Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Vidim, ze moje rady ignorujes a chces pribehy jak jsou na tom jine deti, ale napisu ti znova-nejlepe udelas, kdyz budes cvicit, najdes v okoli hipoterapii a soukromeho klinickeho logopeda, ktery je schopny vysetrit zda ma nebo nema hypotonii v oblasti ust a eventuelne ti ukaze orofacialni stimulaci.
at se dari a brzy se mala rozleze a oddychnes si.
@Teresa.p píše:
Vidim, ze moje rady ignorujes a chces pribehy jak jsou na tom jine deti, ale napisu ti znova-nejlepe udelas, kdyz budes cvicit, najdes v okoli hipoterapii a soukromeho klinickeho logopeda, ktery je schopny vysetrit zda ma nebo nema hypotonii v oblasti ust a eventuelne ti ukaze orofacialni stimulaci.
Mockrat dekuji, rozhodne neignoruji a jsem rada za tve rady a vazim si jich dekuji. Jezdime do motola. Nemas prosim doporuceni na dobreho logopeda?
@Teresa.p píše:
My prave jezdime do Motola na rehabilitaci a 4× denne cvicime vojtovku od 2 mesicu. Ptala jsem se tam rehabilitacni doktorky na plavani a hyporehabilitaci a bylo mi receno, ze nejefektivnejsi je vojtovka a zbytek, ze ji budu zatezovat a bude to na ni moc a ze hyporehabilitace je spis pro deti, ktere potrebuju rozvijet mentalne. Byla bych moc rada za tvuj naroz a za doporuceni na logopeda jednu orofacialku jsme absolvovali u pani matejickove v praze a bylo to hrozny akorat tahani penez z lidi, podvodnice. Bez efektu
@Anonymní píše:
Lezla myslím normálně, tam už jsem nic nepozorovala. Ona měla problémy i při kojení, špatně sála, pořád u toho usínala. Kousky jídla si nepamatuji, ale nerada kouše dodneška.Raději má mleté maso nebo věci, které jsou nakrájené. Třeba jablko samotné nekouše, to ho přinese domů a sní ho, jen když ho má nakrájené.
Moc dekuji, preji hodne zdravi ![]()
@xtrnj202 ja jsem z Brna, takze v Praze nevim, ale vis co budou urcite cekacky, takze kdyz se k nekomu objednas tak se dostanete na radu za par mesicu. zkus pohledat nebo se primo zeptat fyzio ke ktere chodite. mohla by vedet. ostatne i nejakou orofacialni stimulaci vam ukazat. ja doporucuji zkouset male davat pit z brcka. mozna ji to nepujde hned, ale sem tam to zkus a ona se chytne. je to velmi zdrave na posileni mimickych svalu a udajne i na mozkove hemisfery. jinak treba stetcema na malovani se ruzne jezdi po pusince. jeste nas logopedka ucila prstam lehce zatlacit pod horni celist. aktivuje to jazyk. mozna i nejaka videa na youtube budou. treba u deti s Downovym syndromem se zacina velice brzo orofacialka cvicit a urcite budou nekde nejaky videa.
ted me napadlo kolik ma zubu? jak ji budou rust vic a vic zacne treba kousat a polykat kousky lepe. ![]()
jinak ze zase zminuji tu hipoterapii. je to fakt pro hypotoniky pecka a je to nenasilna metoda, ktera pozdeji prejde v zalibu
ale trochu leze do penez. ![]()
@xtrnj202 ja znam jednu
logopedku z Brna co dela orofacialku, ale je ted na MD. ja se synem cvicim pri cisteni zubu. masiruju tvare zevnitr, pak od vnejsiho koutku k prednim zubum, pak stridam strany a on ma
jazykem kartacek vytlacit z pusy, pak mu troslu masiruju prstem rty. on nema hypotonii v oblasti ust, ale strasnou vyslovnost, takze delame toto. hodne foukame do vody, bublifuku, kloktame, vyplachujem pusu, piskame na ruzne dechove nastroje, zadrzujem dech a potapime se (na to je jeste mala malinka)
jinak na fb by ti treba nekdo z prahy dal doporuceni kam zajit. hiporehabilitace je vylozene pro deti s hypotonii, detskou mozkovou obrnou, asymetrii, svalovou dystrofii. treba ja za 3 roky co tam jezdime potkala deti s DMO i dystrofii a je uzasne videt pokroky. ze je pro deti, ktere je treba rozvijet mentalne je nesmysl. primarne tam jezdi deti s pohybovym problemem. to, ze ma pozitivni efekt na mentalni stranku, spanek, zklidneni je bonus. kdyz pojede jednou tydne na 20 minut tak ji to pretezovat nebude. samozrejme souhlasim s tim, ze Vojtovka je TOP.
@Teresa.p píše:
@xtrnj202 ja znam jednu
logopedku z Brna co dela orofacialku, ale je ted na MD. ja se synem cvicim pri cisteni zubu. masiruju tvare zevnitr, pak od vnejsiho koutku k prednim zubum, pak stridam strany a on ma
jazykem kartacek vytlacit z pusy, pak mu troslu masiruju prstem rty. on nema hypotonii v oblasti ust, ale strasnou vyslovnost, takze delame toto. hodne foukame do vody, bublifuku, kloktame, vyplachujem pusu, piskame na ruzne dechove nastroje, zadrzujem dech a potapime se (na to je jeste mala malinka)
jinak na fb by ti treba nekdo z prahy dal doporuceni kam zajit. hiporehabilitace je vylozene pro deti s hypotonii, detskou mozkovou obrnou, asymetrii, svalovou dystrofii. treba ja za 3 roky co tam jezdime potkala deti s DMO i dystrofii a je uzasne videt pokroky. ze je pro deti, ktere je treba rozvijet mentalne je nesmysl. primarne tam jezdi deti s pohybovym problemem. to, ze ma pozitivni efekt na mentalni stranku, spanek, zklidneni je bonus. kdyz pojede jednou tydne na 20 minut tak ji to pretezovat nebude. samozrejme souhlasim s tim, ze Vojtovka je TOP.
Moc dekuji a neni na hyporehabilitaci a orofacialku jeste mala?
Hipotehabilitace se jezdi od 2-3 mesicu. mrlni sem tady je to pekne popsano http://hiporehabilitacebrno.cz/…rehabilitace
@Teresa.p píše:
Hipotehabilitace se jezdi od 2-3 mesicu. mrlni sem tady je to pekne popsano http://hiporehabilitacebrno.cz/…rehabilitace
Moc dekuji ale se svolenim rehabilitacni doktorky bych tam sama asi nemela chodit ne? A ten den k tomu budu jeste 4× cvicit vojtovku?
@xtrnj202 píše:
Protoze mam strach prave z pridatnych diagnoz typu autismus apod.
Dobrý den, jestli můžu poradit, nenervujte se takhle dopředu, neřešte co by, kdyby…Prostě si řekněte - teď moje dítko žádné příznaky aut. nevykazuje, nebudu přemýšlet dopředu. Problém budu řešit, až kdyby nastal…Jinak se z toho zblázníte.
Vím, máte to náročné, držím palce ![]()
@Petája píše:
Dobrý den, jestli můžu poradit, nenervujte se takhle dopředu, neřešte co by, kdyby…Prostě si řekněte - teď moje dítko žádné příznaky aut. nevykazuje, nebudu přemýšlet dopředu. Problém budu řešit, až kdyby nastal…Jinak se z toho zblázníte.
Vím, máte to náročné, držím palce
Moc diky, je tezke se z toho nezblaznit…vy mate dite s hypotonii?
My jsme tam zacali jezdit a nikoho jsem se neptala-vysetrila ho terapeutka tam a dovezla jsem ji zpravy z vysetreni. a fakt se uklidni jsou deti co ve veku tve holcicky ani nezvladaji past koniky. to ne teprve pruser ![]()
My jsme zacali jezdi v 10 mesicich kdyz jsme vojtu docvicili, takze nevim jak se to dela. to ti reknou tam.
@xtrnj202 Ne s vážným kožním onemocněním a taky jsem ze začátku takhle přemýšlela, pořád jsem viděla jen černou budoucnost. Musíte myslet hlavně pozitivně, prostě bouchněte do stolu a řekněte si:,,ku.va, přece se z toho nepo..ru" (omlouvám se adminovi). Budete cvičit, stav děťátka půjde nějakým způsobem dopředu a vy se musíte přizpůsobit situaci. Vždycky je nějaké řešení, vždycky máte možnost jít dál a něco pro své dítě dělat.
Nesmíte se v tom utápět, dělejte vše, jako by jste měla zdravé dítě, ono není nijak postižené, jen je prostě jiné…
@Teresa.p píše:
My jsme zacali jezdi v 10 mesicich kdyz jsme vojtu docvicili, takze nevim jak se to dela. to ti reknou tam.
Moc dekuju, to bude asi ono, protoze rehabilitacni doktorka mi rekla, ze vojtovka plus kone by bylo moc, ze by byla unavena, ze at si predstavim ja, ze bych 4× denne cvicila. Ale jeste se na to zeptam. Totez rekla o plavani. Asi je ale nejrozumnejsi, jak rikas ty, kdyz se skonci s vojtou, tak jit na kone a plavat. Porad mit nejaky pohyb proste. A prosim autismus jsi pozorovala nejak i u miminka napr. ocni kontakt, nezajem o hracky?