Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Začali jsme cca před 14-ti dny s příkrmy a poslední 2 dny má syn černou tuhou stolici. Když ji ale v plence rozmáznu, je normálně hnědá, taky používáme nově plenky Huggies, tak přemýšlím, jestli to taky nemůže být tím. Jinak malej bere železo, ale to mu teď poslední 2 dny nedávám. Stalo se někomu něco podobného?
Myslím,že je to tím železem.Emička ho bere taky - Aktifferin nebo jak se píše a má stolici zelenou až černou.Nemá ale tak tuhou,je ještě přikojovaná.Konzistence podle toho,co sní.
Jo to bude tím železem, nemusí se to projevit hned, že ho už nebere.
Ahoj.Bude to tím železem. Syn to taky tak měl, když to bral. Doktorka i v lékárně mě na to vždy upozornili.
Stolice po železu tmavne až zčerná a zůstává to i několik dní po vysazení, takže si myslím, že je to tím, pokud je jinak spokojený, tak bych to neřešila. Po zavedení příkrmů se konzistence stolice změní, zkus do něj dostat více tekutin
ať se mu lepší kaká ![]()
To železo bral skoro 2měs a nikdy ji tak černou neměl, až teď co mu to nedávám. Četla jsem někde, že to může být natrávenou krví, ale jinak je spokojený, nic ho nebolí, spí i jí normálně, tak snad je to ok. ![]()
Já myslím, že je to kombinace železa a příkrmů, jelikož po těch se stolice také mění. Pokud ho jinak nic netrápí, tak bych to neřešila ![]()
Malá měla po železe taky černou stolici a trpěla tak od půli roku - právě se zavedením příkrmů zácpou. Podle doktorky to způsobovalo to železo.
Tak vážení, planý poplach (doufám), teď se nám povedlo posrajdit plnou nálož a naprosto v pořádku, hnědá žlutohnědá kaše jak vyšitá, tak snad je to ok, kdyby to byla ta krev, tak to takhle z ničeho nic nepřejde, ne?
Neboj syn má to samí dávám mu železo někdy to má uplně černý jindy jak říkáš žluto hnědý
bud vklidu ![]()
U nás je to také tak, někdy černozelená stolice, jindy hnědozelená. I nějaký čas po vysazení. A my bereme Maltofer, je to zcela v pořádku.