Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Nebylo…úplně zadarmo by nebylo…
Doplácíš si za léky,ale můžeš si zvolit léky plně hrazené pojištovnou.
Ale platí se třeba za metodu ICSI,pokud je třeba,za prodlouženou kultivaci,pokud bude…mražení embryí,pokud budou…
Takhle dopředu ti cenu nikdo neřekne.
Nás to na cca 22 000 vyšlo
Podle toho ve kterém a podle toho, jaké nadstandardy byste potřebovali/ chtěli.
Základ samotný (veškeré kontroly, základní stimulační léky, odběr vajíček v narkóze, základní dvoudenní kultivace, transfer embrya) je opravdu plně hrazen pojišťovnou, a to i v soukromém CARu.
Pak ovšem existují metody, bez nichž se s některou diagnózou otěhotnět nedá, popřípadě v CARu dokážou přesvědčit, že je pak s nimi větší pravděpodobnost, dále existují léky s výrazně pohodlnější aplikací - a za to všecko se připlácí, opět v soukromých i státních CARech, ale doplatky se pochopitelně mohou lišit centrum od centra, obvykle se za každou takovouto metodu pohybují v řádu tisíců a pokud potřebujete/ chcete maximum, dokáže se to vyšplhat opravdu vysoko. Ale s dost diagnózama se dá pochopitelně otěhotnět i za třicetikorunový poplatek a jinak plně na pojišťovnu.
Nechala bych si podrobně vysvětlit, jaké metody a hlavně proč ve vašem případě chtějí použít, zda jsou opravdu nutné, porovnala bych si to v hlavě a klidně oslovila více center, ceny se opravdu liší a obecně státní CARy bývají o něco levnější.
Nás vyšlo 2× zhruba na 22tisíc, 2×úspěšně napoprvé těhu.
Měli jsme v tom ICSI a nic na zamražení. Jinak bychom dali o2tis.víc.
Asi bych se přiklonila k tomu,že je lepší něco doplatit i při prvních třech hrazených pokusech-protože šance tím stoupají.Takto když si nic nedoplatíš,tak je šance menší a zbytečně si plácáš pokus.A když se třikrát nezadaří,tak platíš vše plně.Ale jak píšou holky-záleží na tom,jaký problém máte a zda jsou nadstandarty nutné.
Ahoj, doplácí se vždycky, pojištovny hradí jen uplný základ, ted jsou novější lab. metody, které zvyšují úspěšnost IVF a ty se hradí, já si nechala napsat levnější stimulační léky, co hradí pojištovna, pak jsme hradili metodu ICSI, sice by jsme jí nepotřebovali, ale byla to spíš pojistka, měla jsem molo vajíček a pak se hradí prodloužená kultivace. Nás vyšlo IVF na 13000,– a vyšel první pokus v Gennetu Liberec… Pokud se oplodní vajíček víc, hradíš si ještě zamražení, na další pokus, kdyby 1 IVF nevyšlo…
Nás vyšlo IVF na 14000,–,na poprvé jsem otěhotněla a deset nechala zmrazit,byla jsem v ART sanatorium České budějovice
S cenam je to různé, já v jednom car doplácela cca 40 tisíc a v druhém cca 20 tis. Takže je dobrý informovat se předem. Ono také záleží na tvém hormonálním profilu, pokud tě budou muset hodně stimulovat pro víc vajíček,tak tě to bude stát víc. To byl můj případ. Ale ještě existuje nativní a minimální cyklus. to pak pícháš méně hormonů a není to přes pojišťovnu. Hádám,že natim výjde tak na 13-14 tis. a ta minimálka mě přišla na cca 20 taky. tak držím pěsti!!!!
Maminky doktorka nás chce poslat na IVF stimulaci vajíček, když nezabere clostik, chtěla jsem se zeptat kolik to tak zhruba může stát, nejbližší je pro nás Zlín? Děkuji za odpovědi ![]()
@Mrs. S hlavně ne Zlín - jdou tam leda po penězích a pokud přijdeš s žádankou od doktorky s IVF tak se tě na nic pomalu nezeptají a nachystají ti žádost na pojišťovnu… a to už ani nekomentuju jejich ceny…
P.
@Mrs. S a cena???
http://www.ivf-zlin.cz/….03.2015.pdf
jedno IVF na pojišťovnu 26 tis. plus doplatek za léky - tam je otázka co ti napíší a kolik toho budeš potřebovat, takže tahle položka je fakt na vodě…
P.
@Mrs. S a doplatky léků - na ty jsem nakoukla a vstaly mi vlasy hrůzou na hlavě…
http://www.ivf-zlin.cz/….04.2014.pdf
mám za sebou 1 IVF (dlouhý protokol), 1 minimální stimulace (menopur a něco) a 1 minimální stimulaci clostylbegytem ve FN Olomouc…
Doplatek za léky v rámci úhrady pojišťovny byla 0 - ve Zlíně cca 20-50 %… no comment…
P.
@Anonymní píše:
@Mrs. S hlavně ne Zlín - jdou tam leda po penězích a pokud přijdeš s žádankou od doktorky s IVF tak se tě na nic pomalu nezeptají a nachystají ti žádost na pojišťovnu… a to už ani nekomentuju jejich ceny…P.
Se Zlínem nesouhlasím, patří mezi 3. nejlepší pracoviště u nás a naopak musím říct, že mi nenaúčtovali vše dle ceníku a mohli by. Za prví IVF jsem platila 13 tis. a za druhé 20 tis.
Nás ve Zlíně hned do IVF netlačili, zkoušeli jsme i několikrát IUI. Vše bylo o domluvě. Léky na stimulaci před IVF nám lékař nakombinoval tak, aby jsme dopláceli co nejméně. Byl velmi vstřícný, vše vysvětlil. IVF nás sice vyšlo nakonec na 27 tisíc, ale bylo v tom i ICSI, doplatky za léky, prodloužená kultivace i mražení. Vyšel nám naštěstí první pokus. My si na Zlín nemůžeme stěžovat. Personál milý, ochotný.
Holky, jak to ze jste doplacely tak malo??? My mame za sebou konzultaci a vysetreni obou, problem je v partnerovi. Dostali jsme cenik a my potrebujem icsi, pk a pry i ah. No celkem to dle ceniku bez leku pres 40tis.
Dobrý den,
chci se zeptat,jak je to běžně s cenou IVF. Byla jsem v domění, je první tři pokusy se neplatí, že je hradí pojišťovna. Minulý týden jsem byla s manželem v poradně pro sterility s tím, že půjdeme do IVF. Pan doktor nám však pověděl, že první tři pokusy sice hradí pojišťovna, avšak ne úplně všechno, že nás jeden cyklus vyjde na 20.000,– Kč, což nás zaskočilo. Přemýšlím, zda to není tím, že pan doktor k nám do města dojíždí ze soukromého CARu. Nebylo by IVF ve státním CARu po tyto první tři pokusy zdarma?
Předem moc děkuji za odpovědi.