Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
S takovým krkem bych šla určitě k doktorovi. Normální to asi nebude. ![]()
Dcera měla dlouho strašně, dělali stery a vše v pořádku. Nakonec pomohlo stále vytahovat, hned jakmile se jeden objevil tak jsme vytáhly asi za 2 měsíce už se přestali dělat úplně a od té doby má klid ![]()
Žádný čep tam nevidím, vidím jen epiglottis. Já mám čepy chronické, jednou za čas, nemám žádné příznaky, občas mi samy vypadnou, ani o tom nevím. Vyndavat je pro mě nemá cenu, je to nechutné. Jestli nějaké opravdu máte a nezpůsobují potíže, nechala bych to být.
Taky tam žádné čepy nevidím a taky na ně trpím. Řešila jsem to několikrát na ORL, výtěr pokaždý čistý i přes obrovský čep. Bylo mi doporučeno odstranění mandlí. Nějak k tomu ale nevidím důvod, protože čepy si teď už vyndavám sama a k vyndání mandlí nějak nevidím důvod.
Jednu mandli mám děravější, když se v ní něco vytvoří, tak to vyloupnu, aby mi netáhlo z huby. Nenapadlo mě to nějak řešit.
Já třeba teď zánět nemám, ale před měsícem jsem měla asi menší angínu, bolest v krku trochu natekla mandle a menší bílý čep, po seskrabnuti jsem v zahybu objevila další, od té doby v té mandlí cítím zaseknute zbytky jídla, mandlí nemám vůbec velkou, špatně se k ní dostávám, stříkam X přípravku, zatím nic nepomáhá. Na Orl mi řekl, že jedině vyndat ale to nedoporučuje
tak co mám jako dělat? Nabídl jakoby vysati té mandlí ale prý to vydrží max týden.. Ach jo, tohle je fakt hrůza ![]()
Řešily byste čepy na mandlích které nijak nebolí? Občas v krku škrábe, ale nic hrozného, ani teplota. Je to angína? Musí se to antibioticky řešit? Poslední dobou se mi to dělá, vypadne a utvoří se to zase a po vypadnutí vidím díry.