách bungalov s garáží 130 m2.
Taky záleží na materiálu. Ale rozhodně bych poptala víc firem, ať máš trochu představu. Taky záleží na recenzích firmy, abyste nevzali tu nejlevnější bez zkušeností.