Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den , za necelých 14 dní mi padne 17 let. Asi tak před měsícem jsem nedostala měsíčky . Spoždění cca 14 dní . Přítel (19 let) se toho hrozně chytil a touží po miminku. S přítelem jsme spolu dva roky a já osobně bych miminko chtěla taky. Na internetu mi vyšel plodnej den na mé narozeniny. Zajištění vcelku jsme. Jsem ve druhém ročníku střední odborné školy . Přítel už pracuje . Na konci listopadu by jsme se měli stěhovat za přitelovo lepší prací ke který dostane služební byt a plat jako z pohádky. Už 3měsíce neberu prášky ze zdravotních důvodů (Zánět jater ) Jen bych chtěla poprosit o Váš názor. Jestli jsem normální nebo ne? Děkuji =)
nejdřív bych doporučila zjistit jestli opravdu jsi těhotná až potom přemýšlej, co a jak
moralizovaní ohledně školy nechám na někoho jiného ![]()
Příspěvek upraven 18.10.10 v 15:27
Ale tak normální jsi
, ale nevím jestli si chceš zkomplikovat život hned na začátku? Nechcete raději někam vycestovat pobavit se a potom mít mimi? Já sama dodělávala maturitu s prckem a musím říct, že je to zabíračka a bez školy je to na nic, jelikož pak práci těžko seženeš… Víš já si kolikrát už řekla, že mohlo být vše jinak někdy i závidím vrstevníkům, že se chodí bavit a já nemůžu, že jedou s přítelem na dovolenou a já nemůžu… Ber to z téhle stránky…
Ale tak normální jsi
, ale nevím jestli si chceš zkomplikovat život hned na začátku? Nechcete raději někam vycestovat pobavit se a potom mít mimi? Já sama dodělávala maturitu s prckem a musím říct, že je to zabíračka a bez školy je to na nic, jelikož pak práci těžko seženeš… Víš já si kolikrát už řekla, že mohlo být vše jinak někdy i závidím vrstevníkům, že se chodí bavit a já nemůžu, že jedou s přítelem na dovolenou a já nemůžu… Ber to z téhle stránky…
zuzka.mamka píše:
nejdřív bych doporučila, zjistit jestli opravdu jsi těhotná a pak až takto přemýšlejmoralizovaní ohledně studia nechám na někoho jiného
není těhotná, jen tom uvažuje…
Holka neblbni,pockej jeste,nic ti neutece.Dyt budes mit zakladni vzdelani,to by ti nevadilo?Nedelej si iluze,ze by sis skolu dodelala,to se stane malokdy.Fandim mladym maminkam,ale pockala bych a mimimalne skolu dodelala.Dyt co potom,po eventuelni materske?Budes holka se zakladnim vzdelanim,bez praxe,s ditetem.Nebudes mit prakticky zadne sance na normalni zamestnani.Musis myslet hodne dopredu,kdyz planujes dite.Ono to neni jen o tom,mit doma vonave miminko.
normální jsi, ale doporučila bych dodělat aspoň tu školu. Protože pak ji doděláš bůh ví kdy, jestli vůbec. Vyšlo by ti to akorát na 18. a v 16 ti by si na tebe asi jen ukazovali prstem. Já vím, okolím se řídit nemůžem, ale byla bych pro dodělat školu.
No já z toho docela nechápu?Před měsícem jsi nedostala měsíčky a pak píšeš že plodnej den je na tvoje narozeniny
Takže jsi těhotná nebo chceš být? Za mě teda volím raději dodělat školu,ale rozhodnutí je na tobě…(jen nezapome, že pohádkový plat tvého přítele ještě neznamená že budeš dobrou matkou)…
Ahoj Luci, jiste se tady stretnes s nazory pro a proti. Ja osobne jsem v 5 mesici mimi budu mit v 19. Reknu ti jen jedno. Zalezi jen a jen na tobe. Pokud se na to citis i pritel a jste zajisteni tak proc ne, ale musis pocitat s i s problemy. Je tezke dodelat skolu s mimi, musis toho hodne koupit, no proste neni to zadna sranda! TAky si uvedom, ze ti to zcela zmeni zivot. Zvladnes nepit alko a nenavstevovat zabavy? A co na to tvi rodice? Je mozne, ze muzes ztratit i kamarady, protoze te nepochopi.
Takze byt tebou tohle hooodne zvaz a popremyslej a dej vedet jak jste se rozhodli. ![]()
Eemii píše:
Holka neblbni,pockej jeste,nic ti neutece.Dyt budes mit zakladni vzdelani,to by ti nevadilo?Nedelej si iluze,ze by sis skolu dodelala,to se stane malokdy.Fandim mladym maminkam,ale pockala bych a mimimalne skolu dodelala.Dyt co potom,po eventuelni materske?Budes holka se zakladnim vzdelanim,bez praxe,s ditetem.Nebudes mit prakticky zadne sance na normalni zamestnani.Musis myslet hodne dopredu,kdyz planujes dite.Ono to neni jen o tom,mit doma vonave miminko.
no, nejdřív bych si pořádně vyléčila játra, těhotenství je pro tělo zátěž tak jako tak. Pak bych hezky počkala, až opravdu budete bydlet, přítel bude mít opravdu plat, který mu slíbili a bude mít po zkušebce.
Ty si můžeš zatím ve škole zjistit, jak by to bylo případně s individuálním plánem, jak moc by ti vyšli vstříc. no a pak bych to řekla rodičům, že si přeješ založit rodinu. a když to přežiješ, tak si s pánembohem ploďte ![]()
podle té tvojí předívky - LucYnka, bych do té školy ještě chvíly chodila
pardon za rýpnutí ![]()
Hlavně teď jsi třeba zajištěná- díky příteli, ale může se jednou stát, že zůstaneš sama, nebo v těžké situaci a pořádnou práci bez matury třeba neseženeš a penízky budeš sakra potřebovat.
zuzka.mamka píše:Zuzi nejsi sama ani když to čtu znovu pořád nechápu
jo aha, pardon, blbě jsem to přečetla