Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den chci se zeptat dceři ( 2roky ) se od pátku po celém těle dělají velké červené fleky a v tom pupínky zmizí a pak se zase objeví na jiném místě nevíte co to může být?
Vypadá to neco jako kopřivka. Podle mě je to alergie. Tohle se mi dělá na rukách, pokud pohladim kočku či psa.
@xxprincesscz píše:
Vypadá to neco jako kopřivka. Podle mě je to alergie. Tohle se mi dělá na rukách, pokud pohladim kočku či psa.
Alergická není byli jsme na alergu a nic nenašly a jako kopřivka mi to nepřipadá ono to zmizí a pak se to udělá zase jinde
@Libuš1234 píše:
Alergická není byli jsme na alergu a nic nenašly a jako kopřivka mi to nepřipadá ono to zmizí a pak se to udělá zase jinde
A co jí dělaly za testy?
@xxprincesscz píše:
A co jí dělaly za testy?
pyly, plísně, srst zvířat, roztoči z domácího prachu oříšky mléčné výrobky
Co prášek neměnilas? Taky mi to přijde jako kontaktní alergie. Ty vyrážky provázející dětské nemoci přece takhle hned nemizí ![]()
@Libuš1234 píše:
Kdyz mela dcera koprivku z jidla, ktere predtim mnoho mesicu bez problemu jedla, tak se ji taky udelala, za par hodin zmizela, pak se udelala jinde. Vypadala presne takto. A tu rekaci mela pouze na to jidlo z jedne konkretni sarze. Po 2 dnech si to jidlo ze stejne sarze dala druha dcera - a opet koprivka. A vlastne diky tomu jsem prisla na zdroj te alergie.
Vzhledem k tomu, jak se k problemu postavil vyrobce, jsme od nej prestali kupovat. A na tento vyrobek (jahodovy kefir) od jine firmy nikdy nemel nikdo z rodiny reakci.
Jo a ta koprivka ji nesvedila, vubec o ni nevedela, a to ji jednu chvili mela prakticky po celem tele.
@Libuš1234 píše:
pyly, plísně, srst zvířat, roztoči z domácího prachu oříšky mléčné výrobky
Myslela jsem jak ji testovali. Každopádně tohle je hodně málo. Alergie může být na cokoliv. U malých dětí se prej nejlépe testuje odebráním krve, holka na tom bylauz 3×, víceméně na nic alergie nevyšla, jen hraniční hodnoty. Ale i tak má klasické problémy jako při alergii, musíme prat v eco šetrných prostředcích, ty avivaze atd vadí asi nejvíc a na to ti nikdo test neudělá. Já bych dala kapky na alergii a začala zkoumat co vadí. Divím se, že vám k tomu nikdo nic takhle neřekl. Určitě bych teď vynechala velké alergeny, jako jsou právě ty oříšky, med, čokoláda, atd.
Ale já mám třeba takovou reakci i po melounu. ![]()
@xxprincesscz píše:
Myslela jsem jak ji testovali. Každopádně tohle je hodně málo. Alergie může být na cokoliv. U malých dětí se prej nejlépe testuje odebráním krve, holka na tom bylauz 3×, víceméně na nic alergie nevyšla, jen hraniční hodnoty. Ale i tak má klasické problémy jako při alergii, musíme prat v eco šetrných prostředcích, ty avivaze atd vadí asi nejvíc a na to ti nikdo test neudělá. Já bych dala kapky na alergii a začala zkoumat co vadí. Divím se, že vám k tomu nikdo nic takhle neřekl. Určitě bych teď vynechala velké alergeny, jako jsou právě ty oříšky, med, čokoláda, atd.
Ale já mám třeba takovou reakci i po melounu.
Doktor říkal že má parazita v sobě
@Libuš1234 Dobrý den, jak to u vás dopadlo? Momentálně to řeším s mladším synem. Dr teda že kdyby se to dělalo i za 14 dní, mám ji dát vědět. Ale dělá se mu to už snad měsíc.. pupínek a zase zmizí, pak je třeba zase jinde