Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Martesska ahojky. Ty jsi zlato ze píšeš. Všimla jsem si až teď
Já mam přesně ty hnusný stavy jako ty :'( Je to šílený. Ta joga- urcite zkusim. Já mam jít k jednomu rehabilitacnimu dr, jsem zvědavá co řekne ![]()
Zdravím vás všechny a prosím moc o vaše zkušenosti a cenné poznatky. Mám nejspís to, co vy, ale neco mi tam nehraje. Motá se mi hlava, tuhne/trne mi ruka. Mám protruzi obratle videt i na magnetické rezonanci. Prostě blokáda jak v hrudní, tak krční oblast. Kromě výše popsaného se mi někdy hůř kouká a hlavně, co mně v tom nějak nehraje, mívám svalovou slabost. Prostě nekdy mám velkou únavu svalů. Ne celý den a ne každý den, ale stává se to. MÁTE/MĚL JSTE TO NĚKDO TAKÉ? Jinak akutní stav jsem si přivodila svojí hloupostí -šla jsem synovi do lesní školky štípat dřevo. Nedelala jsem to 20 let
Jinak uz par mesicu predtim sem tam nejaké motání zpusobene tim, ze jsem chtela zacit cvicit na záda posilovací cviky
![]()
Zkus mrknout na cervikobrachiální syndrom (CB syndrom). Nerozumím tomu, ale řekli mi, že mám toto, ale zatím čekám, co z toho pro mne vyplyne - léčení, rehabilitace, zlepšení. Jsem ve fázi vyšetřování. Jinak mne bolí svaly už půl roku, zatím se neléčím neboť jsou dlouhé čekací doby na vyšetření. Mně zase nepasuje zvyšující se sedimentace.
Jo a tady u tohoto CB syndrom sedí i to štípání dřeva a u mne i třeba malování pokoje-stropu - hlava v záklonu.
@sediza píše:
Zdravím vás všechny a prosím moc o vaše zkušenosti a cenné poznatky. Mám nejspís to, co vy, ale neco mi tam nehraje. Motá se mi hlava, tuhne/trne mi ruka. Mám protruzi obratle videt i na magnetické rezonanci. Prostě blokáda jak v hrudní, tak krční oblast. Kromě výše popsaného se mi někdy hůř kouká a hlavně, co mně v tom nějak nehraje, mívám svalovou slabost. Prostě nekdy mám velkou únavu svalů. Ne celý den a ne každý den, ale stává se to. MÁTE/MĚL JSTE TO NĚKDO TAKÉ? Jinak akutní stav jsem si přivodila svojí hloupostí -šla jsem synovi do lesní školky štípat dřevo. Nedelala jsem to 20 letJinak uz par mesicu predtim sem tam nejaké motání zpusobene tim, ze jsem chtela zacit cvicit na záda posilovací cviky
![]()
mám to dost podobné, bála jsem se roztroušené sklerózy. Svalová ztuhlost, když je nejhůř vypadávají mi věci z rukou, k tou tedy chronickou migrénu (i migrénu s aurou). Na podzim se to většině pacientů zhoršuje. Bolest hlavy i očí. V nejhorším období je to tělo jakoby zpomalené, to co je zvyklé dělat standartně rychle najednou dělá zpomaleně, ale mozek funguje pořád rychle, ale zároveň se rychle vyčerpá a pak z toho hůře soutředí
. Bojuju s tím pár let a dokud nebude dítko plně samostatné moc si neodpočinu, což to samozřejmě zhoršuje
Díky tomu je to hnusné i na tu psychiku.
Dobrý den, taky mám údajně CC syndrom, ale nebolí mě hlava. Příznaky začaly na začátku února, kdy jsem měla lehké „motání“ hlavy - spíš právě to rozostřené vidění-vnímání. To bylo jen chvilku. Později se to zhoršovalo a přidala se bolest kolem kořene nosu, za očima, dásní, na dutinách - tvářích, později zahlehlé uši (lehce) a lehké mravenčení rukou a nohou, nyní to přešlo v pocit nateklosti - ruky nohy, ale nejsou nateklé. Mám dva bloky na krční páteři, když se mnou na fyzio hýbou, aby se to „odbloklo“ začně se mi pak motat hlava + to míhavé rozmazané vidění a brnět ruka, noha. Celkově když jsem v klidu, tak to utichává, pak stačí rychlá chůze někam a zas to začne trochu. Někdy naopak přes aktivní pohyb - třeba doma s malými dětmi to vůbec nevadí. Nejsem si jistá diagnózou, nesedí mi tam to, že mě nebolí hlava, mám někdy ztuhlou šíji, třeba jen na levé straně, jakoby takovou necitlivou. CT v pořádku, rentgen s 2 bloky. Bylo podezření na boreliozu, ale vše negativní, na neuru mi taky nic nenašli, jen to podezření na CC syndrom. Někdy mě bolí na rukou, nohou (prstech) takové pnutí třeba ze spodu prstu, někdy trochu píchání u kloubu nebo i jinde na ruce či v kolenou, ale jen chvilkové. Nevím, jestli to je k tomu nebo ne. Ráda bych měla ještě jedno miminko, ale pořád se bojím, že to je něco horšího než CC syndrom. Obtíže totiž nemám tak velké, spíš to cloumá s mojí psychickou, protže se bojím, co mi všechno je a abych ještě mohla mít mimčo. Teď jdu snad na pořádnější rehab. Uvidíme. Jinak předtím jsem měla zánět dutin, pak znovu na ORL právě s těmi potížemi, ale tam jsem byla úplně čistá. + na podzim jsem měla dost pocity na zvracení, ale nikdy jsem nezvracela. Vůbec nevím, jestli mám hledat nějakou spojitost s tímto. Máte někdo CC syndrom bez bolesti hlavy?
Zdravím. Je mi 16 let a už tři týdny mě trápí motání hlavy, bolesti, hučení v uších, občas uši trochu bolí, mám takové divné vnímání jakobych prostě vnímala okolí jin
ak ale to se teď trochu zlepšilo a už se tak moc nemotám jako předtím a nemám zas takový pocit jakobych byla neustále v pohybu, jenom mě začala nesnesitelně bolet hlava. Mám taky citlivá místa mezi spánkem a ušima. Taky mám trochu rozmazané vidění
. Vystřelujou mi bolesti do rukou a trochu mě bolí za krkem a na lopatkách. Už jsem byla na odběrech krve, které dopadly dobře ale ještě
půjdu na EEG ale to až 11.9 a mám hroznej strach aby to nebylo něco vážného. Mohl by to být cervikokraniální syndrom? Jsem už vážně zoufalá
@OneWay ano mohl, ty všechny věci se k tomu mohou vázat. U mne to bylo motání hlavy, pocit zmatenosti, ztráta rovnováhy, pocit jako bych nebyla ve svém tele, ale koukala se na sebe zvenku, bolest uší, rozmazané vidění, nedokázala jsem se dobře orientovat v prostoru. Bolest okolo páteře bylo to nejmenší, co mě trápilo.
@OneWay píše:
Zdravím. Je mi 16 let a už tři týdny mě trápí motání hlavy, bolesti, hučení v uších, občas uši trochu bolí, mám takové divné vnímání jakobych prostě vnímala okolí jinak ale to se teď trochu zlepšilo a už se tak moc nemotám jako předtím a nemám zas takový pocit jakobych byla neustále v pohybu, jenom mě začala nesnesitelně bolet hlava. Mám taky citlivá místa mezi spánkem a ušima. Taky mám trochu rozmazané vidění
. Vystřelujou mi bolesti do rukou a trochu mě bolí za krkem a na lopatkách. Už jsem byla na odběrech krve, které dopadly dobře ale ještě
půjdu na EEG ale to až 11.9 a mám hroznej strach aby to nebylo něco vážného. Mohl by to být cervikokraniální syndrom? Jsem už vážně zoufalá
Potřebuješ magnetickou rezonanci. Mám naprosto všechny stejné příznaky jako ty a mám protruzi c5/c6 disku neboli vyhřezlou krční ploténku. Co nejdřív si vydupej magnetickou rezonanci!!!
@Xsvel mohu se zeptat jak probíhala léčba a za jak dlouho to odeznělo?
Kdo říká, že jsem vyléčená
Né, já jsem na to přišla teprve nedávno. Trápím se s tím už přes rok. Je potřeba vyšetření a odborná fyzioterapie. V akutní fázi naprostý klid, límec a někdo snese léčbu myorelaxancii na akutní stav. Já mám alergii.
A jinak tu magnetickou rezonanci může napsat neurolog, neurochirurg, rehabilitační lékař atp. Hlavně si nenech dělat mobilizaci - křupání atp. Mohlo by to hodně ublížit!!!
Pokud to je ono, tak je u cc syndromu normální že mám i takový jakoby zvláštní tlak na nose?
@OneWay píše:
Pokud to je ono, tak je u cc syndromu normální že mám i takový jakoby zvláštní tlak na nose?
Pokud je to vyhrezla plotenka v krční oblasti, tak ano. Mně i brní část obličeje třeba.
@sediza dobře, pardon že se tak vyptávám ale máte i takový pocit zalehlých uší? ![]()