16 a těhotná

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14335
19.10.10 12:32

Tak já mám taky střední s maturitou a dělala jsem ve fabrice… Člověk nic nenadělá, ale dnešní doba je taková, že už tak lidi nemají práci a chci vidět, kdo zaměstná po mateřské mladou holku bez ničeho. :think: Nechci se zakladatelky dotknout, ale píšu to ze zkušenosti moji známe. Otěhotněla taky kolem 17 let, nic nedodělala a potom když dostala rozum - to nemyslím zle, ale viděla, že ji nikdo nikde nechce, když se zeptají jaké máte vzdělání :nevim: Nakonec dodělávala střední ve 22 letech s dítětem na krku a babičky s manželem hlídali a to teda bylo dost krušné, protože manžel musel pracovat, babičky moc aktivní nebyly..
Tak to jenom k tomu vzdělání nemusí být nikdo vysokoškolák, ale dnes má většina mladých- v úvozovkách aspoň maturitu, ale to záleží opravdu na ni, když věří, že ji manžel bude živit a ona si najde dobrou práci, tak proč nejít do dítěte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
19.10.10 12:36

dzarunko, je to jedno, rozlišuje se zletilá, nezletilá. Na soud se čeká v dnešní vytíženosti asi 4 měsíce až půl roku. Nevím, jestli jsou tyto případy brány přednostně, ale HNED to jednání nebude.

Chtěla jsem jí tím hlavně říct, co by to mohlo způsobit za komplikace, o kterých tu zakladatelka nepsala. Píše o bezvadném vztahu, mladý partner připravený na dítě a o pohádkovém platu.
O tomto ale ani zmínka :nevim:

Žirafí, tak jednoduché to není. Řeší se to případ od případu a taky podle regionálních možností. Domovy pro matky s dětmi jsou snad jen ve větších městech, některé kojenecké ústavy mají pro tyto případy pár míst a kde prostě nejde umístit matku s dítětem do nějakého ústavu, tak je v zájmu všech, aby zůstala s dítětem doma, i když podmínky nejsou nejlepší a sociální pracovnice tam bude třeba pravidelně docházet. Aby dítě vyloženě vzali matce, to by musel být hodně vážný důvod.

Známé, která porodila pár měsíců před dosažením plnoletosti, taky stačil podpis matky. Ale nemohla s dítětem sama na vyšetření k odbornému lékaři, když muselo dítě do nemocnice, nemohla tam s ním být ona, ale matka, vše, co se týkalo dítěte, bylo adresováno její matce. Na toto jsem chtěla zakladatelku upozornit.

Bohužel, nemám čas číst do detailu tyto diskuze, jen jsem napsala to, co tu ještě nezaznělo. Stejně si každá musí přijít sama na to, co je pro ni nejvhodnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
19.10.10 12:39

tak to je strašné, nedokážu si představit, že by něco řešila moja mamka.
Ne že bysme spolu měly nějaké konflikty, ale ze začátku nebyla aktivní babička, věčně měla něco jiného na práci, takže nevím, jestli by vůbec například jela s miminem do nemocnice :nevim: to ani nevím, že to tak je

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
19.10.10 12:44

Já fakt mám v okolí pár holek, které nezletilé porodily. Vyloženě krátce po 16.narozeninách jedna, jinak jim pomalu táhlo k plnoletosti, ale plnoleté nebyly. Neříkám ale, že se s těmito holkami roztrhl pytel. Nemám ten názor jak zakladatelka, že je nezletilých těhotných „hodně“. No, možná, jak se to vezme.

Každá řekla, že toto si na začátku neuvědomila, neměla o tom ani páru a že období, než dosáhla plnoletosti, bylo to nejhorší. Potom ještě znovu se vrácení do školy - když přerušila a potom se vrátila.

Potkávám jednu maminu, dnes už plnoletou, přerušila na 2 roky, už teda další 2 roky chodí do školy. Partner s nimi nežije, nedopadlo to dobře. Pro ni ale relativně jo, má zázemí, s dítětem jí pomáhají, dodělává si školu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.10.10 12:52

Já měla kamarádku o 4 roky starší a ta nikam nesměla,jenom s námi dětmi ven. Když jí bylo 15, povolili jí diskotéku a za 9 měsíců se jí narodil chlapeček. Chlap se kterým si ho v opilosti upískla, byl o 15 let starší a vydrželo jim jen těch prvních pár let. Neměla dodělanou školu, jen starosti a zkažený mládí. Dneska jí je 31 let, klukovi 16, na život si sice zvykli, ale dosud nemá partnera, bydlí u svojí mámy, no prostě jednou chybou si spackala celej život. Kdežto my ostatní děti si už 16 let užíváme.

• Citovat
  • Upravit
Niky7
19.10.10 13:47

jen bych jeste chtela mpodotkonout, ze tvuj pritel se v te jeho praci nemusi udrzet, muze prijit cokoliv.

• Citovat
  • Upravit
20
20.10.10 14:27
dzarunka píše:
možná by bylo dobrý kdyby jste to četly některé pozorněji,píše,že jí je skoro 17 let a dítě by tedy čekala v necelých 18letech.....to jen k tomu věku :wink:

Někdo , kdo umí číst!=) děkuju!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
20.10.10 18:05
Lucynka721 píše:
dzarunka píše:
možná by bylo dobrý kdyby jste to četly některé pozorněji,píše,že jí je skoro 17 let a dítě by tedy čekala v necelých 18letech.....to jen k tomu věku :wink:
Někdo , kdo umí číst!=) děkuju!

a odpovíš i někomu, kdo je proti tvému názoru? Ptal jsme se tady na tu přítelovu práci, jestli je to na smlouvu, proč si bude platit pojištění sám, protože většinou ho platí zaměstnavatel…? Reaguješ jen na ty co mají stejný názor co ty proč?
Já jsem taky mladá školu jsem dodělávala s dítětem přítele jsem měla skvělého a pak se vše podělalo… Kdybych mohla vrátit čas do neotěhotnění tak asi neotěhotním, kdybych věděla co mě čeká…

• Citovat
  • Upravit
20
21.10.10 13:47

Měla jsem pocit,že tady byli i tací lidé,který to pochopili. Práce je na smlouvu nebo-li na živnostenský list. Proto vzniklo samo placení zdravotního a sociálního . Snažím se odpovídat všem , ale opravdu nemám tolik času . Navíc mi někdy příjde , že jsou tady i celkem negramoti . Několikrát něco napíšu :nevim: a furt jsme u toho samýho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Niky7
21.10.10 13:59

Lucy a uz jsi pevne rozhodnuta jak to tedy bude?

• Citovat
  • Upravit
14535
21.10.10 15:45

Ty se spíš rozčiluješ, že s tebou všichni nesouhlasí a nepodporujou tě. Nepiš jak tatar a nebudou ti všichni připadat jak negramoti. Už teď si tak zaneprázdněná a to chceš ještě miminko?! Raději dospěj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2789
21.10.10 16:42

vic lucko,tohle je diskuse a jestli nevis o cem je diskuse,tak zkus zadat do googla,on ti to na najde :pankac: !i kdyz si to dite poridis,my s tim nic neudelame,tak na co te zajima nas nazor,kdyz je tady 99,9% pro,aby jsi pockala!dite neni hracka,ze ted zrovna ho chci,mam na nej naladu!ale to je zavazek mimimalne na 18 let......!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Niky7
21.10.10 17:17
jitina píše:
vic lucko,tohle je diskuse a jestli nevis o cem je diskuse,tak zkus zadat do googla,on ti to na najde :pankac: !i kdyz si to dite poridis,my s tim nic neudelame,tak na co te zajima nas nazor,kdyz je tady 99,9% pro,aby jsi pockala!dite neni hracka,ze ted zrovna ho chci,mam na nej naladu!ale to je zavazek mimimalne na 18 let......!

Presne tak :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
Michaelakkk
21.10.10 20:40
Lucynka721 píše:
Měla jsem pocit,že tady byli i tací lidé,který to pochopili. Práce je na smlouvu nebo-li na živnostenský list. Proto vzniklo samo placení zdravotního a sociálního . Snažím se odpovídat všem , ale opravdu nemám tolik času . Navíc mi někdy příjde , že jsou tady i celkem negramoti . Několikrát něco napíšu :nevim: a furt jsme u toho samýho.

Smlouva a živnostenský list je něco úplně jiného :mrgreen: já teda určitě negramot nejsem, nevíš která bije! urovnej si to v hlavě ať přítel práci neztratí alespon půl roku a uvidíte.. My to za tebe nerozhodneme, ale nemyslisi, že jde všechno jednoduše a že máš nejlepšího chlapa na světě!

• Citovat
  • Upravit
Michaelakkk
21.10.10 20:41
Terrad píše:
Ty se spíš rozčiluješ, že s tebou všichni nesouhlasí a nepodporujou tě. Nepiš jak tatar a nebudou ti všichni připadat jak negramoti. Už teď si tak zaneprázdněná a to chceš ještě miminko?! Raději dospěj.
:palec: :palec: :palec: :dance: :palec: :palec: :palec:
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí