Cerazette - jak začít brát bez menstruace

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4780
16.9.10 20:58

Cerazette

Ahoj. Mám dotázek a doufám, že mi někdo poradíte. V úterý jsem byla na kontrole po šestinedělí, a jelikož stále ještě částečně kojím, tak mi doktorka napsala antiko Cerazette. Jen mi řekla, že s užíváním mám začít až dostanu první MS. Ale když nad tím tak přemýšlím, tak to můžu čekat klidně až do vánoc, že? Nedá se to užívat nějak dřív? Na příbalovém letáku nic není.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
243
16.9.10 21:01

Ahojky, já jsem taky začala brát tuto antikoncepci po šestinedělí a doktorka mi řekla, že můžu ihned, na MS jsem nečekala a ještě jsem MS nedostala (jsem 4 měs. po porodu) a plně kojím. Takže bych nečekala a začala hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
16.9.10 21:03

Ahoj. Tak mě teda po prvním porodu doktor naopak říkal, že na první MS čekat nemám, že bych se jí taky nemusela dočkat. Takže celkem koukám..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
16.9.10 21:05

Ahoj,já právě dobírám Azalii,a budu přecházet na Cerazette,a taky nemám na nic čekat.Ono při kojení můžeš dostat MS buhví kdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1760
16.9.10 21:11

Ahoj, já také nečekala. I doktor mi říkal, začněte to brát dnes. To by ses opravdu mohla dočkat dřív dalšího těhotenství než MS :wink:. Asi měla doktorka nějaký slabší den :think: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
16.9.10 21:36

J, taky tak - začala jsem dle instrukcí dr. brát hnedka a MS neměla celou dobu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2513
16.9.10 21:54

Taky jsem začala brát hned, brala jsem ho skoro 1,5 roku a celou dobu bez MS! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4780
16.9.10 22:05

Já jsem si to myslela. Strašně moc děkuju. Začnu s tím taky dnes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
17.9.10 00:26
Anabellka píše:
Ahoj. Mám dotázek a doufám, že mi někdo poradíte. V úterý jsem byla na kontrole po šestinedělí, a jelikož stále ještě částečně kojím, tak mi doktorka napsala antiko Cerazette. Jen mi řekla, že s užíváním mám začít až dostanu první MS. Ale když nad tím tak přemýšlím, tak to můžu čekat klidně až do vánoc, že? Nedá se to užívat nějak dřív? Na příbalovém letáku nic není.....

Co to máš za doktora????Já tuhle antikoncepci taky brala a neměla jsem menstruaci a nemám jí doted.Prostě bereš to pořád…
A jen řekla,že je doopravdy jen kojící,že když polevým v kojení na větší pauzy,nebo bych začala špinit tak okamžitě přestat brát,jelikož to už nezvládá a neochrání tě!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2649
17.9.10 00:31

Tak v tomhle zas nemá pravdu tvoje doktorka. Cerazette funguje i bez kojení, pouze je tam velmi nízká dávka hormonů, proto je dobré ji brát skutečně ve stejnou denní dobu. Já ji beru už přes 2 roky, z toho jsem kojila pouze 7 měsíců. Doporučil mi to hematolog, kvůli mutaci.

Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
17.9.10 00:58
Zubr píše:
Tak v tomhle zas nemá pravdu tvoje doktorka. Cerazette funguje i bez kojení, pouze je tam velmi nízká dávka hormonů, proto je dobré ji brát skutečně ve stejnou denní dobu. Já ji beru už přes 2 roky, z toho jsem kojila pouze 7 měsíců. Doporučil mi to hematolog, kvůli mutaci.Martina

jen píšu co mi řekl doktor :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
17.9.10 08:21

Jen bacha na to, že prvních 7 dní braní ještě nebudeš chráněná.
I normální HA se dá začít brát jindy než první den menses, jen je pak nutno ten první týden se chránit i jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4780
17.9.10 10:29

Na to jsem se taky chtěla zeptat. Díky moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
17.9.10 19:00

Taky jsem to brala, jen 14dnů, ale musela jsem přestat. Malý mi začal blinkat, co vypil to vyblil :cert: , já jsem začala silně krvácet, tak jsem se na to vykaškala. Po týdnu bez antiko jsem úplně v poho :lol: . Patřím do té skupiny co to špatně snáší :cry: . Daruji dvě celá platíčka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4780
18.9.10 08:58

Já mám zatím jen jedno platíčko a když to budu snášet, tak mi doktorka napíše další. Klidně si ty dvě platíčka vezmu, když bude vše o.k. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí