Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Tara83 Chodime k Chovancovi, na diskusi tady o zlinskem caru ho docela propirali, ja jsem teda spokojena. Pohyblivost mame o krapet nizsi, ale jinak morfologie atd super. Iui nam taky nedoporucoval, presto jsme to zkusili a vyslo z krve pozitivni, jen asi opravdu nedopadne. Zkusime jeste jedno a pak uz ivf, taky mi je 35
jeste ze holcicku mame na prvni pokus. Prirozene se uz snazit nemuzem, manzel se leci na onko. Jako ta cena je teda darda, i jsem zvazovala prechod do Olmiku, ale uz je to zas daleko ![]()
@JanduleD Pan Doktor Chovanec je vážně dobrý, to druhé IVF jsme chodili k němu. Zlín patří k nejlepším, v Olmiku nevím, nejsou tam dlouhé čekačky?
@Tara83 ani ne, tak dva tri tydny, reprofit patri ke spicce. Kukala jsem u nich na cenik, ivf, icsi a pk bez leku 14000. Proti Zlinu joo rozdil
Zatim to nebudu resit, treba klapne druha iui. ![]()
@JanduleD Jo Reprofit, tak to jo, já jsem myslela FN Olomouc. JInak jsem se koukala teď na ceník Zlína a ISCI a PK vyjde taktéž na 14 tis. Osobně si nemyslím, že by tam byly zase až takové rozdíly. Ale třeba to vážně nebude třeba ![]()
@Tara83 no hele, ja budu mit nejaky jiny cenik, tam je icsi za 8000 a pk za 9000, teda tak to dr pojmenoval. V ceniku je to kultivace do stadia blastocysty. Dokupy s lekama uz je to cca 23000 bez mrazeni, to je dalsich 5000 a vice, pokud je co mrazit ![]()
@JanduleD Pravda, že blastocystu mají v ceníku jako nadstandardní kultivace. Ale já jsem se nedohrabala ani jednou na 5tidenní kultivaci, maximálně 3 denní.
@Tara83 promin, ze z tebe tak taham info, ale zlinska diskuse prave kvuli Chovancovi zamrzla. Nevis jaky je rozdil mezi nadstandartni kultivaci a blastou? Jinak zitra zacinam zobat clost, nejspis nakonec budeme misto iui zkouset ifi.
@JanduleD Jak zamrzla? Nadstandardní kultivace bude myšlena blasta. Ifi? To je vstříknutí do folíků?
@Tara83 jj, vstriknuti primo do foliku. No zamrzla, jako ze nikdo uz neprispiva. Chovanec tam parkrat napsal a baby asi maji pocit, ze jsou smirovane. ![]()
@JanduleD Vždyť ho snad někdo vyzval k přispění, ne? No jo, když ženský mu asi donášely info z diskuze, těžko říct? A to Vám Ifi doporučili? Jaká je úspěšnost?
@Tara83 urcite mu nekdo donasel, jinak by se o te diskusi nedovedel. Ifi nam doporucil zkusit uz prvne, nez jsme zkusili iui. Tak uvidime, docela se bojim narkozy bo po operacni ukrutne bliju
Kukala jsem ti na metrik, vam vkladali dve embryjka? Nam prave rikal, ze dve davaji jen vyjimecne.
@JanduleD Ta narkóza je mělká, to je to nej na celém IVF. Blbě ti určitě nebude. Mě se to děsně líbilo ![]()
Jinak při prvním IVF byla jen 2 vajíčka a z toho jedno nezralé. Při druhém 4 vajíčka a oplodnila se jen 3, tudíž nám pan doktor a embryoložka doporučili, ať zvážíme vložení 2 embryí s tím, že to třetí necháme dojít do 5. dne a zamrazíme. Pravděpodobnost byla malá, že se chytnou hned dvě třídenní embrya, tak jsme to riskli. No a chytla se obě a třetí embryo se zastavilo čtvrtý den. Takže to tak asi mělo být:-)
A kdy jdete?