Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky, co koncert v těhotenství? Jakej vliv má hlasitá hudba na sluch miminka kolem 30. tt? Znám holky, co chodily a někde jsem zas četla, že se bály, dokonce poškození sluchu mimča… Ja to máte? Příp. na jakém koncertě jste kdy byly?
ahoj já jsem byla asi na 4 hardcorových koncertech méně známých skupin
A pravidelně jsem chodila do zkušebny mých kamarádů co mají hardcorovou kapelku,aparaturu měly monstrózní zvuk mega
Ale mimču se to líbilo
A na největším koncertě jsem bla v Praze na KORNECH… to jem byla v 5 měsíci..
Majdě se velký hluk nelíbil… Musela jsem odejít od kolotočů z pouti, šíleně sebou mrskala a kopala, až mě to bolelo a bylo to teda nepříjemné. Jinak ten zvuk tlumí plodovka, poškození bych se asi až tak nebála, ale nic prospěšného to taky nebude. Zkus a uvidíš.
nasi terce nevadil…chodila jsem na koncerty dost i do kina kde to taky dost rve…a zadnej problem…sak ono ti da mimco vedet kdyz bude nespokojeny
![]()
Já měla taky strach,jestli hlasitá hudba nemůže mimískovi uškodit,ale i gyndr mě uklidnila.byla jsem tehdá myslím v 7.měsíci když jsme vyhráli lístky na Scootery a všechno v pohodě,mimi nemělo žádné následky,celou dobu v klidu prospinkalo.teď už je to 11.letý kluk a Scootery miluje.že by náhoda? ![]()
Ja byla na zacatku obou tehotenstvi asi na 3 koncertech a snad se nic nestalo
Asi v 6 mesici jsem byla na vetsim koncerte a taky dobry, ale je fakt, ze Domca kopal vic nez obvykle a byl tam vydychanej vzduch, takze jsem si musela sednout na schody
Ale dobry… ![]()
já byla taky skoro v 7měsíci na Haberovi, hluk to byl fakt slušnej ale dr mi řekla že není proč se bát a bylo to nakonec v pohodě, navíc jsem tam viděla asi další tři těhotné
Já s Matym byla asi čtvrtým měsíci na Iron Maiden, a ke konci těhu na Čankišou a na Wohnoutech. Jediný, na co jsem si dávala pozor, byla kupa lidí, aby mě neumačkali, jinak všechno bylo v pohodě. Na Maidnech jsem měla trochu strach, měli jsme lístky hned k pódiu, a i to proběhlo bez problému.
Byla jsem měsíc před porodem na AC/DC (teda sezení, takže ne přímo u repráků, ale hluk tam byl), Samík to prospal
![]()
Asi ve 21.tt jsem byla na Alice Coopera, toho prochrápal rovněž, ale nelíbila se mu předkapela, která hojně využívala velmi hlasité bicí (nebo si pokopkával do rytmu, nevím
)
Ahoj, sluch se nemůže poškodit. Nenejvýš bude hodně kopat a otáčet se, kroutit. To bys poznala, kdyby to už bylo moc.
V kině to taky šíleně řve (nechápu proč tak musí), dokonce jsem jednou manželovi přidržovala nářadí u rozbrusu - to byl kravál, že nám to rvalo uši, a ptala jsem se pak Dr. (byla jsem v 6.m) - prej se nic nemůže stát.
Spíš by mi vadil cigaretovej kouř ![]()
Perfekt, holky, díky za názory, mam radost, že nejsem jediná, komu se nechce věčně tvrdnout doma ![]()
Pozor - plodovka naopak zvuk vede lépe !!
Ve vodě se zvuk šíří lépe než ve vzduchu.....
Ale jak říkají ostatní…když to miminku bude vadit, pořádně ti nakope ![]()
Tak si užívej zábavu, dokud do jde !! ![]()
Lenka512 píše:
Ve vodě se zvuk šíří lépe než ve vzduchu.....Ale jak říkají ostatní…když to miminku bude vadit, pořádně ti nakope
Tak si užívej zábavu, dokud do jde !!
Fakt? Přece když se potopíš ve vaně třeba=), tak já aspoň teda slyším zvuky méně… To by ten zdroj zvuku musel být v té stejné vodě, aby to vedlo lépe.
Lenka512 píše:
Ve vodě se zvuk šíří lépe než ve vzduchu.....Ale jak říkají ostatní…když to miminku bude vadit, pořádně ti nakope
Tak si užívej zábavu, dokud do jde !!
Zvuk se nešíří dobře ve vodě, ale po vodě ![]()
Chci se právě zeptat, byla jsem na konceertu Pearl Jam, já sama měla ucpávky uší, aby mi to bylo příjemné a viděla jsem zde 2 těhotné ženy poblíž, které vydržely na koncertě, měly už docela bříško, to nechápu, to přeci musí miminku ublížit ne?