16 a těhotná

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14535
18.10.10 17:38
Lucynka721 píše: ****sexyfraga: žijem spolu už cca rok a půl. Domácnost nám funguje perfektně.Nemám si na co stěžovat. A sex? V době,když jsem měla neustále záněty jsme třeba spolu nespali půl roku . Vy každej v nás vidítě mladý,nepracující lidi,který by jen chlastali alkohol,hulili mariánku. Ale je to jinak. Jsme s přítelem trochu napřed. Pro mě znamená chození na diskotéky stereotyp. Radči se projdu s přítelem po městě se psem večer.

Vztah není jen o sexu, to poznáš. Taky nemusíš pořád hulit, chodit na diskotéky a pít alkohol, ale občas určitě zatoužíš po kině a podobně. A také by mě zajímalo, co pro tebe znamená pohádkový plat? V dnešní době si nemůžeš být nikdy jistá, jestli přítel v zaměstnání vydrží a ty dostaneš minimum, protože nemáš odpracováno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2789
18.10.10 17:39
Michaelakkk píše:
lleennttiillkkaa píše:
Lucynka721 píše:
Pro mě znamená chození na diskotéky stereotyp. Radči se projdu s přítelem po městě se psem večer.
A to si představ jaký stereotyp obnáší dítě. Taky si představ, že s dítětem se večer po městě se psem moc neprojdete.
Dítě je největší stereotyp obzvláště do té dob než začne lézt, a projevovat se , já se mohla do půl roka věku syna umlátit doma nudou!! nejde o chození na discotéky, to jsem já nechodila nikdy, ale o tu svobodu jít večer na třídní sraz?? neexistuje, jít do divadla neexistuje, jít na ples neexistuje… Jednou mi moje mamka řekla krásnou větu : ,,Ty nemáš dítě, ale to dítě má tebe.,, chtěla tím říct, že mě má to prtě omotaný kolem prstu… :mrgreen:

presne tak :palec: !jsem na tom uplne stejne,ale nestezuji si!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
18.10.10 17:41

Osobně si myslím, že by dítě zvládla, proč ne, jestli je zodpovědná a opravdu by se snažila, měla poddmínky starat se, jak píše.
Myslím si ale, že by za x let litovala, ne dítěte, to snad žádná matka nelituje, ale spíš jak se rozhodla. Co když ji partner jednou opustí zůstane sama s dítětem a nebo klasika skončí mateřská a manžel bude sám vydělávat a ona co… kdo ji někam vezme ze základky :nevim: :nevim: Už dnes je samotná maturita základ pomalu samozřejmostí.
Třeba chce u dítěte studovat nevím, ale pochybuju, že by to nějak zvládala, sami maminky vědí, jak je to někdy těžké i když nestudujete a jste jenom doma..
To je můj názor, ale pokud se zakladatelka tak rozhodla, proč ne, ale asi to bude mít v budoucnu těžké

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
18.10.10 17:42

Když jsem otěhotněla bylo mi čerstvých 19 byla jsem ve třetáku miminko jsme s přítelem chtěli… Několikrát si říkám, že to bla chyba, ale když se pak podívám na to prtě jsem ráda, že ho mám… Nepřál bych ti, aby tě okolnosti s dítětem donutili přežívat u rodičů bez přítele… Dítě člověka moc změní jak ženu tak muže, není to jen tak něco… Ze zkušenosti vím,že starat se o něj ze začátku úplně sama bych nezvládla… Díky mamce jsem to ustála..

• Citovat
  • Upravit
20

Bongiorno18: Děkuji za podporu . Aspoň někdo mi rozumí a trochu mi věří. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195

Ahoj, asi to máš spočítaný, ale:

Píšeš agentura v Praze to znamená, že se tam budete stěhovat nebo už tam bydlíte?

Pokud bydlíte, tak nic, ale pokud se tam budete stěhovat, tak pohádkovej plat v Praze nemusí bejt až takovej „odvaz“. Peněz za nájem padne ani nemrkneš.

A spíš by mě zajímalo, co považuješ za pohádkovej plat. Pro mě to ještě donedávna bylo 20.000 Kč (čistýho) :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
18.10.10 17:43
Evikk píše:
dzarunka píše:
u generace před náma bylo normal mít děti kolem 18.let a až tato generace má trend mít dítě ve 30......
No, to bylo spíše tím, že u generace našich rodičů nebylo po dovršení 18 let už co jiného očekávat, než vdavky, práci na úřadě, novomanželskou půjčku, dítě, dovolenou v Jugoslávii a pak už jen samá pozitiva :-D
Ta věková hranice se teď posunuje podle mě spíš tím, že jsou jiné možnosti „užívání si“ života, budování si materiálního zázemí, kariery atd.

Teda nevím,odkud máš takové infotmace.Pro naši generaci neskončilo mládí v 18ti,nebylo zas až tak obvyklé,že se holky vdávaly tak mladé.Ano,bývalo víc nehod,bo pro nás antikoncepce nebyla.Ale cíle jsme taky měli a ne malé,z tvého přízpěvku to vypadá,jako by nikdo nestudoval,necestoval,vlastně ani nežil.Věř,že náš život nebyl tak snutný,jak tady spousta z vás,které jste v té době byly,v lepším případě malé děti,popisujete.Byl jen jiný a dovedu tvrdit,že i v mnohém lepší.Určitě klidnější,bez velkých stresů.Nemuseli jsme se bát,že někdo přijde o práci a tím pádem nebudou penízky na hypotéku atd.
Drobet jsem odbočila od tématu,ale pokaždé mě to vytočí.

• Citovat
  • Upravit
Michaelakkk
18.10.10 17:44
Lucynka721 píše:
Bongiorno18: Děkuji za podporu . Aspoň někdo mi rozumí a trochu mi věří. :dance:

J8 taky věřím, že by jsi mimčo zvládla, to zvládne každá díky mateřským instinktům… :-)

• Citovat
  • Upravit
27263

hmmmm 1500, to jsou těžký prachy…rozhodně z toho na celý měsíc uživíš dítě.
Michaelko přesně jak píšeš dítě je největší stereotyp, teď už tolik ne, ale stejě máme víceméně den co den stejný program.
Tím ovšem nechci říct, že bych svého rozhodnutí někdy litovala, jenže když jsem otěhotněla bylo mi o 4 roky víc jak zakladatelce.
btw. plodný den podle internetu ještě nic neznamená. Plodný dny se zjišťují podle bazální teploty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
Evikk píše:
dzarunka píše:
tak já myslím že bylo plno matek v 18. a nemyslím že by to nezvládali a byty taky nebyly a neměly tolik vymožeností co máme teď my a zvládali,nevím jak bych to lépe vyjádřila co jsem tím chtěla říctPříspěvek upraven 18.10.10 v 17:26
Určitě je i dnes spousta matek v 18 letech a nějakým způsobem „zvládají“. Ale o to přece nejde. Proč bych měla DOBROVOLNĚ něco (a něco navíc tak důležitého jako výchovu mého dítěte) jenom „zvládat“, když je možné si to za pár let „užívat“?

tak já jsem psala že pokud budou mít bydlení,finance,dodělanou školu tak proč ne......proč by si nemohli užívat s dítětem.....každej má jiné představy o užívání si…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
18.10.10 17:45

Tak pokud má přítel základní vzdělání určitě si dodělej školu a zkus chvilku pracovat, alespoň pokud by přítel o práci přišel, máš možnost se někam vrátit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
18.10.10 17:46

Kaatia: pro mě 30 000,– čistýho =) a služební byt. Plat padne jen za sociální a zdravotní pojištění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
18.10.10 17:48
Kaatia píše:
A spíš by mě zajímalo, co považuješ za pohádkovej plat. Pro mě to ještě donedávna bylo 20.000 Kč (čistýho) :lol:

Já si pamatuji, jak jsem měla v 16 letech přítele a měla jsem pocit, že slušně vydělává a v případě „nehody“ by se o nás dokázal postarat i po finanční stránce.
Dnes se tomu jen směju, protože jeho plat by nám nestačil ani na nájem :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
18.10.10 17:48
Lucynka721 píše:
Kaatia: pro mě 30 000,– čistýho =) a služební byt. Plat padne jen za sociální a zdravotní pojištění.

A už to máte? Nebo jen slíbeno? Promiň, jestli jsem to někde přehlédla :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
18.10.10 17:49

Mela jsem prvni ditko, kdyz mi bylo 21.
Nikdy bych nemenila, nikdy…
Jako vsechno to ma svoje ALE…

Byt tebou tak dokoncim minimalne stredni skolu. Maturita sice dneska uz nic moc neznamena, ale porad je to vic nez jen zakladka a ze zkusenosti vim, ze i na pokladny do hypermarketu uz chteji lidi s maturitou.
Takze nebudu ti rikat ano x ne.
To s musis rozhodnout sama s pritelem, ale rozhodne premyslej taky nad tim co budes delat az ditko/deti odrostou - bez maturity tak maximalne zametat ulice.

Jo a torchu off topic mozna - jenom pribeh z porodnice, kdyz jsem tam byla s prostredni dcerou - holka vedle me, bylo ji 19, mela maturitu na zdravce, ptala jsem se ji jestli to byla nehoda, nebo mimco chteli tak brzo. Odpovedela, ze pritel hrozne chtel a ze by se s ni rozesel, kdyby rekla, ze jeste ne. A ten vul s ni nesel ani k porodu… protoze se mu proste nechtelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí