Čerpání dovolené rozhraní 2011-2012

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1307
15.3.12 10:46

Čerpání dovolené rozhraní 2011-2012

V těhle věcech se fakt moc nevyznám a nemám se s kým poradit…na mateřské dovolené jsem byla od 14.7. do 31.1. Dnes mi přišla od zaměstnavatele proplacená dovolená a jsem z té částky zklamaná :nevim: Měla jsem dostat proplaceno 16 dní a můj průměrný plat byl kolem 20000 Kč čistého. Přišlo mi 11700 Kč. Myslíte, že to odpovídá? Peníze mi asi nepříjdou na dvakrát, když jsem mateřskou dovolenou ukončila ke konci měsíce (31.1). Také mi někdo radil (to jsem už byla na rodičovské dovolené a měla podanou žádost u zaměstnavatele o čerpání dovolené za rok 2011), že bych si měla zažádat i o čerpání za rok 2012…Teď už je asi pozdě o čerpání žádat…ale řekla bych, že jsem o velké peníze nepřišla. Je to tak? Doufám, že jsem moc neprohloupila :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
557
15.3.12 10:51

mas narok na alikvotnu ciastku dovolenky za tento rok. Ak bys i bola zamestnanec 60 dni tohto roku tak by si mala narok na celu dovolenku roku 2012. Ale u teba to nevychadza. Mas mesiac+16 dni (to je ta stara dovolena). A preco si sklamana zo sumy? Ved to je podla tvojho prijmu ta dovolena ( priemer poslednych 3 mesiacov co si pracovala). Kolko si myslela ze dostanes? Mala si za tie mesiace nejake odmeny alebo tak? Tak si to prepocitaj. Vyrataj si priemer za den za posledne 3 mesiace a potom to vynasob 16-timi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1307
15.3.12 11:10

Hm, já si pořád naivně myslela, že ta dovolená mi udělá tak jeden plat.....no, to je jedno, už to nebudu řešit, byla to jen taková moje představa. No, každopádně teď nemá smysl žádat o čerpání za ten leden 2012, že ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
557
15.3.12 11:12

Tak mas narok na dovolenkou za 30 dni + 16 dni (i kdyz to byla dovolena ale byla si zamestnanec) takze ti zaplati alikvotnu ciastku dni ( neviem ci mas 20 dni rocne alebo 25 dni). A preco si si myslela ze cela vyplata ked mas len 16 dni ( pracovnych). Priemerne byva tak 20 dni v mesiaci ( a januar mal mozno 21 alebo 22).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101531
15.3.12 11:17

No a tvůj průměrný plat se skládal z čeho? Myslím, jestli máš jen základní plat nebo i nějaké odměny, případně peníze za přesčasy a podobně?
Jo a jaký máš hrubý plat ve smlouvě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
557
15.3.12 11:18

Jde o prumer poslednych 3 mesiacov co pracovala. Takze ak mala odmeny alebo ine priplatky, tak sa to tam zohladnuje. To je bezne pre vypocet dovolenky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101531
15.3.12 11:28
janka174 píše:
Jde o prumer poslednych 3 mesiacov co pracovala. Takze ak mala odmeny alebo ine priplatky, tak sa to tam zohladnuje. To je bezne pre vypocet dovolenky

No, to ale právě není tak úplně pravda, to platí pouze ve chvíli, kdy člověk v minulém kalendářním čtvrtletí pracoval, pokud ne, tak vychází z tzv. pravděpodobné mzdy, což je většinou to co má člověk ve smlouvě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat