Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
@berry4 Já vím, že si tahle zubařka řekne o něco ví víc, než u ostatních tady u nás, ale měla skvělý doporučení a je to fakt bezva zubařka, hodná, pečlivá a opravdu výborná. Já ty prachy za to dám, jde mi jen o to, že tenhle měsíc už prostě na korunku peníze nezbývají a mám na ni jít příští týden ![]()
@zuzanano ja mam taky na 5 a 6 korunky. Jsou to metalokeramicke korunky. Aspon tak je doktorka nazvala. A jsou cele bile. Jedna me stala 2000,– A jen pro srovnani, tak vepredu mam celokeramicke korunky a jedna me vysla na 3500,– Jen nezapomen, ze se plati i za ty srandy kolem. Nekdy je potreba doplnit pod korunku jeste cep, ktery taky stoji 800,– a kdyz ti zub prelecuji, tak za 300,– takze se to muze nasbirat na peknou sumu. Ale opravdu zalezi na tom lekari, jake taxy si urci. Ja mam treba ve srovnani s jinymi jeste levnou zubarku.
@zuzanano Muzes si dat korunku porcelanovou (cca 4tis), metalokeramickou (cca 3tis), fazetovanou (cca 2,5tis) nebo kovovou. Porcelanova a metalokeramicka jsou obe bile, fazetovana jsem z vnejsi strany bila a z vnitrni stribrna (kovova) a kovova je cela stribrna, zase ji ale celou hradi pojistovna a nic na ni nedoplacis. Pokud potrebujes setrit, na tu 6 si ji klidne dej. Nevypada sice nejak uchvatne, ale ucel rozhodne splni. Jediny problem bych videla v tom, ze az nasetris na lepsi korunku, budes ji muset hradit celou, protoze pojistovna ti na ni nic neprispeje - vzhledem k tomu, ze ti hradila tu kovovou (takze si pricti jeste nejakych 500-700).
@katty89 Aha tak to jsem neměla tušení, že pojišťovna to hradí tímhle způsobem. Takže kdybych si teď nechala dát tu celokovovou a potom se buď rozmyslela, že chci třeba fazetu nebo bych potřebovala další korunku na jiný zub, pojišťovna by mi nezaplatila vůbec nic? To je teda fajn ![]()
@zuzanano no to ale vůbec nemusíš! Ono stačí, když ti udělá nástavbu na korunku a s tou můžeš počkat klidně i 2 roky, než budeš mít peníze na korunku. Mě to tak doktor dělá běžně, že mi hlavně spraví zub a zaplní a udělá inlay a potom se domlouváme na ceně a čase. Měla jsem už i můstek, ono na rodičáku setřepat 17 000 nebylo hned, tak se čekalo, až našetřím ![]()