Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky. Poraďte jak odstranit čep na mandlích? Vůbec nebolí a je malý. Nikdy předtim jsem to neměla. Mám silný dávicí reflex tak nějakou jinou metodu než ručně. Moc děkuji za rady..P ![]()
Vykloktat stopagninem (né sprejem ale kloktadlem). Ale taky mě z toho dáví… ![]()
Ja tedy nedam dopustit na boruvkovy kompot..pomaha pri angine, aftech, vyborna dezinfekce!
Nechat ho tam, cep nevadi, neni sam o sobe projevem nemoci, pokud nema silne zarudle okoli. V mandlich jsou prirozene takove otvurky, usazuji se v nich oloupane epitelie a neznamena to nemoc. Cep na ruzovem podklade je v pohode.
Ahoj, mate nekdo zkusenost s proplachem cepu z mandli? Zvazuju, ze bych to podstoupila protoze se mi neustale vraci cepy na mandlich a docela velke a bolestive a ted uz i v krku. Nezda se mi, ze by byl krku zarudli, ale je to neprijemne, citim, ze mi tam neco vadi. Doktorce jsem uz nekolikrat rikala, ze si mackam hnis z mandli, ale ona mi neveri stale mi opakuje ze to muzou byt zbytky jidla. Bohuzel pro mne fakt nejsou.
Tak o proplachu jsem teda nic neslyšela, ale čepy se mi dělají už x let, ale nějakej problém s tím nemám, angínu jsem snad v životě neměla, čep si normálně odstraním /odzkoušená vatová tyčinka a v poho/. Jinak na krční si samo můžeš dojít bez doporučení.
No ja si vzdy namotam vatu na spejly a vymackavam a potom potru alpou.Jina desinfekce do pusy me nenapada.