Čertovská nadílka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Lizzi
2.12.15 18:18
@Alčák1 píše:
Včera jsem se začetla tady do nějaké diskuze a nevěřila jsem vlastním očím 8o jedna maminka tu preferovala, že je hovadina tvrdit dětem, že chodí Ježíšek :zed: že se jim má od narození říkat pravda a místo lhaní o Ježíškovi přečíst něco z bible 8o já jsem teda nevěřící i když myslím, že něco mezi zemí a nebem je ale tohle už mi přijde přitažené za vlasy. Myslím, že děti mají svůj dětský svět a připravovat je o čerty, Ježíšky, víli, vodníky a jiné by byla škoda. Toho dospěláckého světa si pak užijí až, až. :think:

na tohle mám zatím nevyhraněný názor :think:

• Citovat
  • Upravit
2752
2.12.15 18:20

@terinka4444 no já na to narazila včera a byl tam od ní právě tenhle příspěvek psaný taky včera - to člověk jenom čumí 8o :zed: :lol: jinak jak píšeš, taky jsem dneska malýmu 3,5roku vysvětlovala, že se čerta nemusí bát, že s ním přijde Mikuláš a ten dokud to čertíkovi nedovolí, tak si ho čertík vzít nemůže a že se nemá čeho bát, že tam budu s ním a že ho nedám :lol: jinak od 2,5 roku kouká malej na internetu na ty Krampus na internetu, pořád to chce pouštět :zed: a mezi námi, přijít ke dveřím tohle tak se snad poseru taky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
2.12.15 18:23

@Alčák1 no to mi povídej, u dcery si to pouštěli ve škole v hodině prvouky, celý ten průvod, prý jsou to super čerti a hrozně touží jet do Rakouska vidět pravý čertovský průvod. Mně stačí fotka a jsem hrůzou podělaná :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3998
2.12.15 18:24

Ne domů jsme čerty nezvali nikdy, nelíbí se mi taková tradice vůbec. Domov by měl být pro moje děti bezpečné místo, nebudu na ně zvát čerty. Chodíme se podívat na hromadné akce do mateřského centra apod., ale dětem jsem vysvětlila, že čerti jsou jen převlečení lidé, výchovné problémy s dětmi řešíme my rodiče, čerty k tomu nepotřebujeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
2.12.15 18:31

Názor mám, že čerti k nám domů nezveme. Ano mám trauma z dětství, přišli jednou a když otevřeli, tak jsem se nervama poblila. Takže ne, náš domov je prostě naše pevnost, tam nesmí. A dneska říkala, že čerti odnášejí lidi do pekla, že to říkala učitelka, tak jsem jí řekla, že jí paní učitelka straší, že jsou to jen převlečený lidi. Protože se mě fakt ptala s obavama. Hnusí se mi strašení čertama a odnášením do pekla. Víly a vodnící to je něco jinýho, celkem milýho. Čerti ne. Rozhodně si nemyslím, že bych jí o něco ochuzovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3973
2.12.15 18:33

Ahoj, my zveme na chodbu, bydlime v činžáku. Je to parta ze školky, chodi k nam uz treti rok. Starsi se neboji, ale ma respekt a mensi to se uvidí. Mame vzdy domluveno v čem má Mikuláš domluvit a za co pochválit. Mikuláš přece vše vidí. A jestli čerti mají strašit nebo jen symbolicky.Jsem spokojená i manžel a pokud budou dělat i příští rok, zvu zase.:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
920
2.12.15 19:03

Ahoj, kdysi jsme jako parta chodili také, vždy na domluvě s rodiči, a situaci přizpůsobovali individuálně každému dítěti zvlášť, dneska jsem sama máma a nevím, jestli bych pustila ke svému dvouleťákovi čerta, líbí se mi názor, že dům má být nedobytná pevnost a bezpečí pro dítě-jak tu někdo psal:-)Je to asi celkově věc vkusu:-) Vodníky a víly bych mezi Mikuláše a Ježíška netahala - To pojem a průjem prostě:D PS: TEĎ JEM SE KOUKLA CO JE TO KRAMPUSLAUF( 8o ) A JESTLI TOHLE NĚKDO POUŠTÍ DĚTEM VE ŠKOLE/ŠKOLCE, TAK JE DLE MÉHO MAGOR TEDA:D Já bych z toho měla trauma… :roll: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7022
2.12.15 19:08

Čerti k nám chodí už dvanáct let, trauma žádné dítě nemá a už se těším na sobotu až jim poprvé poví sama celou básničku. Myslím že trocha strachu dětem neuškodí- je to jen chvilička. Však v dnešní době jsou některé tak suveréní, že čerty i schvaluju. Máme čerty hodné, dospelé rozumné chlapi a ti vždy přečtou to co jim já řeknu -třeba že neuklízí hračky, je hubatá atd.. a vubec mi to nevadí. Pokud jsou rodiče padlí na hlavu a pustí tam ožralky co díte vystraší do počurání není to vina čertu, ale tech rodiču.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3973
2.12.15 19:19

@mater naprosto souhlasím :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2539
2.12.15 19:22

U nas byli jednou, kdyz sme bydleli na vesnici a brala sem to v pohode - nikdy sem jimi strasena nebyla. Horsi podom bylo na ZS, kdy chodili devataci to sme se tak nejak klepala hromadne cela trida :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
2.12.15 20:40

My je dom nezveme doma už je to jen prostě o nadilce nic víc.
Dneska se nám vrátili decka po nestovicich dom a dojeli od dědy i s Mikulášskou nadilkou zrovna, že tam uz to prý za oknem nechal.
Odpoledne dnes na kroužku zumby videli a v patek ve skolce uvidí naší dva skolkari a ve škole skolacka čerty. Chtěli by jsme do města, jak každý rok na Certovskou party, že tam se soutěži a ještě i u nás na náměstí má být na vesnici nějaký program. Takže tabu to pro děcka není, jdeme se podívat, uvidí je dost, tak doma už netreba.

Dom jsme pozvali jednou neteř a její spolužáky, no ti došli krásne nastrojeni do masek, starsi dcera tehdy měla asi 3r. Neteř promluvila a dcera říká Pavlinka. A bylo to. Poznala sestřenicí. Tak už nikoho nezveme, stejně by ji poznali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3973
2.12.15 20:46

@Kelsey :-) nam dělal u staršího prvni 3 roky čerta tatínek a maly na nej v tech 3 letech…Máš boty jako můj tatínek…v tu chvíli vyprsk smíchu a od té doby zveme čerty cizí :-) Nebojí se, ale respekt tam je. Jeden rok objevil dárek pod postelí, zabalenou autodrahu, krabice jak kráva a když po Mikuláši zlobil, dárek jsme dali jinam a k Vánocům nedali, az v březnu k narozeninám a do tedka veri, ze mu ho vzali čerti, pze zlobil :-) Když se to neprehani se strasenim, ma to něco do sebe :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.12.15 23:30

Maminky hlavně opatrně, u nás byli čerti když mi bylo 7 a bráchovi bylo 5 a on z toho měl takové trauma, že začal koktat, bohužel mu to zůstalo do dnes, není to až tak, že by říkal dadadadaáš si čačačaj, ale většinou nezvládá delší věty typu, dneska jsem byl u babičky na čaji a dododostal jsem i bábovku. :? ( Je mu 23 )

• Citovat
  • Upravit
744
4.12.15 13:16

Ahoj, kdy dáváte dětem nadílku? 5 anebo 6 prosince?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3973
4.12.15 13:23

@Jana.49 5.12 :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie