Ceresit stop - funguje?

16694
26.1.10 08:08

Ceresit stop - funguje?

Tuto zimu nám zatéká pod střechu. Bydlíme v paneláku hned pod střechou a máme v ložnici mokré rohy a vlastně vlhkou celou zeď u okna. Střecha se opravovat bude, ale ne dřív než na jaře. Už jsem to řešila se správcem, ale teď to prostě dělat nebudou. Máme problém s plísněmi a to mě hodně štve, protože v té místnosti spí Lukášek. Je mi jasné, že rohy, kde to zatéká, suché nebudou, ale zpomalí to růst plísní, když budeme mít doma ceresit stop? Přítel tvrdí, že to stejně nepomůže, no já si myslím, že bych aspoň nemusela mít pocit při vstupu do místnosti, že jsem vlezla do tropického pavilonu(fakt je ta vlhkost hooodně cítit). Nechci (nebo spíš nemám finanční možnosti) kupovat odstraňovačku vlhkosti za několik tisíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3358
26.1.10 08:16

máme ho v ložnici, je to rohová místnost na sever a netopí se tam (teda topí spíš výjimečně), takže se tak taky dělá plíseň. Nevím, jestli ceresit pomůže, máme ho tam měsíc, předtím jsem místa s plísní vystříkala Savem, tak tam zatím další plíse'n není. Ale je to znát, dříve, když jsme ráno vstávali, tak voda tekla po parapetu na koberec a okna byly úplně mokrý. Teď je trochu vody na spodku okna, ale je to tak desetina toho předtím. V nádobce je naopak každý den vody docela dost. Tak doufám, že se tím plísně alespo'n omezí. Jinak dodávám, že pečlivě několikrát denně větrám, takže plíse'n není z nevětrání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
26.1.10 08:21

Právě že savem jsme to zlikvidovali před 14ti dny a teď už tam jsou zase mapy jak hrom. Připadne mi úplně bezpředmětné co týden máchat zdi v savu, tak doufám, že i u nás by to aspoň zpomalilo. Okna máme po ránu (v noci netopím, spíme v chladu) mokrá tak do jedné třetiny až poloviny. Prostě masakr. Zkusím ho koupit. Ještě dotaz, jak dlouho cca vydrží ta tableta? Jestli mám rovnou koupit i sadu náhradních.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3358
26.1.10 08:28

máme ho zatím měsíc a tableta je původní, na návodu píší, že na místnosti o 20m2 je na dva měsíce, ale záleží na vlhkosti. My budeme teda brzo měnit, už se rozpadá, ale to ne zásluhou sání vody, ale zásluhou dětí. Měla jsem ji v rohu na zemi a Štěpa na ni najel chodítkem a převrátil jí, nevšimla jsem si toho a ta tableta byla docela dlouho namočená ve vodě :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
26.1.10 08:35

Tak to by bylo v pohodě, místnost máme asi 16m2, takže by mohla vydržet ty dva měsíce.
Díky moc za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3086
26.1.10 08:44

Ceresit máme také, ale že by to nějak výrazně pomohlo se říct nedá. Jde vidět, že to část vlhkosti odsálo, ale na mokré zdi to nejde poznat.
Bydlíme taky pod střechou a s plísní na zdech u oken, máme extra problémy.
My to taky řešili savem na plíseň, ale jednou se nám stalo, že to přítel postříkal, ta zeď to savo nasála a dva dny jsme to nemohli vyvětrat! Hnus jeden.
Tak teď to řešíme tak, že tu plíseň přítel přesuší horkovzdušnou pistolí a vysuší i tu zeď, pak to stříkne savem a je to. Denně to pak suší tou pistolí a plíseň se tam netvoří. Taky hodně větráme… :roll:
Nevím, zda jsem ti pomohla ale to je naše zkušenost.
Je pravda, že obývák má skoro 30 m2 a ten ceresit tam máme jen jeden, ale nevím, zda by to bylo lepší i kdybychom tam měli třeba dva nebo tři :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14500
26.1.10 08:57

Ahoj, určitě pomáhá. Bydlíme v řadovém RD, podkroví je špatně zateplené a máme úplně mokrá okna, teče z nich voda. Teď máme Ceresit v koupelně i v ložnici a pomáhá, plíseň se teda taky tvoří, ale méně, takže stejně musím vystříkávat, ale není tam cítit tolik vlhko, okna se taky umoudřila. A vody to vezme fakt dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
26.1.10 09:07

NÉÉÉÉÉ. Nekupuj. Vyhozené peníze. V ceresitu 2 cm vody a okna ráno mokrá až do půlky a roh místnosti vlký i s plísní.. V reklamě to vypadá, že to vycucne vše i z oken a pod, ale vůbec ne. Byla jsem pěkne nas.aná a šel zpět do krabice..Drahá sranda k ničemu. :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
26.1.10 09:08

..ps. A to stál na parapetu 2cm od okna a prd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1995
26.1.10 09:50

Ceresit máme, plísně se sice dělají i nadále, ale zase na druhou stranu - taky jsme nechtěli kupovat drahý vysoušeč a jak jinak se zbavit té vlhkosti (samozřejmě větráme, topíme, bla bla bla)? Takhle skutečně vylejeme čas od času nádobku, tu vodu bych jinak z toho vduchu nedostala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
26.1.10 10:02

Ceresit je celkem na nic. Koupila jsem si ho do sklepa a plná nádobka byla až po několika týdnech. Po nasazení elektrického odvlhčovače je každý den plná nádoba na 10 l. Nemůžeš dát okno na mikroventilaci? A do toho topit. Pokud se začnou dělat plísně, budeš mít brzo plesnivý i koberec, veškerý textil, knížky, jak se to rozjede, blbě se to řeší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11822
26.1.10 10:07

Ceresit používáme v jedné místnosti (je ze tří stran odkrytá) Řeší u nás mokro na oknech, plíseň je o něco lepší, ale úplně jí nezabrání… Na to je lepší to savo proti plísni :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
538
1.2.10 15:21

Pomáhá, ale na objemy vody, které vám tečou ze střechy až do zdí, prostě stačit nebude. Navíc byste museli zajistit cirkulaci vzduchu - tedy velmi intenzivně větrat. Řešením pro snížení vlhkosti je vysoušeč. Tím pravým řešením je však samozřejmě odstranění příčiny (což víte i beze mě :-) ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JaSe
4.2.10 21:51

Ahoj,
před dvěma týdny jsem si koupila čtyři, do každé místnosti jeden. Zatím mi to připadá,že moc nefungují. Nemám tu plísně, ale mám hodně orosená okna a třeba v kuchyni a v ložnici jeho práce zatím není vůbec vidět. Přitom vím, že by to mělo fungovat. No, třeba to chce víc času :lol: .

• Citovat
  • Upravit
Aldamer
2.12.11 07:57

Ceresit

Preji krasny den.
S dovolenim va reknu aby jste na Ceresit zapomeli. Je to jen lakadlo na penize, ale valnou ucinnost to opravdu nema. 1 tableta vysaje zhruba 1,5 - 2l vody. To ma vydrzet mesic?? A za tu cenu? Poridte si nejaky slusny odvlhcovac, cena do 5000,– a garantuju, ze se vam ta investice do dvou let vrati. Staci zapnout denne na 2 hodiny a mate po starostech, uvidite kolik to vytahne vody a muzete si v klidu spocitat kolik tablet a za jakou cenu by jste museli koupit. Vlastni zkusenost.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí

Roborock S5 Max