Covid u batolate 17m

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
35
12.11.23 13:00

Covid u batolate 17m

Zdravím. S malou jsme chytily covid. Nemame zrovna jednoduchej průběh. Kašel -chvili s hlenem, chvili se dusíme. Ja uz jedu 7. den, dcerka 5. Unava, bolesti hlavy, nechutenství.. vsechno komplet. Co ně děsí jsou teploty. Od 3tiho dne u male uz jen v noci 39,5.. ale proste pokazde prijdou. Nechci nic podcenit a covid fakt neberu na lehkou váhu. Jeden den vypada, ze uz bude vcelku v klidu a dlasi den zas uplne mimo, přepadla. Mam o ni velky strach. Samozrejme jsme u dr byly, pri vysokých teplotách i na pohotovosti. Crp nízké. Mame obe hnusnou rymu. Mala hodne s krvi. Uz fakt nevim jak ji ulevit. Měl tu taky nekdo komplikovanější průběh? Jak jste to zvladli? A měli jste nejake nasledky? Budu rada za jakoukoliv vasi zkusenost a zpětnou vazbu 🥹 🙏

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6180
12.11.23 13:05

Obě dcery měly covid vícekrát, mladší poprvé v půlroce. Nějak se to zvládlo, následky nemaj. Horší teda byla 2× bronchitida, covid byl akorát dlouhej a protivnej, že měla furt vysoké horečky a nespala a kašlala, ale nakonec to přešlo. Covid je prostě viróza, je to protivný a léky na to nejsou, ale bude dobře :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14656
12.11.23 14:39

Nejmladší dcera měla covid v 11 měsících. Několik dní měla horečky přes 40, hrozně ji bolela hlava (to jsem fakt poznala, i když mi to neřekla) a hrozně ji bolel kašel. Ale k lékaři jsme nešly. S nekomplikovaným covidem se stejně nic nedělá. Ale nedusily jsme se. Byly jsme tehdy na testu v testovacím centru. Případně mám doma CRP testy. Nikdo z rodiny žádné následky nemá.

Při RS viru o rok později nám bylo snad ještě hůř, také bez následků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20513
12.11.23 14:44

Moje nejmenší ho teď měla v září v 8 měsících a taky to nebylo nic pěkného. Vysoké horečky několik dní, kašel se ji tahnul snad měsíc, ještě teď má divný chraplak, to dřív nemivala :( Střídala jsem ji Paralen a Nurofen, na kašel Tusin a asi po týdnu ji bylo viditelne lip.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MamkaDouDou
12.11.23 14:50

Následky neřeš. To je loterie, zbytečně budeš ve stresu. Zeptala bych se doktorky jestli může Imunoglukan třeba nebo něco na imunitu.

• Citovat
  • Upravit
34322
12.11.23 15:45

Masivne podporit imunitu, i kdyz se to u 17 mes dela blbe. Cecko, decko, zinek, med, Montelucast muze i prcek. Na kasel cibuli k posteli, hodne zvlhcit vzduch.
Jestli kojis, je to vyhoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
15.11.23 10:22

@weyky a muzu se zeptat, zmenilo se ji po tu dobu nejak chovani? Byla “jina”? Nevrla? Protivna? Ja totiz dcerku ted vubec nepoznavam 🥺

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14656
15.11.23 11:14
@Naturali píše:
@weyky a muzu se zeptat, zmenilo se ji po tu dobu nejak chovani? Byla “jina”? Nevrla? Protivna? Ja totiz dcerku ted vubec nepoznavam 🥺

A ona je poprve nemocna? Urcite ma bolesti, je ji neprijemne. Tak je nevrla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
15.11.23 11:23

@Janča6 ano poprve takhle hodně. Zatim mela jen rymicku vzdycky tak na 3 dny ale byla furt stejna. Spis me tak jako odstrkuje hodne, kdyz ji chci pohladit, škube prsa, štípe, tahá, máchá rukama a furt : ne ne ne ne. Zadne dalsi dite nemam tak se mozna hloupe ptam. Nemam tojak srovnat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14656
15.11.23 11:29
@Naturali píše:
@Janča6 ano poprve takhle hodně. Zatim mela jen rymicku vzdycky tak na 3 dny ale byla furt stejna. Spis me tak jako odstrkuje hodne, kdyz ji chci pohladit, škube prsa, štípe, tahá, máchá rukama a furt : ne ne ne ne. Zadne dalsi dite nemam tak se mozna hloupe ptam. Nemam tojak srovnat :)

Chapu. Prvni dcera byla poprve nemocna ve vice nez 2 letech. Davas ji nejake leky? Ja vetsinou na horecky leky nedavam. Ale jak maji bolesti, tak davam. Pri tech bolestech jsou prave nekdy protivne, urvane, vztekle :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14656
15.11.23 11:32

Napr. tady pata nemoc v 16 mesicich. Nenechala na sebe sahnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20513
15.11.23 11:36
@Naturali píše:

Jasně, že byla. Já když jsem nemocná, tak jsem taky. Bylo na ni hodně vidět, že ji něco bolí a vůbec se necítí dobře. Chytila ten covid ode mne a tak jsem si moc dobře uměla představit, jak se cítí (ja málem chcipla :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
15.11.23 11:51

@Janča6 :,( :,( :,( chudaaatkooo! No vzhledem k tomu, ze mala mela 40,5,tak jsem davala panadol a nurofen. Jinak ji v nemocnici dávají na tiseni kašle a ventolin. Pak mi jeste dela starost, ze uz tyden skoro neji :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14656
15.11.23 12:11
@Naturali píše:
@Janča6 :,( :,( :,( chudaaatkooo! No vzhledem k tomu, ze mala mela 40,5,tak jsem davala panadol a nurofen. Jinak ji v nemocnici dávají na tiseni kašle a ventolin. Pak mi jeste dela starost, ze uz tyden skoro neji :/

Takze jste skoncily v nemocnici kvuli tomu duseni? :( Ze pri nemoci tyden neji je UPLNE v pohode. A to rikam jako mama velmi hubenych holcicek. Napr. 113 cm a 16,5 kg nebo 137 cm a 24,5 kg. Dulezity je prijem tekutin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
15.11.23 15:12

@Janča6 kvuli vysokým horečkam 40,5 a nepřijímají tekutin.. a pak se přidal dusivy kasel no..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí