Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj milé dámy, chtěla bych se Vás zeptat, jak je to s centrem asistované reprodukce, s manželem se snažíme o mimi(přes rok), ale nedaří se, k lékaři chodím na běžné prohlídky, brala jsem femigard, neustále beru kys. listovou s kontryhelovým čajem a manžel začal s vitamínem E. Navrhla jsem manželovi CAR, rád by tam se mnou zašel, ale nevím, jestli tam smíme pouze na doporučení lékaře… Pak bych se ještě chtěla zeptat, co nás tam bude čekat za vyšetření a jestli se bude něco platit… Děkuji Vám předem za případné odpovědi.
Nemusíte mít doporučení lékaře…
vyber si CAR,podle referencí a taky dle místa bydliště,zavolej,objednej vás a uvidíš.
Nejdřív bude vstupní pohovor vás obou–jak dlouho se snažíte,nemoci v rodině,atd atd a pak tvj hormonální profil a partnerův spermiogram.Dle toho se pak bude postupovat dál…
toto zkraje se neplatí–max.30kč
Být tebou, tak to proberu prvně s gyndr. Hormonální profil ti může udělat i dr., popř. doporučit další postup. Taky záleží, jak mu důvěřuješ a jak máš CAR daleko. Každopádně při nenalezení problému se může postup snažení prodloužit (v CAR mi rovnou dr. řekl, že může udělat laparoskopii, znovu IUI nebo jít rovnou na IVF - z čehož maj prachy, ale to už jsem měla pár vyšetření i 3× IUI za sebou). Tak hodně štěstí ![]()
no nevím jak kde,ale myslím si,že musí být doporučení od gynekologa do Caru,jinak se platí minimálně za spermiogram,který v Carech vyšetřují a podle toho taky stanoví co a jak…
iwinka: Doporučení do CAR mít nemusíš. Pokud se chcete do toho opřít důrazněji, tak se určitě návštěva CAR vyplatí. Hodně věcí se ale dá vyřešit i u gynekologa, záleží, jak mu věříš, jak je na tom odborně, jak se snaží a jak ho máš daleko. Mně gynekolog moc nepomohl, problémy bagatelizoval, pořád bylo na všechno dost času, až jsem se naštvala a šla to řešit do CAR, kde to začalo odsejpat. Jestli máš rozumného gyndaře, zkus se napřed svěřit jemu a uvidíš, jak se k tomu postaví.
bobeček: Není pravda. Pokud se staneš pacientkou CAR, tak je vyšetření spermio zdarma (resp. na pojišťovnu). Platí se pouze, pokud si to chceš u nich nechat udělat a nejsi u nich registrovaná.
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď