Centrální hypotonický syndrom

Napsat příspěvek
Velikost písma:
102
27.7.19 15:50
@Teresa.p píše:
My jsme zacali jezdi v 10 mesicich kdyz jsme vojtu docvicili, takze nevim jak se to dela. to ti reknou tam.

Moc dekuju, to bude asi ono, protoze rehabilitacni doktorka mi rekla, ze vojtovka plus kone by bylo moc, ze by byla unavena, ze at si predstavim ja, ze bych 4× denne cvicila. Ale jeste se na to zeptam. Totez rekla o plavani. Asi je ale nejrozumnejsi, jak rikas ty, kdyz se skonci s vojtou, tak jit na kone a plavat. Porad mit nejaky pohyb proste. A prosim autismus jsi pozorovala nejak i u miminka napr. ocni kontakt, nezajem o hracky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
27.7.19 15:53
@Petája píše:
@xtrnj202 Ne s vážným kožním onemocněním a taky jsem ze začátku takhle přemýšlela, pořád jsem viděla jen černou budoucnost. Musíte myslet hlavně pozitivně, prostě bouchněte do stolu a řekněte si:,,ku.va, přece se z toho nepo..ru" (omlouvám se adminovi). Budete cvičit, stav děťátka půjde nějakým způsobem dopředu a vy se musíte přizpůsobit situaci. Vždycky je nějaké řešení, vždycky máte možnost jít dál a něco pro své dítě dělat.
Nesmíte se v tom utápět, dělejte vše, jako by jste měla zdravé dítě, ono není nijak postižené, jen je prostě jiné…

Moc dekuji, snazim se, ale nemam ani oporu v rodine a manzelovi, tak je to tezke. Ale snazim se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
880
27.7.19 15:58

Jako miminko byl ukazkovy-zajem o hracky, paci paci, jak jsem velky, tanecky apod delal normalne v roce, ocni kontakt uplne normalni.ve 2 letech rikal jen 5 slov a malo sdilel pozornost, tak jsem nas objednala k psycholozce a pak na logopedii. zatim to vypada, ze nema autismus, ale vyvojovou dysfazii. s hrackama si hral a hraje fyziologicky.
ja jsem na hipoterapii videla jezdit i miminka a cvici Vojtu nebo Bobath koncept. ty deti i 10
lety s DMO taky cvici stale Vojtovu metodu a jeste k tomu jezdi na hipo, ale muzete navazat az docvicite Vojtu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
27.7.19 16:05
@Teresa.p píše:
Jako miminko byl ukazkovy-zajem o hracky, paci paci, jak jsem velky, tanecky apod delal normalne v roce, ocni kontakt uplne normalni.ve 2 letech rikal jen 5 slov a malo sdilel pozornost, tak jsem nas objednala k psycholozce a pak na logopedii. zatim to vypada, ze nema autismus, ale vyvojovou dysfazii. s hrackama si hral a hraje fyziologicky.
ja jsem na hipoterapii videla jezdit i miminka a cvici Vojtu nebo Bobath koncept. ty deti i 10
lety s DMO taky cvici stale Vojtovu metodu a jeste k tomu jezdi na hipo, ale muzete navazat az docvicite Vojtu.

Ja si taky myslim, podle toho, co pisete, ze autismus chlapecek nema. A znam spoustu deti a jsou na tom stejne a nic jim neni. Co je vyvojova dysfazie? Lze to napravit? Ma to souvistost s hypotonii? A vubec vite, kde se u vas hypotonie vzala asi nedonosenost ze? U nas je mala jen o mesic driv tim to nebude, ale neurolozka rika, ze je vyvojova hypotonie, ktera se s vekem vytraci a pak hypotonie tezka doprovazejici nemoc. Urcite koniky i plavani dame i lazne pokud nam je daji. Pokud nedovoli doktorka ted tak po vojtovce. Preci jen vidim, ze moje holcicka po kazdem cviceni spinka je unavena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
880
27.7.19 16:25

Dysfazie nema souvislost s hypotonii a co zpusobuje se presne nevi stejne jako u autismu. je to opozdeny vyvoj reci a muze byt i problem s porozumenim reci, grafomotorikou apod, ani by byla narusena inteligence. hypotonicky byl kvuli predcasnemu
porodu. uz po narozeni byl spavejsi a spatne sal, ale vylozene hadrovy nebyl. pak nas v porodnici naucili vojtovku a hned po trech dnech cviceni zacal se kojit perfektne. pak jsme par mesicu cvicili bobath koncept a nic moc efekt nebyl, tak jsme zase presli na Vojtu a hned se zacal srovnavat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.7.19 16:49

@xtrnj202 napsala jsem vam soukromou zpravu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
27.7.19 17:55
@Teresa.p píše:
Dysfazie nema souvislost s hypotonii a co zpusobuje se presne nevi stejne jako u autismu. je to opozdeny vyvoj reci a muze byt i problem s porozumenim reci, grafomotorikou apod, ani by byla narusena inteligence. hypotonicky byl kvuli predcasnemu
porodu. uz po narozeni byl spavejsi a spatne sal, ale vylozene hadrovy nebyl. pak nas v porodnici naucili vojtovku a hned po trech dnech cviceni zacal se kojit perfektne. pak jsme par mesicu cvicili bobath koncept a nic moc efekt nebyl, tak jsme zase presli na Vojtu a hned se zacal srovnavat.

Moc vam dekuji a preji vam at je vas chlapecek plne zdravy a verim, ze bude. Ja spis ted resim, ze prestavam zvladat silou pri cviceni malou, hrozne se pere a manzela nemohu donutit, aby mi pomohl a naucil se to. Jak jste zvladala cvicit s velkym chlapeckem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
27.7.19 18:08

Jeste jen spatne jsem to napsala, holcicce je ted 7 mesicu korigovane, 8 mesicu kalendarne, narodila se o 1 mesic drive a jiz 3 tydny se asymetricky plazi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
27.7.19 18:09
@oligenerallogin píše:
@xtrnj202 napsala jsem vam soukromou zpravu.

Viz nize ohledne veku me holcicky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
880
27.7.19 18:12

@xtrnj202 partner chodi do prace a chodil pozde domu a nezvladal se na cviceni ani divat natoz praktikovat :lol: kdyz mi syn u cviku “utikal” rekla jsem to fyzio a nasel jiny cvik nebo styl jak syna udrzet abych to zvladla. on byl jeste k tomu veliky. v 34 tydnu se narodil s vahou 2600g. uprimne kdyz jsme prestali v 10
mesicich uz to bylo tak tak abych ho udrzela. to uz lezl a obchazel nabytek. bylo to narocne, ale jeji budocnoust mate v rukou :hug: jo a
abych nezapomnela-rozlezl se az venku na trave. doma mu to pekne klouzalo tak si vystacil s plazenim, ale na trave mu nezbylo nic jinyho nez zacit lezt, takze jsem ho pravidelne nekolikrat denne chodila “vencit” travu :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.7.19 18:20
@xtrnj202 píše:
Moc vam dekuji a preji vam at je vas chlapecek plne zdravy a verim, ze bude. Ja spis ted resim, ze prestavam zvladat silou pri cviceni malou, hrozne se pere a manzela nemohu donutit, aby mi pomohl a naucil se to. Jak jste zvladala cvicit s velkym chlapeckem?

My právě také s dcerou přestali cvičit Vojtovku kolem toho 9 nebo 10 měsíce, protože z těch poloh „utíkala“. Neuroložka říkala, že pokud se neudrží ve správné poloze, že to nemá smysl. Doporučila nám právě cvičení na velkých míčích, dítě se položí na míč buď na bříško nebo na záda a pohupuje se míčem do strany nebo kolem míče rozsypat plyšáky, dítě je na bříšku a loví ty plyšáky, je to pro děti zábavné a plavání, pokud má ráda vodu. U nás byla motivace pro plazení kukuřičné křupky. ;)

• Citovat
  • Upravit
880
27.7.19 18:27
@Anonymní píše:
My právě také s dcerou přestali cvičit Vojtovku kolem toho 9 nebo 10 měsíce, protože z těch poloh „utíkala“. Neuroložka říkala, že pokud se neudrží ve správné poloze, že to nemá smysl. Doporučila nám právě cvičení na velkých míčích, dítě se položí na míč buď na bříško nebo na záda a pohupuje se míčem do strany nebo kolem míče rozsypat plyšáky, dítě je na bříšku a loví ty plyšáky, je to pro děti zábavné a plavání, pokud má ráda vodu. U nás byla motivace pro plazení kukuřičné křupky. ;)

souhlasim :kytka: velky mic je super. se synem na nem cvicim dodnes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
27.7.19 18:49

Holky, moc dekuji. Ja male koupila koberec, myslite, ze lezeni ji na nem pujde? Bojim se, aby ji v te trave neco nestiplo :D a ohledne plazeni, jak se plazi asymetricky, tak ji v tom pry nemam podporovat jako cilene ze ji nemam vabit na hracky, aby si ten stereotyp nezafixovala, myslite ze je to spravne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
880
27.7.19 19:23

Ja popravde nevim co s tim asymetrickym plazenim-jak tomu branit. zkousela
jsem treba chytit za kycle a zvednout, ale tehdy jeste nemel dost pevna zada, ale zkus ji do plateni davat prekazky. smotanou deku nebo nejaky valec z neceho a za prekazku nejake lakadlo. uvidis jak si s tim poradi. koberec super. jinak ja jsem fatalista-jestli ho ma neco stipnout tam v kocaru nebo na trave…navic jestli ti zacne za mesic lozit tak se tomu venku nevyhnes. nebude treba chtit byt v kocaru, das na travu deku a z deky ti odleze behem minuty :P syn lezl aj ve snehu v zavejich v kombineze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
27.7.19 19:27
@Teresa.p píše:
Ja popravde nevim co s tim asymetrickym plazenim-jak tomu branit. zkousela
jsem treba chytit za kycle a zvednout, ale tehdy jeste nemel dost pevna zada, ale zkus ji do plateni davat prekazky. smotanou deku nebo nejaky valec z neceho a za prekazku nejake lakadlo. uvidis jak si s tim poradi. koberec super. jinak ja jsem fatalista-jestli ho ma neco stipnout tam v kocaru nebo na trave…navic jestli ti zacne za mesic lozit tak se tomu venku nevyhnes. nebude treba chtit byt v kocaru, das na travu deku a z deky ti odleze behem minuty :P syn lezl aj ve snehu v zavejich v kombineze.

No mne rehabka rikala, at ji nakrocim vzdy tou druhou nohou, ale nemuzu za ni cely den lezt po kolenou a nakracovat nohou :( smotany rucnik jsem ji davala, ale ona jak vidi prekazku, nejde pres to, je ji ted 7 mesicu korigovane, co vidim, tak si myslim, ze je na lezeni slaba. Odhaduju tak za 3 mesice…za to pri cviceni, kdyz z toho ma utect, tak je jak bejk :D Ja si rikam, k cemu ta vojtovka vlastne je, kdyz se stejne plazi blbe. Ona jak ma jednu stranu tela silnejsi, tak ma i o pul centaku silnejsi nozicku. Nevim, zda byla stocena blbe v brisku nebo co, kazdopadne pohyby jsem moc necitila v tehotenstvi az ke konci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí