Náhlé odmítání příkrmů
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Náhlé odmítání příkrmů
Ahoj holky. Mám 10m kluka a najednou mi začal odmítat nemléčné příkrmy. Tzn. UM na snídani vypije, na sváču má jogurt, ten zbaští taky dobře. Problém začíná u oběda, kdy má buď zeleninku nebo masozeleninku a tu už nechce jíst, spouští hysteráky. Na druhou sváču mívá ovocné přesnídávky, ty už taky nechce a večer mléčnou kaši v poho vypije (dávám trošku řidší do lahvičky). S příkrmy jsme začali po ukončeném 4m a neměl nikdy problém něco sníst, spíš jsem něco nedávala kvůli zatvrzení stolice, ale jinak jedl naprosto vše. Teď byl asi 4-5 dní nemocný, měl teploty do 39°, dr. říkala zánět nosohltanu, teď se mi ještě k tomu osypal, takže možná i 6.nemoc. Teploty už ale nemá a najednou přestal jíst. Nevíte některá co s tím? Poraďte prosím. Děkuji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Nic zase ho to nejspis prejde. Po nemoci a i pri ni nikdy nic nenutit. Jen piti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sibyla0 Takže když bude jíst místo 5× denně, jen 3×, tak je to naprosto normální?
Včera nejedl přes 7h. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hlavně at pije, tobe se chce pri nemoci jist? Je to normalni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sibyla0 Jenže mu už nic není. Přestal jíst až po nemoci. A pije taky míň než dříve. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
I kdyby se vratil plne k mleku, nic se nestane. Nema neco v puse? Afty, vysev nejake vyrazky…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nevím, jestli má něco v puse, nikdy mě do pusinky nepustí, slyšela jsem, že může mít tu vyrážku i v pusince, ale i ta už mu z tělíčka odeznívá. A čím mu je „lépe“ tím hůř jí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mně kluk 11 měsíců taky nechce nic jíst. Přesnídavky jsem zrušila, jí jen pevné kousky ovoce, když mu to šoupu do pusy. Oběd nejí, jediný, co spase je 3× denně UM a bílý jogurt. Jinak nic dobrovolně nejí. No ale energie má na rozdávání. Ke všemu nechce sedět v židličce, pořád se kroutí a vykřikuje, takže sní maximálně tři lžičky a odkráčí pryč. Někdy za ním běhám, aby aspoň něco snědl a strkám do pusy, ale málokdy. Nechce, tak prostě nechce. Nenutím ho, aby si ještě nevypěstoval odpor.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě malá přestala takhle jíst v 11. měsících. Jedla jen jogurt, UM a večer pár lžiček kaše. Maso, zeleninu ani ovoce ani náhodou…to trvalo asi 14 dní a pak zase jedla normálně. Prostě měla jen takový výpadek. Řešila jsem to tak, že jsem jí dala po jídle UM.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@janicka.ocet @Martina 25 Díky holky, asi to bude i náš problém.
Když synovi nevadí v pusince lžička s jogurtem, tak ho asi nebolí. Takže to je asi takové období, kdy nechce jíst. Jen se docela obávám, aby měl všeho dostatek. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit