Cena IVF

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1268
4.5.15 23:10

@panikralickova Těm principům rozumím, jen mě napadá otázka, zda embryo, které se po 48 hod uchytí by přežilo i kultivaci do 5. dne. Logicky se mi nabízí odpověď, že ano. Takže prodloužená kultivace má vlastně selektivní charakter.
A chápu, že člověk ty informace hltá, to je přirozené a obzvlášť v době internetu a snadné dostupnosti informací. Ovšem teď v těhotenství je to spíše na škodu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.5.15 23:17

@Tara83 taky jsem o tomhle přemýšlela. Myslím, že z logiky věci Ti přesnou odpověď nikdo nedá, ale statistiky ukazují, že nejspíše ano.
Tady je k tomu studie, kterou jsem vypátrala, když jsem se rozhodovala, jestli máme jít do PK i s jedním vajíčkem (např. Sanatorium Helios to prezentuje tak, že 5 den je nejlepší den pro transfer, vyznívá to tak, že jsou ty nejlepší podmínky co se týká připravenosti dělohy atp… ale spíš je to opravdu jenom o selekci).
 http://humrep.oxfordjournals.org/…11/2379.full

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1268
4.5.15 23:34

@panikralickova Tak již zmíněné Sanatorium jsem měla na mysli. biologického hlediska chápu, že 5. den je ten nej, ale v případě jednoho embrya? Ale na to asi nikdo neodpoví. A koneckonců je to taky o určitém prvku štěstí či náhodě. Každopádně jsme měli jen 2 72 hodinové embrya a dopadlo to, jak jsem psala. Jinak taky jsem četla zajímavou diplomovou práci na výše uvedené, 3 denní ET versus 5 denní ET a vycházelo to nastejno, lišilo se to možná biochemických těhotenstvím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.5.15 23:38

@Tara83 jo jo je to hodně o štěstí…
Jinak gratulace k dvojcatum

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
5.5.15 09:43

@Tara83 Tak to moc gratuluji, úplně vám závidím to očekávání. Strašně rychle to uteče. K té PK, taky nám to tenkrát vrtalo hlavou, když nám říkali, že pokud by se nevyvíjely embrya úplně optimálně, že radši udělají ET. Prý je jim pak v děloze líp. My jsme měli 9 vajíček tak nám PK doporučili. Tak jsme nakonec zaváděli 5 - denní blastocystu. A le bylo to těžké se v těch metodách orientovat. Jestli radši ICSI nebo PICSI, PK nebo ne,… Ještě, že je to za námi. Moc vám držím pěsti, ať se vám i prckům daří :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1268
5.5.15 09:54

@Mišutinka Děkuji :-) Ale těhotenství s dvěma není žádný med, snad to doklepeme do konce. Nás se třeba ani na PK neptali a rovnou nám řekli, kdy na ET podle počtu vajíček. Zvolili délku sami. Je to velká alchymie :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
5.5.15 10:23

@Tara83 Věřím, že s dvojčátky to není v těhotenství jednoduché. Měla jsem nějaké problémy i s jedním a nakonec vykouknul o tři týdny dříve. Držím pěsti, aby tam prckové vydrželi až do termínu :D Nám původně říkali buď nadstardantní kultivace nebo PK. Až po OPU nám řekli, že dělají PK. A s tou alchymií máš teda pravdu. Je to mazec co dnes dokáží :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mrs. S
5.5.15 15:48

@panikralickova myslíte že po 8 měsících snažení je brzy na IVF, mě tam moje doktorka chce poslat

• Citovat
  • Upravit
8841
5.5.15 16:35

Holky, ja se k vam pridam. Jsem ve Zline po prvni usůesne-neuspesne iui. Hcg pozitivni, ale stale nizka hladina…asi to nedopadne. Budem zkouset jeste jednu iui a pak kdyz tak v srpnu ivf. Docela me prekvapil cenik, mame horsi pohyblivost a jeste navic mrazene spermose, takze icsi, pk, doplatek za leky pry kolem 6000 a s pripadnym mrazenim jsme nekde kolem 30000 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.5.15 17:48

@Mrs. S doktorka Vás nemůže nikam poslat. To je na Vás :).
Jakou máte „indikaci“ k IVF kromě toho, že se Vám nedaří 8 měsíců?
Běžný gynekolog by Vám měl udělat hormonální profil, vzít párkrát na folikulometrii, aby zjistil, zda ovulujete, případně se snažit ovulaci podpořit Clostylbegytem. A ideálně udělat vyšetření průchodnosti vejcovodů a manželovi spermiogram.
Teprve potom mi přijde logické někomu doporučit CAR.
Samo vše v závislosti na věku - v 35 a výše se už spěchá, v 25 zas tolik ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mrs. S
5.5.15 18:17

@panikralickova teď jsem měla malé folikuly ale jinak, mám pravidelný cyklus, spermiogram máme ukázkový. Dostala jsem teď clostylbegyt. Mě je necelých 25, partnerovi necelých 30. Jinak krom toho že mi dělá pokaždé ultrazvuk, mi jiné vyšetření nedělala.

• Citovat
  • Upravit
5.5.15 19:36

@Mrs. S tak uvidíte. Důležité je, aby ty folikuly rostly a pak praskly = proběhla ovulace. No a taky by pak případně chtělo udělat vyšetření průchodnosti vejcovodů. Jinak můžeš ovulovat jako divá a není Ti to nic platný. Vyšetření průchodnosti je otázka 15 minut.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1268
5.5.15 21:11
@panikralickova píše:
@Mrs. S doktorka Vás nemůže nikam poslat. To je na Vás :).
Jakou máte „indikaci“ k IVF kromě toho, že se Vám nedaří 8 měsíců?
Běžný gynekolog by Vám měl udělat hormonální profil, vzít párkrát na folikulometrii, aby zjistil, zda ovulujete, případně se snažit ovulaci podpořit Clostylbegytem. A ideálně udělat vyšetření průchodnosti vejcovodů a manželovi spermiogram.
Teprve potom mi přijde logické někomu doporučit CAR.
Samo vše v závislosti na věku - v 35 a výše se už spěchá, v 25 zas tolik ne…

Přesně tak, my jsme šli po stejné době snažení a hned IVF, malinko nás tlačil věk, tak jsme to urychlili :-) A je to malinko i otázka peněz. Když to napíši blbě, pokud neřešíte otázku peněz a nevadí Vám ten výdaj, tak bych do toho klidně šla. Ale asi bez nějakého problému se půjde od jednodušších metod až po IVF.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1268
5.5.15 21:16

@JanduleD Ahoj, tak s horším spermio nám ani nedoporučili IUI. Ale samozřejmě nás od toho ani neodrazovali, to ne. Tak s těmi penězi je to relativní. Pokud při prvním cyklu IVF bude dost vajíček a bude pak co mrazit, nevyjde to zas tak tragicky na počet pokusů embryotransferů. My jsme měli při prvním IVF 2 vajíčka, při druhém 4 vajíčka a nikdy nebylo co mrazit, tudíž jsme podstupovali celé kolo IVF znovu. Takže vlastně za 2 cykly IVF byly jen 2 ET a cena cca 40 tis. Naštěstí to vyšlo. Ke komu chodíte ve Zlíně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mrs. S
5.5.15 21:32

@panikralickova děkuji, když jsem byla minulý měsíc, říkala že folikula praskla bohužel jsem byla na kontrole až dva dny po ovulaci. Taky přemýšlím že vyměním lékaře

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex