Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou
Mgr. Pavla Hájková
Dobrý den, máte prosím někdo zkušenost s terapií červeným světlem? Sháním pro manžela, kterého trápí silné bolesti svalů, má fyzicky náročnou práci. Četla jsem pozitivní recenze, ale pokud má někdo vlastní zkušenost ráda si poslechnu, výkonnější panely jsou docela drahá záležitost, tak abychom se nenapálili. Předem děkuji, Hanka.
@elody píše: Více
Ahoj,
docela dost kolegů z maserského kurzu tato světla mají a aplikují pro prohřátí svalů. Ale je pravda, že mají drahá profi světla. Dala bych si pozor na nákup, aby to nebyl předražený šunt z Temu ![]()
@chs.jasmin píše: Více
Ahoj, moc děkuji za zprávu
. Také jsem koukala na profi panely, které mají certifikaci a je pravda, že cena je opravdu vysoká, ale protože se jedná o dlouhodobou záležitost a máme doma i sportovce, tak by to snad nemusela být špatná investice.
Červené světlo používá v rámci anti-aging slavný Bryan Johnson. Celkově se v oblasti longevity červené světlo doporučuje. Je na to dost studií. Uvažuju, že si ho taky pořídím.
@mahoney píše: Více
Děkuji za zprávu. Už ho mám „vložené“ v košíku, ale pořád ještě váhám, vybrala jsem velký panel s certifikací a ta částka mě trochu děsí, stále ještě pročítám různé recenze a doporučení.
Koukni na netu na červená světla, co se používají v rámci anti-aging, ty by měly být nejkvalitnější.
@mahoney píše: Více
Jde mi hlavně o to, aby ulevily od bolesti a pomohly k regeneraci svalů. Anti-aging by mohl být příjemný bonus
.
Anti-aging a léčba svalů jsou v podstatě to samé. Pořád jde o princip dosáhnutí co nejlepší funkce organismu.
Edit: Som blb, neviem preco mi to dalo takuto staru temu ako novinku asi nejaka chyba v matrixe, sorry.
Nevidel som ziadneho sportovca ktory by intenzivne trenoval (vacsinou minimalne 10× tyzdenne) a pouzival red light.
Zdravi rozum mi hovori ze na svaly to asi fungovat nebude. Preco? Princip je ten ze niektore vlnove dlzky svetla naozaj stimuluju bunky, ale tie zdroje sa dostanu iba niekolko mm do pokozky takze ak niekto slubuje omladenie plete tak sa o tom da diskutovat (aj ked tiez som skor skepticky).
Ak niekto slubuje zrychlenie regeneracie svalov, vacsi rast, vyssi vykon tak by som rad videl ten chemicky/technicky proces za tym, pretoze to podla mna nieje mozne a bude to fungovat este o nieco horsie ako akupunktura.
Naucil som sa ze veci ktore slubuju zazracne vysledky bez prace su VZDY smejdy, takze to zvaz a poloz si par otazok selskeho rozumu ci/ako to moze fungovat.
Osobne by som ti doporucil skor vyskusat nieco osvedcenejsie (v poradi v akom by som to skusal ja) STRECING, hydratacia, jedalnicek, regeneracny trening, vyrivka, sauna, para, kryokomora, vysokohorske vylety (nie vzdy/vsade sa da), masaz (kludne sa mozes naucit par zakladov nepotrebujes plny masersky kurz), joga, horske slnko (prirodzene alebo elektricke), akupunktura, meditacia…
Co z toho ste uz skusili?
Edit: V lete ti slnko dava cca 1000W na m2 a red a near infrared (co su tie cervene masky) je tam velmi dobre zastupene, takze v lete dostavas pomerne velky vykon a nijako nebadat ze by sa vykony sportovcov v lete zvacsili voci zime ![]()
Edit2: Ked citam napriklad taku MITO LIGHT® Bulb 4.0 tak je to absolutna kravina, pretoze to ma vykon podla vyrobcu 65 mW/cm² co znamena asi 650 W/m² IBA v cervenom a near infrared spektre to by ti spolahlivo spalilo kozu - ak by sa ti teda instantne nevyparila
(pre porovnanie pri maximalne letnom dni mas red+near infrared cca 50W). Zober si ze 500W horske slnko ma skutocne vyziarenu energiu okolo 20W/m²! A musis byt dost opatrny pri jeho pouzivani - mimochodom tam su terapeuticke ucinky preukazane!