Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravim . Dnes jsme byli na sonu kyčlí na 3 měsíčni prohlidce a doktor řekl že je to v pořádku ale že má Niki nezralá jádra a že musime za 6 týdnů§ znova na prohlídku.Nevím co to je mám hrozný strach že je to něco vážného.Nevite náhodou někdo co to je ? Prosím poradte mi at můžu normélně fungovat pořád na to myslím.Malému jsou 3 měsíce zítra. Moc děkuji za každý přispěvek
Buď v klidu. Nezralá jádra může mít ještě dlouho. Tady jsem ti našla jeden dotaz a odpověď.
http://www.porodnice.cz/…i-kontrole-0
Tady o tom něco taky je:
https://www.emimino.cz/…rankovani/2/
Ahoj, nic vážného to opravdu není, malý měl taky nezralé jadýrka. Začátkem dubna jsme byly na kontrole na posledy, protože už je to v pořádku-malý bude mít 7.měsíců.
to ma vicemene kazde mimco i to nase
…nekomu se jadyrka udelaji driv nekomu pozdeji…ale myslim ze minimum mimin je ma driv jak v 3 mesicich. takze v pohode.
Dcera měla až v 9. měs., syn v necelých čtyřech měsících.
Je to individuální, nic si z toho nedělej.
Příspěvek upraven 25.05.17 v 08:38
Jé tak moc děkuju trochu jsem se uklidnila ale co se teda s tim dá dělat ? A co když mu nedorostou co pak ?
To neřeš, dozraje to…
Jinak nám doktor v obou případech doporučoval široké balení (2 látkové pleny přes papírovku) - u Helenky i přes den, u Marečka jen na noc…
Buď v klidu a nestresuj se, je to úplně normální vývoj
Jak už psaly holky, někdo je má dřív a někdo dýl a rozhodně to není nic špatného, když jsou dýl.
Já věděla že mi tady určitě někdo poradi. Ještě že to emimi existuje jinak bych asi zešílela .Nikdo nic neřekne a já nejsem lékař prostě to jen znělo dost hrozně. Tak ještě jednou dik všem
pokud dobre vim tak siroky baleni je jen pri spatnem posazeni kycli…na rust jadyrek to nema zadny dopad. ty proste driv nebo pozdeji dorostou a ty to nicim neovlivnis ![]()
Tak nám bylo doporučené dávat taky široké balení…jenomže malému to pořád padalo, tak mě sestřička poradila ortopedické kalhotky.
fakt bu´d úplně v pohodě. pokud chceš pro klid duše něco udělat, tak můžete večer kroutit nožičkama v kyčlích. ale je to rehabilitace na špatně položené kyčelní klouby (k tomu se ještě přidává široké balení). klárka měla do půl roka široké balení a dvakrát denně jsme cvičili. ale ona měla právě tu poruchu postavení kyčlí. jádra s tím nemají co dělat.
takže hlavně klid ![]()
Nic nam neřikal o širokém baleni jen o tech jadrech .No snad nic nezanedbal to vite mam docela strach. Na tom sonu je vždycky takovej šrumec že než se naděju tak jsem venku i s klukem a nestiham se na nic zeptat. Asi by se se mnou ani nebavili je tam fofr to bude asi stejné všude.
Ahoj.Nic to není.
Adámek měl taky zralá jádra až v 8 měsících..
Nám ale ortoped řekl,že není potřeba používat široké balení,na jádra to žádný vliv nemá ![]()