Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj, zubařka mi včera řekla, že mi bude muset dávat korunku, je to šestka nahoře, takže vidět ani nejde. Chtěla jsem se informovat, kolik taková korunka stojí, ať vím, s čím mám počítat. Jsem student a peněz nazbyt nemám. Vím, že je jich několik druhů, nějaká celokeramická, ta je ale fajnová a drahá, nevíte o nějaké, která je opravdu levná? A vydrží aspoň nějakej ten rok nebo si mám radši připlatit za lepší? Díky ![]()
@zuzanano
ahoj, já mám keramiku jenom z té přední strany (nevím teď jak se to jmenuje) a stála 2.500
@zuzanano
nabízela mi i levnější variantu za tisícovku, ale říkala, že je možný, že mi vydrží jenom rok tak jsem šla do té o něco dražší
A na tu dražší ti dala záruku nebo tak něco? Když už za to dám peníze, tak aby to něco vydrželo ![]()
@mexxx píše:
@zuzanano
ahoj, já mám keramiku jenom z té přední strany (nevím teď jak se to jmenuje) a stála 2.500
Myslíš fazetu?
Páááni to je drahota-u nás teda korunka 5.000 ![]()
@Ditta77
jo fazeta, nemohla jsem si vzpomenout na ten název
mám ji druhý rok
@zuzanano píše:
A na tu dražší ti dala záruku nebo tak něco? Když už za to dám peníze, tak aby to něco vydrželo
Jinak se dá udělat celokovová, ale ta je taky docela drahá-přesně nevím…
Já jsem dycky našemu zubařovi říkala, že si nechám tu provizorní, kterou nasazuje na chvílku, než bude keramická-to je prý nějaká pryskyřicová a nestojí ani 500 a přitom si myslím, že by vydržela určitě nějaký čas-protože mojí mamče držela klidně i víc jak 2 roky…
No jenže na to můj zubař přistoupit nechtěl, prý že se prokouše, ošoupe a podobně-no nevim, jemu šlo hlavně o zisk, pač z tý keramický má pěknej balík, tak mi nikdy tu provizorní-pryskyřicovou nechat nechtěl-ale zkusila bych se na tvém místě zeptat zubařky, jestli by to šlo ![]()
@Ditta77 Já bych na tu fazetu peníze měla, jenže ne teď, potřebuju si našetřit, je to pro mě velká investice, takže ta pryskyřicová dočasná by mohla být na nějakej ten měsíc dobrá. Zeptám se na to doktorky, až k ní půjdu, jestli s tou provizorní můžu nějakou dobu vydržet. Děkuju za tip ![]()
@zuzanano mám všechno korunky kolem 5 000.Ted´půjdu taky na 6 ku, tam jsem se s doktorem domluvila na fasetované korunce za 2200. Účel splní, cena je ted´pro mě taky důležitá ![]()
@berry4 Za poslední měsíc jsem už zubařce vysolila 2tisíce jen za čištění kanálků a podobný věci, čekám na výplatu jak na smilování ![]()
Ted nedavno mam delanou celokeramickou korunku na pristroji CEREC za 5000. Ve Zline. Nejlepsi na tom je, ze je to hotove za jednu navstevu. Doporucuju.
@zanet Děkuju za tip, ale tahle částka je pro mě už fakt nereálná ![]()
@zuzanano tak za tohle já teda neplatím. To je snad v rámci ošetření zubu
Platím až za nástavbu -530 kč a následně korunku.
@berry4
já za to taky neplatím, ale vím, že někde se to platí ![]()