Oběd a polední spánek

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2418
6.8.14 13:13

Náš malej zase obědvá v 11… ale je pravda, že on chodí i večer brzy spát… kolem 18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
6.8.14 13:15

Mně malá chodí spát mezi desátou a jedenáctou, podle toho, v kolik ráno vstávala a jak moc aktivní jsme měli dopoledne, spí kolem tří hodin, někdy i čtyři. Takže běžně obědváme mezi druhou a třetí. Nevidím v tom problém, vždyť je to jedno, důležité je, aby se najedla a vyspala, ne aby se obědvalo úderem dvanácté :nevim: Aspoň můžu v klidu uvařit, zatímco spí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.8.14 13:16

U nás je to tak odjaktěživa :), jsou mu tři a kousek. Vždycky měl oběd až po spaní, tak kolem čtvrtý hodiny, když přišel z práce muž, tak jsme obědvali společně. Před spaním má mléko.
Teď už je ve školce, tam obědvá před spaním a problém s tím nemá. O víkendech taky obědváme ve čtyři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
6.8.14 13:16

Dávám po procházce svačinu, taky mi většinou vytuhne a obědváme až potom, nevidím v tom problém :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11592
6.8.14 13:18

Malý má skoro 2, ale ráno vstane, něco málo posnídá, pak má přístup k ovoci- to moc nezasytí, kolem 11.30 má polívku a po spánku hlavní jídlo. Pak nějaké ovoce a večer večeře po 19h. Chodí spát v půl 21. Ale nepije mlíko. Moc to neřeš, však ti to dítě hlady neumře :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
6.8.14 13:22

Obědvat může klidně v 11, když se ti povede uvařit hned ráno nebo až po spaní.
Vždyť je to fuk…
Hlavně, že usne. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2419
6.8.14 13:30

My mame snidani, obed, svacu, veceri a pred spanim mliko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1150
6.8.14 13:49

Hlavně se neboj, že bude mít nějaký špatný návyk, který jí bude jednou ve školce dělat problém. Ve školce děti fungujou úplně jinak. Naše malá doma oběd snědla málokdy, ve školce z ní je jedlík. Je lepší mít dorůžova vychrněné dítě, než najezeného mrzouta… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
6.8.14 13:51

Tak dáš oběd po spaní, ne? No a kdyby to mělo být ve 4 odpoledne, tak bude zkrátka bez svačiny. Nevidím problém. Mě třeba kluk dneska brzy vstával, takže v 11 už byl protivný jak osina v zadku a déle jak do čtvrt na 12 se mi ho zabavit nepodařilo. Oběd ještě nebyl hotový. Šel spát, vzbudil se v jednu, jedl před chvilkou. :nevim: Sváču dostane později.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1857
6.8.14 13:52

My to tak meli asi pul roku, svacil ovoce v jedenact, o pul dvanacte chodil spat, po druhe se budil a dostal obed, pak jogurt kolem pate a v sedm vecere. pak mi par dni nechtel usnout v poledne, tak jsem mu ovoce dala o pul desate a o pul dvanacte obed, proste uz na nej vydrzel byt vzhuru :-), po o usnul stopro donedavna, jsou mu tri a pul…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3686
6.8.14 14:47

Tak já ze začátku (11měs) dávala oběd už v 11, kol čtvrt na 12 většinou už spala. Později, a má to tak dodnes (19m), mívá oběd mezi 11:30 a 12:00 a spávat chodí kolem 12. Změna ve spánku se usazovala tak cca týden, pak se upravilo i ranní vstávání i délka spánku po obědě. Je fakt, že během odpo zvládáme dvě svačiny a dopo na svačinu má jen jogurt, aby jedla oběd. Ale každému jak to vyhovuje. Já se přiznám, že jsem taky hladová už před 12, takže jsem ráda, že máme teplé jídlo před polednem. I v práci jsem si brala obědovou pauzu už v 11, ale zase jsou lidi, kteří klidně obědvají ve 3. Každopádně nic z toho není špatně. ;) Možná pak snad jedině kvůli školce. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4622
6.8.14 15:33

Netlač na ní. :pankac: Pokud jste na tento režim přešli nedávno, musí si zvyknout. Buď jí udělej lehčí, méně náročné (na energii) dopoledne, aby vydržela do oběda, nebo oběd musíš uspíšit, popř. dát až se vyspí. Svačinky nedávej moc vydatné, tím pádem vše ostatní do dne „nacpeš“ velmi hravě. ;) Držím palce a přeji pevné nervy. Neboj, vše se postupně ustálí. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí