Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj Luci,to zalezi na vas a na to,jestli se o miminko dokazete postarat nebo jestli mate alespon nekoho,kdo by vam pomohl.Ja sama vim o cem mluvim,ted mi bude 20 a jsem v 7 mesici tehotenstvi.Zjistila jsem,ze jsem tehotna na me zaverecne zkousky a reknu Ti,ze to byl velky sok.S pritelem jsme to neplanovali,vysadila jsem prasky a mesic je nebrala a hned se nam to chytlo.Chodila jsem na brigady a kdyz to tam zjistili tak rekli,abych uz nechodila,ze za me nebudou mit zodpovednost.Nebyt toho,ze mam pritele a dost starsiho nez jsem ja a ktery se o me i o maleho dokaze postarat tak podle meho nazoru v tomhle veku nejde mit decko..nebo jasne ze jde,ale horsi jsou pak penize..Vsechna ta vybava stoji dost,ale jestli mas kolem sebe lidi,kteri by Ti pomohli tak Ti preju hodne stesti ![]()
andrejka87 píše:zuzka.mamka píše:Zuzi nejsi sama ani když to čtu znovu pořád nechápu
jo aha, pardon, blbě jsem to přečetlavždyť píše o zpoždění
no píše že měla zpoždění 14 dní, takže to zřejmě za těch 14 dní dostala ![]()
andrejka87 píše:zuzka.mamka píše:Zuzi nejsi sama ani když to čtu znovu pořád nechápu
bylo zpoždění ale dostala to a to je přimělo že přemýšlí o miminku že bude mít plodný dny tak jestli do toho má jít.....bych řekla
Anonymní píše:
podle té tvojí předívky - LucYnka, bych do té školy ještě chvíly chodilapardon za rýpnutí
Tedy, když už rýpat, tak proč jako anonym?
Vždyť jde o přezdívku, to Y tam může být úmyslně ![]()
dzarunka píše:andrejka87 píše:bylo zpoždění ale dostala to a to je přimělo že přemýšlí o miminku že bude mít plodný dny tak jestli do toho má jít.....bych řeklazuzka.mamka píše:Zuzi nejsi sama ani když to čtu znovu pořád nechápu
Lucynka měla zpoždění,ale dostala to. A přítele to zpoždění navnadilo na miminko(protože už si asi představoval, jaké by to mohlo být)
Takhle jsem si to vysvětlila ![]()
Lucko,
jestli ano nebo ne Ti říkat nebudu. Mimčo je krásná věc, ale taky strašná spousta starostí a zodpovědnosti.
Ale být Tebou, tak bych si nejdřív dala dohromady ta játra, abys neměla problémy ![]()
mno tak především není ani plnoletá, přerušit školu…
hm já bych počkala.
A já doporučím pořad na MTV „16 a těhotná“
Příspěvek upraven 18.10.10 v 15:43
Anonymní: víš kolik je tady uživatelek a najít vhodný nebo vůbec nějaký nick je celkem složitý? Já ten svůj založila asi na popátý, protože všechny jiný co jsem napsala už byly obsazený.
No mít skoro v 17cti dítě… svoji dceru bych za to nepochválila, ale je to tvůj život a pokud se vyplní to, co píšeš, tzn. že přítel bude mít pohádkový plat, tak ti v tom asi nic nezabrání, ale s tvými vrstevníky si už nebudeš rozumět, budeš úplně jinde, znám to podle sebe a budeš vyhledávat maminky s dětmi, aby sis vůbec mohla popovídat. Sice jsem rodila o dost později než ty, ale ty kamarádky, které mám nebo jsem měla si jdou na diskotéku, pobavit se a melou pořád jen o úletech aj. věcech, kdežto já už mam jiný starosti a jsem schopná uvažovat o dětech a o svý rodině, ne o diskotékách, i když jako matka máš právo si jednou za čas vyrazit a odreagovat se, ale málokdy to jde. Já jsem např. byla pouze jednou u kadeřnice sama, kdy babička malýho pohlídala. Takže si to dobře rozmysli a s těma játrama - počkala bych do vyléčení, nemusíš, ale mohla bys mít nějaký komplikace.
Příspěvek upraven 18.10.10 v 15:45
Být na tvém místě rozhodně bych dodělala školu dnes bez střední školy jsi úplná nula a těžko najdeš práci která by tě uživila i s dítětem.Ono mít dítě je hrozně fain představa,ale to co to opravdu obnáší si zřejmě nedovedeš představit kolik věcí se musí koupit a na to potřebuješ peníze a né málo.Takže vy se budete stěhovat takže necháš školy ve druháku?Nebo budeš na intru? Nějak jsem to z tvého příspěvku nepoznala.Rozhodně bych dodělala školu vyléčila se s játrami a pak až bych uvažovala o mimi.Přítel může mít dobrou práci,ale o tu může přijít a co potom?Ty budeš bez matury s malým děckem.Docela by mě zajímalo co by ti na to řekli tvoje rodiče.
Já kdybych přišla ,že chci v 16 dítě a,že nedodělám školu chytla bych jednu o zem.Rodiče nám kladly na srdce hlavně si dodělejte školu a pak si každá dělejte co chcete.
Taky jsem vždycky měla záchvat kdy jsem strašně chtěla miminko, třeba když otěhotněla kamarádka v 19 a podobně. Záviděla jsem jí, dneska vím, že nebylo co. Měla starosti, nevěděla co dřív, přítel se na ní nakonec vyprd (to nemusí být tvůj případ)a my jsme k tomu miminku nakonec taky dostali, jen jsme mezi tím zažili stášně věcí.
No mě to příjde jako chválení se , jak jste vlastně uvědomělí, zajištění a natěšení a přitom je vám teprve 17 a 19 - aby vás za to odhodlání někdo ocenil..
Těšit se, představovat si růžové mimi, kočárek atd, je na míle vzdáleno se skutečnosti, která vás čeká..
Pokud budeš dítě chtít brzy budeš ho mít, pokud počkáš - taktéž litovat nebudeš.
Nezáleží na tom kdy, ale KDO..
Ahoj, osobně bych počkala. 16 mi přijde jako dost málo na to, abych měla dítě a navíc ještě bez dodělané školy. Já měla 1dítě v 26letech a ještě mám nějaké svobodné a bezdětné kamarádky, ale nějak si s nima nemám co říct. Baví se o tom, kam jsou pařit, co pěkného si koupili na sebe a kam vyjedou na dovču. S prckem je všechno jinak. První nákup věcí pro mimi, pak jídlo pro rodinu, věci pro manžela a já jsem až ten poslední člověk, který si může něco koupit.
Já jsem teda stará metla a rodila jsem první dítě ve svých 37 letech, takže můj názor může být trochu mimo, ale osobně právě po letech zkušeností bych si opravdu nejdříve pár let „užívala“ relativní volnosti a rozhodne si dodělala alespoň onu střední školu.
Neříkám, že musíš čekat dalších 20 let, to určitě ne, ale na ty starosti a zodpovědnost spojenou s výchovou dětí máš jistě ještě pár let čas. Nejdřív dostuduj, najdi si alespoň na chvíli nějaké zaměstnání (po mateřské se určitě hledá práce lépe s nějakou i sebekratší zkušeností), užijte si s přítelem jeho pohádkového platu, ať pak máte na co vzpomínat, nasbírej nějakých životních zkušeností. Dítě je krásná věc, ale je to neskutečná zodpovědnost v podstatě na celý život, tak se nenech ovládat možná nějakým momentálním nadšením a mysli na budoucnost svojí i svého dítěte. Za 5-6 let budeš určitě svému prckovi schopna nabídnou fyzicky i psychicky více než teď. Budeš vyrovnanější a budeš mít určitě jasnější představu o životě.
Toť slovo stařenčino ![]()