Červená řepa v páře
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Červená řepa v páře
Ahoj holky, máte někdo zkušenost s vařením červené řepy v páře? Malýmu bude za chvíli 7 měsíců, tak jsem jsem si říkala, že mu ji zkusím udělat, když je teď její sezóna. Mám doma parní hrnec s mixérem babycook, ale všude čtu, že se řepa musí vařit dýl. Děláte někdo řepu i jen v páře? Díky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já jí dělala na páře normálně v hrnci s mrkví. Jenže už si to přesně nepamatuju, je to delší dobu, ale myslím, že jsem jí nakrájela na kusy, určitě jsem jí nedělala vcelku. Snad napíše ještě někdo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zuzanx repa se pece dlouho i 2 hodky, a vari se prumerne podle velikosti 45 minut
jen tak bude pozivatelna pro maleho..varim mirnym varem.
- Citovat
- Upravit
Já řepu peču tak, že ji nakrájím na kousky, pak se doba pečení zkrátí.
Malé jsem ji nastrouhala za syrova na hrubém struhadle nebo nakrájela na tenké plátky a dusila s ostatní zeleninou, masem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vařila jsem na páře, ale krájela na malé kostičky, to se uvařilo rychleji, navíc malé kostičky šly snáz mixovat
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ozna ze tim pokrajenim se zbytecne straci to co by ve slupce zustalo ![]()
- Citovat
- Upravit
To je jasný, na druhou stranu zase uvařením v páře se tolik těch vitamínů taky neztratí. Asi to prvně zkusím na malé kostičky v páře a pak někdy můžu zkusit to upečení ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kdyžtak dám ten cyklus vaření v páře 2×, kdyby se mi zdála tvrdá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@KackaDoup píše:
Ozna ze tim pokrajenim se zbytecne straci to co by ve slupce zustalo
No pokud bys to konzumovala i se šlupkou, tak pak jo, ale vždyť to stejně pak oloupeš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zuzanx píše:
Kdyžtak dám ten cyklus vaření v páře 2×, kdyby se mi zdála tvrdá.
Vařila jsem normálně v hrnci, takže jsem zkoušela, jestli je už zelenina měkká, ale jinak jsem tam k tomu šoupla i maso. Malá měla ráda kombinaci - červená řepa, mrkev, králík. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@KackaDoup píše:
@tiffany ale je to porad uzavrena kulicka
To zní přímo vědecky
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@tiffany to mas jedno, ja si to proste tak myslim ze kosticky stracejí vice nezli oloupana anakrajena repa na kosticky..
![]()
- Citovat
- Upravit