Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj,
chtěla bych se zeptat, zda-li je tu někdo s touto diagnozou.
Problémy s krční páteří mám dlouhodobě, ted poslední týden mě furt bolí hlava (v týlu, na temeni, na čele a kořenu nosu. Na neurologii mi řekli tuto diagnozu (čekala jsem ji). Ráda bych, kdyby se někdo ozval, kdo je na tom stejně…chtěla bych se poptat třeba na bolesti hlavy, v jakých intervalech a délkách u vás trvá, třeba nějaké polohy či cviky, jaké vám na to pomáhají…jak u vás probíhala léčba. Co vám ulevilo od bolesti hlavy…
Já momentálně dostala doporučení k panu Vonáskovi do Zbiroha, což je prý vynikající fyzioterapeut, jinak prý obstřiky do zad…
prosím prosím, je tu někdo takový???
Ahoj, s CC syndromem mám problém už cca 2 roky. Co by si tak chtěla vědět? ![]()
Jinak k léčbě, vyléčit úplně se to dle mých zkušeností asi nedá, maximálně zmírnit. Hlava mě bolí každý den, mívám závratě, bolí mě ramena, trapézy, lopatky. Mám ztuhlé a bolavé svaly celé hlavy, obličeje a krku. Bolí mne a preskakuje čelistní kloub na bolestivější straně. Bolí i uši. Člověk má pocit jakoby měl zanet středního ucha. Obcas, kdyz to fakt není dobrý, mívám pocity nereálna a zpomaleného myšlení, jakoby se někdo díval mýma očima. S tím vším se pojí rozmazané vidění. Nejhorší je to pri změně počasí.
Bez fyzioterapeuta bych nemohla fungovat. Chce to ale dlouhodobě. 10 návštěv a potom konec skutecne moc nepomůže.
Ted jsem u fyzioterapeuta nebyla 3 týdny a fakt trpím ![]()
@Xsvel jé, jsem moc ráda, že aspon někdo, ačkoliv to nemyslím tak, že bych to někomu přála, to vůbec ![]()
no, chtěla jsem se zeptat zrovna třeba na ty bolesti hlavy - poprvé mě hlava od tohoto bolí ted, asi 10 dní, furt. Někdy méně, někdy více…tak mě zajímalo, jak dlouho to může bolet…a tys mi napsala, že Tebe to bolí každý den
Byla jsem včera na neurologii, kde mi to potvrdili, i když jsem to dopředu čekala.
Krční páteř mi v kuse s blokádou bolí asi rok a půl, ani nevím, kdy a z čeho to začalo (bederní asi pět let).
Zvracení ani závratě nemám (zatím), jen mě bolí, tlačí na čele až ke kořenu nosu, okolo spáncích, na temeni a až dozadu do týlu, někdy pocit jako by pálení…bloklou mám pravou stranu šíje - od lopatky až za pravé ucho.
A k té čelisti, co píšeš, ta mi přeskakuje a kolikrát mi bolí čelistní kloub, to tedy bude asi k tomu, že
kolikrát mám pocit zalehlého ucha, na této straně nebo mě bolí ušní boltec (ale to nevím, jestli k tomu je)…bolest hlavy mi kolikrát jako by sleze přes nos do tváří…
Takže ta bolest hlavy je takto dlouhodobá - chronická?
Mě čeká ted v sobotu první thajská masáž šíje a hlavy, s mačkáním akupresurních bodů a mačkání té blokace (sem mě přímo poslal neurolog)…
ten fyzioterapeut Ti dělá co?
Měla jsem RHB, to mi DR řekl, že tam at nechodím, že to je k ničemu…
se picnu…dlouhá léta jsem měla problémy ( a mám) s bederní páteří a nakonec poslední více jak rok najednou krční…
Hlásím se…co já se kvůli tomu natrápila. Skončilo to tak, že jsem díky tupé bolesti uprostřed hlavy skončila na kapačkách, dělali mi vyšetření CT, rentgen, dokonce jsem zaslechla něco o rakovině (umíte si představit ten šok a děs). Po kapačkách se to srovnalo, dali mi rehabilitace, ale nepomohlo, ani Mojžíšova metoda. Potom jsem se dostala do rukou jedné skvělé doktorce a ta mi poradila, ať si koupím jinou podprsenku. Bolest byla okamžitě pryč…Mám dost velká prsa a špatný typ podprsenky způsoboval, že ramena nesla celou tu tíhu, z ramen to šlo samozřejmě do hlavy, nedejbože, když jsem byla třeba delší čas v jedné poloze. Musím zaťukat, ale od té doby mám klid. Občas mě to chytne, ale snažím se hodně cvičit, masírovat si postižená místa a když je nejhůř, tak Algifen nebo Detralex. Nebýt té doktorky, tak snad ani nikoho nenapadne, že to bylo od té podprsenky, nicméně diagnozu mám stejnou.
@leslie01 takže Tobě než zjistili CC syndrom, tak Tě poslílali na CT a bůh ví co…? NO, já se taky pěkně bála, nádoru nebo ucpané žíly, že mi ta hlava takhle tolik dní v kuse bolí…DR se jen usmál, sáhl na krk a věděl…
Prsa mám také velká, vel.DD…ale bolesti se zády se mi zhoršily rapidně od porodů (první v r. 2010 a druhý v r. 2013) a od dob, co furt tahám děti…
prosím tě a co cvičíš? Máš odkazy na nějaké cviky, co mohu pro uvolnění dělat?
Ted jsme se objednala k fyzioterapeutovi, jsou to opět rehábka, sem mě poslal neurolog, že tento fyzioterapeut mi pomůže, jinak k němu zpět na obstřiky…a prý ty thajské masáže, kam mám také pravidelně docházet…
Jak často tě bolí hlava a jak dlouho???
Mě ta hlava bolí na tom čele, jako by tlak, okolo uší, temeni, na stranách hlavy nahoře a pálí jako by do týlu…no a záda samozřejmě, jako by mi krk měl prasknout pod váhou hlavy…
Občas mám pocit, že mě bolí lícní kosti…ale nejsou to bolesti hlavy takové, že mě vyřadí, normálně funguji, ale dost mě to otravuje…
@Petttruše Ty bolesti mám podobné + taková místa, kde se „napojuje“ krk na lebku, nevím jak to odborně popsat, ale tam je ta bolest extrémní a dokonce je mi z ní někdy na zvracení (ale nezvracím). Cviky..hlavně si masírovat svaly na ramenou, celej krk, pokud je to všechno ztuhlé, tak uvolnit i za cenu toho, že to bude bolet. Alespoň já mám tu zkušenost a radila mi to i fyzioterapeutka na masážích…svaly jsou ztuhlé, dělají se na nich takové uzlíky a ty se musí rozmasírovat, což bolí, ale pak přichází úleva. Potom jsem cvičila takové ty klasické tělocvikové věci, jako kroužení hlavou, doprava, doleva, nahoru a dolů, ale hlavně to pořád promačkávat, aby ta oblast nebyla „tvrdá“. Na youtube jsem si našla i video, jak si člověk sám sobě může uvolnit krk, pokud najdu, tak pošlu.
Obstřiky mi nikdo nenabízel, škoda
Ale thajské masáže pomáhají, ačkoliv jsem nevyzkoušela (rada doktorky).
Já mám prsa malá. U mne je to dlouhodobým sezením a ziranim do PC. To ale nezmenim, to me živí. Bolest čelisti a uší urcite souvisí s Cc syndromem. Záleží, jaky Fyzioterapeut. Pokud je to takovy ten typicky malomestacky, tak ten ti urcite nepomůže. Mne se krom krcni páteře blokuje i klíční kost a zebra a to maser vetsinou nespravi. Na to jsou dobre měkké mobilizacni techniky. Nejlepsi je to nakombinovat. Měkké mobilizacni techniky u fyzioterapeuta + nekdo, kdo se nebojí rypnout do svalu a uvolnit je (super je Šlechta z Černošic). Dále je nutný cvičit. Zpevnovat ten korzet tela, nejlépe s někým, kdo te povede, aby sis disbalance naopak nezvetsovala.
To me zajima, jestli thajska pomůže, mne moc nepomohla, ale uvidis. Třeba budes mit sikovnejsi Thajku. ![]()
@Xsvel Ano, o panu Šlechtovi jsem četla jen samé úžasné věci a když bylo nejhůř, chtěla jsem ho navštívit, takže nebude od věci se třeba obrátit i na něj. Může to mít spoustu příčin, taky jsem měla sedavé zaměstnání a školu, takže nic prospěšného.
Mě neurolog poslal k panu Vonáskovi do Zbiroha (bydlíme u Rokycan, u Plzně), že jediěn prý ten mi může pomoc…než by se přistoupilo na obstřiky…tak uvidím
RHB tady u nás v nemocnici mi nepomohly basolutně vůbec…
Thajské masáže a konkrétně toto studio, kam ted v sobotu jdu, mi taky doporučil neurolog a at tam jdu opakovaně…
@Xsvel „Zpevnovat ten korzet tela,“ tomu nerozumím, co tím myslíš? odkaz na cviky nemáš? nebo když si najdu klasické na zablokovanou krční páteř nebo mobiliziace krční páteře, tak asi ty, co?
@leslie01 to by bylo fajn, kdybys video našla ![]()
Jsem z toho na nervy, k DR chodím víceméně jen s páteří, ještě jsem u svého DR nebyla snad s ničím jiným (za posledních cca 6 let)…
momentálně mi nejvíc štve ta unavující bolest hlavy. Beru na uvolnění GUAJACURAN a na hlavu nějaké kapky SECATOXIN FORTE, mám novalgin, ten mi ale nezabírá, stejně jako ibalgin (na tu hlavu)…
No a samozřejmě i njá mám pro toto „vhodné“ sedavé zaměstnání s celodenním čuměním do PC. Ted tedy do konce roku jsem ještě na RD a od ledna se vracím zpět do pracovního procesu, ale už ted mám na dopo brigádu…a jak jinak než U POČÍTAČE…
Taky mi na tuto bolest hlavy od páteře nezabiraji klasická analgetika jako ibalgin. Vlastně jediný, co mi pomáhá je paradoxně kofein, tedy káva ![]()
Když si zadas do youtube „core trenink/training“ tak ti videa vyjedou. Úplne nejlepsi je striktně provedený plank nebo klasické panské kliky, ale vždy s důrazem na techniku provedeni cviků. Nebo lezení (po 4 jako dite) je taky super na zpevnění středu tela. Dobra byla taky jako inspirace škola sily na xmanovi (např. http://xman.idnes.cz/…renalin.aspx?…)
Ale vsechno je to dlouhodobá prace se svým tělem a taky časem trosku otupis a zvyknes si ![]()
Holky, takže to, že mě bolí hlava už deset dní, ne nijak moc, ale bolí, to rostě k tomu patří a u tohoto syndromu to není nic „neobvyklého“? Bude mě ta hlava prostě bolet, dokud tam ty blokády budou?
@Petttruše jo přesně tak. Pokud mi tu blokádu nekdo mechanicky neodstraní, tak se to nezmírní. Ja už si třeba nepamatuju, kdy mě hlava nebolela
taky to není nic, co by mě vyřadilo z provozu, ale prijemny to neni. Nejlepším lékem je zaměstnat se něčím jiným, abych na tu bolest hlavy nestíhala myslet ![]()