16 a těhotná

20
18.10.10 15:23

16 a těhotná

Dobrý den , za necelých 14 dní mi padne 17 let. Asi tak před měsícem jsem nedostala měsíčky . Spoždění cca 14 dní . Přítel (19 let) se toho hrozně chytil a touží po miminku. S přítelem jsme spolu dva roky a já osobně bych miminko chtěla taky. Na internetu mi vyšel plodnej den na mé narozeniny. Zajištění vcelku jsme. Jsem ve druhém ročníku střední odborné školy . Přítel už pracuje . Na konci listopadu by jsme se měli stěhovat za přitelovo lepší prací ke který dostane služební byt a plat jako z pohádky. Už 3měsíce neberu prášky ze zdravotních důvodů (Zánět jater ) Jen bych chtěla poprosit o Váš názor. Jestli jsem normální nebo ne? Děkuji =)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10052
18.10.10 15:26

nejdřív bych doporučila zjistit jestli opravdu jsi těhotná až potom přemýšlej, co a jak

moralizovaní ohledně školy nechám na někoho jiného :mrgreen:

Příspěvek upraven 18.10.10 v 15:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk

Ale tak normální jsi :mrgreen: , ale nevím jestli si chceš zkomplikovat život hned na začátku? Nechcete raději někam vycestovat pobavit se a potom mít mimi? Já sama dodělávala maturitu s prckem a musím říct, že je to zabíračka a bez školy je to na nic, jelikož pak práci těžko seženeš… Víš já si kolikrát už řekla, že mohlo být vše jinak někdy i závidím vrstevníkům, že se chodí bavit a já nemůžu, že jedou s přítelem na dovolenou a já nemůžu… Ber to z téhle stránky…

• Citovat
  • Upravit
Michaelakkk

Ale tak normální jsi :mrgreen: , ale nevím jestli si chceš zkomplikovat život hned na začátku? Nechcete raději někam vycestovat pobavit se a potom mít mimi? Já sama dodělávala maturitu s prckem a musím říct, že je to zabíračka a bez školy je to na nic, jelikož pak práci těžko seženeš… Víš já si kolikrát už řekla, že mohlo být vše jinak někdy i závidím vrstevníkům, že se chodí bavit a já nemůžu, že jedou s přítelem na dovolenou a já nemůžu… Ber to z téhle stránky…

• Citovat
  • Upravit
Michaelakkk
18.10.10 15:27
zuzka.mamka píše:
nejdřív bych doporučila, zjistit jestli opravdu jsi těhotná a pak až takto přemýšlejmoralizovaní ohledně studia nechám na někoho jiného :mrgreen:

není těhotná, jen tom uvažuje…

• Citovat
  • Upravit
21904
18.10.10 15:28

Holka neblbni,pockej jeste,nic ti neutece.Dyt budes mit zakladni vzdelani,to by ti nevadilo?Nedelej si iluze,ze by sis skolu dodelala,to se stane malokdy.Fandim mladym maminkam,ale pockala bych a mimimalne skolu dodelala.Dyt co potom,po eventuelni materske?Budes holka se zakladnim vzdelanim,bez praxe,s ditetem.Nebudes mit prakticky zadne sance na normalni zamestnani.Musis myslet hodne dopredu,kdyz planujes dite.Ono to neni jen o tom,mit doma vonave miminko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10052
18.10.10 15:28

jo aha, pardon, blbě jsem to přečetla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
18.10.10 15:29

normální jsi, ale doporučila bych dodělat aspoň tu školu. Protože pak ji doděláš bůh ví kdy, jestli vůbec. Vyšlo by ti to akorát na 18. a v 16 ti by si na tebe asi jen ukazovali prstem. Já vím, okolím se řídit nemůžem, ale byla bych pro dodělat školu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andrejka87

No já z toho docela nechápu?Před měsícem jsi nedostala měsíčky a pak píšeš že plodnej den je na tvoje narozeniny :?: :think: Takže jsi těhotná nebo chceš být? Za mě teda volím raději dodělat školu,ale rozhodnutí je na tobě…(jen nezapome, že pohádkový plat tvého přítele ještě neznamená že budeš dobrou matkou)…

• Citovat
  • Upravit
Niky7

Ahoj Luci, jiste se tady stretnes s nazory pro a proti. Ja osobne jsem v 5 mesici mimi budu mit v 19. Reknu ti jen jedno. Zalezi jen a jen na tobe. Pokud se na to citis i pritel a jste zajisteni tak proc ne, ale musis pocitat s i s problemy. Je tezke dodelat skolu s mimi, musis toho hodne koupit, no proste neni to zadna sranda! TAky si uvedom, ze ti to zcela zmeni zivot. Zvladnes nepit alko a nenavstevovat zabavy? A co na to tvi rodice? Je mozne, ze muzes ztratit i kamarady, protoze te nepochopi.
Takze byt tebou tohle hooodne zvaz a popremyslej a dej vedet jak jste se rozhodli. :palec:

• Citovat
  • Upravit
18223
Eemii píše:
Holka neblbni,pockej jeste,nic ti neutece.Dyt budes mit zakladni vzdelani,to by ti nevadilo?Nedelej si iluze,ze by sis skolu dodelala,to se stane malokdy.Fandim mladym maminkam,ale pockala bych a mimimalne skolu dodelala.Dyt co potom,po eventuelni materske?Budes holka se zakladnim vzdelanim,bez praxe,s ditetem.Nebudes mit prakticky zadne sance na normalni zamestnani.Musis myslet hodne dopredu,kdyz planujes dite.Ono to neni jen o tom,mit doma vonave miminko.
:palec: souhlas
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
18.10.10 15:30

no, nejdřív bych si pořádně vyléčila játra, těhotenství je pro tělo zátěž tak jako tak. Pak bych hezky počkala, až opravdu budete bydlet, přítel bude mít opravdu plat, který mu slíbili a bude mít po zkušebce.
Ty si můžeš zatím ve škole zjistit, jak by to bylo případně s individuálním plánem, jak moc by ti vyšli vstříc. no a pak bych to řekla rodičům, že si přeješ založit rodinu. a když to přežiješ, tak si s pánembohem ploďte :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.10.10 15:30

podle té tvojí předívky - LucYnka, bych do té školy ještě chvíly chodila

pardon za rýpnutí :oops:

• Citovat
  • Upravit
18223
18.10.10 15:31

Hlavně teď jsi třeba zajištěná- díky příteli, ale může se jednou stát, že zůstaneš sama, nebo v těžké situaci a pořádnou práci bez matury třeba neseženeš a penízky budeš sakra potřebovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andrejka87
18.10.10 15:31
zuzka.mamka píše:
jo aha, pardon, blbě jsem to přečetla
Zuzi nejsi sama ani když to čtu znovu pořád nechápu :lol: vždyť píše o zpoždění :nevim:
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky