Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky nevíte jestli můžu dát 7,5 měs. mimi červenou čočku? ![]()
nevím, já bych luštěniny dala až po roce.
Teda do roku max zelený hrášek.
pepro píše:
nevím, já bych luštěniny dala až po roce.
Teda do roku max zelený hrášek.
Červená čočka mi přijde vhodnější než hrášek. Ten jsem zezačátku loupala, protože ty šlupky z něj Máju nadavovaly
. Červená čočka by neměla být tolik nadýmavá jako „normální“ čočka a já ji Máje dávám dost často..
červená čočka je lepší jak hrášek, ale pořád je to luštěniny, záleží i na tom, jak mimi trpí na prdíky, já ji malé dávala asi od 8 měsíců.
ahoj kup si loupanou, ale je to myslím doporučené až od 8 měsíců pokud dítě netrpí zrovna na koliky
červenou opravdu můžeš už od ukončeného 8. měsíce… taky už jí mám doma koupenou a těším se ,až jí holky ochutnaj… JO a ta nenadýmá, tak žádný obavy ![]()
Carrinka píše:
JO a ta nenadýmá, tak žádný obavy
tak já bych spíš napsala, že nadýmá, ale ne tolik co normální čočka…
Holky a máte nějaký recept s čím dát tu červenou čočku, nebo jak upravit? Malá má 9 a půl m. taky bych jí zkusila ale s čím?
Já dávala už od 7.měsíců a děsně chutnala. A dnes jsem jí malé vařila, nejprve jsem dala vařit mrkev, petržel, brambor, lísteček másla, špetku petrželové natě a jak zelenina byla před dovařením, přidala jsem dvě lžíce červené čočky. Uvařená byla cca za 10 minut od přisypání
vařím ji podobně jako panda, uvařím nějakou zeleninu, co mám doma a čočku k tomu na posledních 10 minut přidám, ta červená je uvařená rychle