Oběd a polední spánek

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
13
6.8.14 12:55

Oběd a polední spánek

Maminky, mám dotaz ohledně jídla a poledního spánku. Dcera 11m přešla o víkendu na jeden spánek během dne, což je fajn, ale zhoršilo nám to obědy. Vstává kolem 8 ráno (někdy se vzbudí kolem 6, tak ji nakojím a ještě usne), pak snídaně cca 8:30, dopolední svačinka (ovoce nebo přesnídávka někde venku), cca v 11 se vrátíme z procházky a chystám oběd, aby jej měla tak na 12 a pak šla spát… No a samozřejmě Klára už je tak unavená, že oběd nechce jíst a končí to hysterickým záchvatem a usíná bez obědu. Spí tak 2 hoďky. Měla jste to taky některá podobně? Je to pro nás zcela nový režim, asi se zaběhne, ale, jak tam ta jídla mám během dne naskládat, aby neobědvala ve 3 odpoledne, aby nijak nestrádala, nebo aby se nevzbudila zbytečně brzy hladem… Díky moc za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3355
6.8.14 12:57

@Janushka U nás to samé, nechám ji vyspat a nají se až po spaní, dej jí sváču trochu později, ať se ti nebudí hlady :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25959
6.8.14 12:58

Tak jí dej oběd až po spaní, vždyť se nic nestane ;) Já teda vynechala svačinu, má až odpoledne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
6.8.14 12:59

Tak řešit takový kktiny, tak už bych se musela zbláznit :zed: oběd má náš 1,5 letej až po spánku, kolikrát až po 14 hod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
6.8.14 13:02

Holky díky, jasně, to by šlo, jen se furt snažím dodržovat nějaká pravidla (a asi úplně zbytečně :)), snídaně, dopo svačina, oběd, odpo svačina, večeře a kojení na dobrou noc :) A prostě mi přijde, že den je krátký na to, všechno tam nacpat :) A taky se bojím, že jí vytvořím blbý návyk s pozdním obědem a až bude starší nebude chtít třeba obědvat ve školce (nebo je to předčasné?)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
6.8.14 13:02

Ja davam synovi snidani kolem 8-9, svacinu ma v 11 a pak spi az do 2. Po probuzeni obedva a ve 4 chodi spat, takze odpoledni svacinu vynechavam a davam rovnou veceri. Myslim si, ze by jste to meli taky zkusit. Prece nemusi obědvat ve 12 :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
6.8.14 13:03

Dávám oběd po spaní, klidně ve 3, nevidím v tom problém. Ale já na ty režimy moc nejsem, já sama obědvám někdy ve 12, jindy ve 4, takže se to přeneslo i na malou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2202
6.8.14 13:03

Naší malé trvalo hodně dlouho, než se naučila spát jen jednou denně. Vstává brzy, takže i teď ve dvou letech jde někdy spát v 11. Někdy si oběd dá před spaním, někdy sní trochu, pak se dorazí po spaní, jindy jde rovnou spát a jí až potom. Neřeším to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
972
6.8.14 13:04

Syn ma v rijnu 3 roky a taky obedva az po spani. Pred spanim ma polivku, ale druhe hned nechce, tak jde spat a druhe dostava po probuzeni, nekdy i ve tri hodiny. Neresim, ve skolce se rezim srovna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
6.8.14 13:05

@Janushka ježíš, ty jsi jak moje kamarádka, co v roce řešila, že musí děcko učit spát až po obědě a ne v 11, protože co by pak dělal ve školce :mrgreen: take it easy :kytka: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
6.8.14 13:06
@dani24687 píše:
Tak řešit takový kktiny, tak už bych se musela zbláznit :zed: oběd má náš 1,5 letej až po spánku, kolikrát až po 14 hod.
:mrgreen: jsi zla. Ale fakt je, ze kdybych se mela ridit vsemi doporucenimi, tak nedelam nic jineho, jen hlidam cas :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4454
6.8.14 13:07

Mně chodí dcera spát také ve 12. Dávám snídani a pak většinou až oběd, který dám dřív, někdy i v 11. V klidu se nají a jde spát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
6.8.14 13:09
@Deninina píše: :mrgreen: jsi zla. Ale fakt je, ze kdybych se mela ridit vsemi doporucenimi, tak nedelam nic jineho, jen hlidam cas :)

jsem :mrgreen: :pankac: upřímná. já hlavně ten oběd teprve vařím, když on spí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
6.8.14 13:10

My to máme v roce a půl takhle - snídaně např. chleba a zelenina, kolem 11 jde spát, takže mlíčko, po spaní oběd, odpo banán nebo tak a večer buď dojíždí oběd nebo zas nějaký pečivo nebo kaše a tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
6.8.14 13:11

Ano mala dlouho obedvala az po spani. Nevidim v tom problem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí