Dneska je moje miminko lenošek

27
14.4.10 11:49

Lenošek

Ahoj,
moje 5 měs. holčička se začala před dvěma dny krásně otáčet ze zad na bříško, několikrát za den mi to předvedla, pak se vytáhla i před panem doktorem :palec: . Ale dnes jako by to zapomněla, leží jako novorozeně i když ji ukazuji hračku nic, jen po ní hodí očkem. Je možné, že je jen dneska lenošná. Ale znáte to matčino nadšení při prvním otočení. Já jsem měla první dceru hrozného lenocha a cvičili jsme Vojtovu metodu, tak jsem měla radost, už to nebudu muset opakovat. A teď si říkám kdo ví jestli. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
teresa20
14.4.10 11:52

Dajino, jestli nemá nějaké jiné problémy, neřešila bych to.
Adámek se prvně otočil přesně na den v pěti měsících. Pak se sem tam ještě otočil, ale pak jakoby to zapomněl a skoro měsíc nic, jen výjimečně. Kolem sedmého měsíce z ničeho nic chtěl být jen na bříšku, otáčel se několikrát do hodiny a už se připravoval na lezení…

• Citovat
  • Upravit
3950
14.4.10 12:12

naše mala ma šest měsicu a jestě se ani nezačala snažit otačet na břišku řve jak tur prostě se ji to neliby ale zase už skoro sedime pry je to normalni nektere děti to nejak přeskoči a rovnou pak lozi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.4.10 12:29

nemolka: a jak si sedá, když ne přes bříško? z lehu na zádech? Verunka si taky sedá z vyvýšeného lehu (má ho kvůli refluxu), ale tohle sedání prý není správné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
14.4.10 13:00

To je normalni. Nase decka taky neco udelali poprvy parkrat a pak treba delsi dobu nic a po case se najednou otaceli, kleceli, stali jako odjakziva :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
14.4.10 13:08

jojo taky mi to malá takhle dělá - něco zmákne a druhý den to buď zapomene, nebo vypiluje k dokonalosti. Neboj zase na to přijde.

Nemolko taky by mě zajímalo jak si malá sedá když ne z bříška? z lehu to není správně, měli by být na bříšku, pak v kleku a z toho si sednou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14500
14.4.10 13:55

Radimek se začal přetáček na přelomu 4. a 5. měsíce, sedět začal sám přesně na svých 9 měsíců. Nebojte, někdo dříve, někdo později, ale přece všichni :) A jestli se přetočila a teď nechce, za týden to bude zase v poho a bude válet sudy :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
14.4.10 17:00

Díky,
no dnes je celý den taková zapomenutá, včera byla u doktora na očkování tak to má asi po tom. Říkala jsem si po zkušenostech se svou první dcerou, že kvůli motorickému vyvoji nebudu bláznit, a je to tady. :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
14.4.10 17:44
Dajina píše:
Díky,
no dnes je celý den taková zapomenutá, včera byla u doktora na očkování tak to má asi po tom. Říkala jsem si po zkušenostech se svou první dcerou, že kvůli motorickému vyvoji nebudu bláznit, a je to tady. :-).

:lol: :lol: :lol: Uplne te chapu, rikam si to samy a stejne… nase prte si jeste nesedlo, pohrava si s tim uz dva mesice a zacina mne to dost deptat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
15.4.10 09:57

Moje první dcera začala sedět až po desátém měsíci. Byla to lenoch k pohledání, ale jinak strašně hodná. Spala celou noc, skoro neplakala, bylo to takové nasmáte sluníčko. To Valentýnka je čert. Dnes jsem se ji snažila rozpohybovat a ona ležela na boku zvednutou hlavu a smála se na mě. Zřejmě si řikala: „to víš že jo, já jsem ti to ukázala a to ti musí na čas stačit“ :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3950
15.4.10 23:13
ddeenniissaa píše:
nemolka: a jak si sedá, když ne přes bříško? z lehu na zádech? Verunka si taky sedá z vyvýšeného lehu (má ho kvůli refluxu), ale tohle sedání prý není správné.

no taky tak když ji neposadim tak se přitahne a posadi sama z polosedu ležet proste nebude neni to dobry ale i dr řikala že stim nic nenadělam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
16.4.10 10:22
nemolka píše:
ddeenniissaa píše:
no taky tak když ji neposadim tak se přitahne a posadi sama z polosedu ležet proste nebude neni to dobry ale i dr řikala že stim nic nenadělam

Tak mne ted dr. rikala, ze pokud ho presne tohle necham delat, bude hrbaty (doslova). Na to je jediny zpusob, nedavat ani do polosedu a kdyz se mu to nelibi, tak nosit. Vzhledem k tomu, ze jsem nedavno narazila na diskuzi o korzetech kvuli skolioze, jsem jako ostriz. Ono se to muze projevit az za leta, nejcasteji ve skole, protoze tam porad sedi. To, ze mam posazovany dite ve trech letech v poradku, nevypovida vubec nic… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí