Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky
Mám jenom poznámku - tu červenou čočku jsem viděla v Kauflandu i v dm drogerii. Tam měli i ten zniňovaný bulgur. A spoustu dalších bio mňamek.
Dobrou chuť - Gabika
Ahojda:)
Díky za tipy na červenou čočku:)))))
Jen dotaz…může se jíst denně?
A ještě …prima stránky jsou http://www.probio.cz/
Je to firma, která tyhle věci dělá …a je tam spousta receptů!!!!!!!
Baghira aEliška (12.5 m.)
http://www.biolinie.cz/bio.htm
od téhle firmy mají u nás celou řadu …takže i ten bulgur a kuskus a jánevímcoještě. Jsem klasický hamburgrožrout, ale teď jste mě tak navnadily, že začnu zobat zrní:) Ještě tak přesvědčit k tomu manžela… ![]()
Baghira
Protože červená čočka nenadýmá, proto se dává i malým dětem? Obyčejná hnědá se nedává? A nevíte, jestli je možné dávat červenou čočku při jaterní dietě, při které se vylučují nadýmavé věci a s nimi i normální čočka? Díky.
Nevíte, proč se nedají přidávat recepty do rubriky recepty na e-miminu? Teda tváří se to, že přidat lze, ale neobjeví se tam. A v posledních týdnech tam ani žádný nový není. Naposledy nědky v roce 2004.
Holky mám pocit že díky e-miminu nastal úprk do obchodů pro čočku co? Já jí do teď v životě nejedla a byla to škoda. Je fakt mňam i malýmu moc chutná. Takže díky Lenka a Péťa 14m
Zdravím,
ráda bych obnovila diskuzi. Mám doma červenou čočku a přemýšlím, co s ní provedu
. Myslela jsem na nějaký salát nebo třeba „směs“ na tousty… Či tak něco
. DOporučíte mi něco? Na netu nějak nemůžu najít nic, co by mě oslovilo ![]()
Děkuji ![]()
Klasickou čočkovou polívku, akorát je hotová za půl hodinky
nebo se dá salát s vajíčkem, trochou octa, okurkou
@janicce červená čočka, orestovaná cibulka, česnek, pár lžic rajského protlaku a čerstvá bazalka.
Ještě se může přidat kyselá okurka.
Taky dělám polívku - miluje je jí můj muž i malej:
Orestuji cibulku, na to hodim (klíďo mraženou) mrkev, celer apod. a pak přidám rajčata v konzervě ) - 15 minut vařím.
Přidám propláchnutou červenou čočku a přiliju zel. vývar (cca 1 litr) a vařím, dokud čočka nezměkne ![]()
Můžeš přisolit, připepřit - to já ani nedělám
Myslím, že jsem to taky někdy vykoukala z Apetitu.
Dělám taky polívku :
Uvařit čočku s bobkovým listem, nastrouhanou mrkví, část mrkve i na kolečka. Vedle na pánvi orestovat na kostičky cibuli, zasypat bazalkou a oregánem, zacákat sojovkou a když je čočka měkká, tak všechno přidat k ní. Nechat povařit, sůl, pepř, citronová šťáva a kudrnka.
Zkoušela jsem ji dát i jako přílohu synovi ( 13m), ale nechutná mu, škrábe ho v krku i po rozmixování. Jeho škoda ![]()