Cervikometrie

50
18.10.10 17:31

cervikometrie

Ahoj holky prosim vás nevíte některá co znamená sono+CERVIKOMETRIE,jdu na to ve 30tt děkuji. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
TehotnaTerezka
18.10.10 17:42

jedna se o ultrazvuk, ktery se provadi v 30. tydnu
a vysetreni delozniho cipku

Cervikometrie je vyšetření, které se provádí v průběhu těhotenství. Jedná se o vaginální ultrazvukové vyšetření (vyšetření přes pochvu), kdy se kontroluje děložní čípek - cervix uteri. Měří se jeho délka a hodnotí se stav jeho uzavřenosti. Pokud se čípek zkracuje a otvírá se jedná se o tzv. inkompetenci děložního čípku, která může způsobit předčasný porod. Diagnostika tohoto stavu je důležitá, protože je nutné léčebnými metodami zabránit předčasnému porodu..

• Citovat
  • Upravit
50
18.10.10 18:11

Jéé děkuji a ta cervikometrie se dělá každé těhulce??Nebo jen když se dr.něco nezdá??? 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8707
18.10.10 18:27

mne dě+la dr cerviko skoro pokaždé :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
18.10.10 18:42

tak to je super. A to miminko i měřej a vážej že ano??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8707
18.10.10 18:45

při velkém uz ano,mne budou miminka měřit ted uz pokazde kvuli zjistene cukrovce a jsou tam dvě ,tak yb nebyl problém…ale při cervikometrii se měří jen čípek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
18.10.10 18:55

Ten by budou dělat taky ten screening nebo jak se jmenuje to mám napsaný na žádance vlastně tam je sono+cervinkometrie..Na cukru jsem byla dnes a našli mi v moči,ale nic neřikali jen omeezit sladký a ovoce.V moči to asi neni nic vážného co??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8707
18.10.10 19:04

a ty jsi nebyla oa ogtt?? cukr v moči by být nemel ,ale to by měl posoudit dr popřípadě tě odeslat na křivku… a dnes jsi šla jak na cukr?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
18.10.10 19:10

co znamená prosím toto??oa ogtt?? :nevim: no že jsem pila takovou vodu a třikrát mi vzali krev z prstu a třikrát jsem dala moč.No dr.řikala že je jen v moči tak je to dobrý kdyby byla v krvi tak by bylo zle.Ale žádnou ditku jen zákaz cukru a ovoce. :-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8707
18.10.10 19:15

no to je to pití vody,ale udivuje mne že ti zakazali cukr a ovoce…i já s diabetickou dietou ovoce jím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
18.10.10 19:19

jj sladký omezit i ovoce tak vovoci je cukr sice přírodní,ale je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8707
18.10.10 19:55

to já vím ,že je já jen píšu že mne cukrovku zjistili teda lehčí a ovoce můžu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
marym
27.12.12 21:11

Fruktoza x škroby x sacharoza

Ovoce obsahuje fruktózu, což je rychlý cukr. Hladina cukru v krvi po něm stoupá rychle a výš, než po škrobech. Ovoce nemá být hlavním obsahem jídelníčku. Lze doporučit ovoce s menším obsahem cukrů (jablka, citrusy, kiwi), která jezte max. po 1 kuse. (ze stránek FN Motol)

• Citovat
  • Upravit
13
17.1.24 15:03

Prosím o radu jsem ve 29 tt doktor na pohotovosti mi zjistil cervikometrie T/45mm prosím co to znamená dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.1.24 15:07

@Zanda37 ze se to k predcasnymu porodu nechysta. Mas krasne dlouhy cipek. Problem je, kdyz pred 30. tydnem je 25mm a mene. Po 30. tydnu se uz cipek vetsinou nemeri, protoze to neni o nicem vypovidajici

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky