Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Michaelakkk : Asi jsem to blbě napsala.. To je jako,kdybych řekla,že jsem na hotelovce,každej si představí maturitu . Jsem na střední odborné škole Drogistické. ![]()
chuanitka píše:Michaelakkk píše:Ale zas je divný, že by v takovém případě dostal bytchuanitka píše:Já to pochopila tak, že tam nebude na regulérní smlouvu, ale na černo, jelikož jedině tak by zaměstnavatel neplatil soc.zdr. CO já vím, tak ze zamětanců má taky nějaké úlevy?Michaelakkk píše:Taky mě to zaraziloLucynka721 píše:Co?? To mu nebude platit zaměstnavatel??
Kaatia: pro mě 30 000,– čistýho =) a služební byt. Plat padne jen za sociální a zdravotní pojištění.
No to ne, jelikož přítel měl takovou bokovku, kde dostal byt na bydlení, bylo to nic moc zatuchlý starý byt, bez smlouvy, peníze to byly hezký za týden cca 10000… Ale jestli se Lucynko poléháš na přítelovu práci, to bych nedělala, hlavně bydlet ve služebním bytě s mimi?? Kdykoliv vás mohou vystěhovat a co pak?
Lucynka721 píše:
Michaelakkk: Já bych zas chtěla bejt tak chytrá jako ty.. Jsem na učňáku. Jen ta škola nese název „střední odborná škola“
Tak právě o to víc bych se snažila mít po škole alespoň nějakou praxi.
Evikk píše:Lucynka721 píše:Tak právě o to víc bych se snažila mít po škole alespoň nějakou praxi.
Michaelakkk: Já bych zas chtěla bejt tak chytrá jako ty.. Jsem na učňáku. Jen ta škola nese název „střední odborná škola“
Ad zaměstnání: Možná to má na živnosťák.
Zdrav. a soc. dá dohromady tak 3500 Kč, odhad.
ahojky,má první dcera se mi narodila když mi bylo 17 a půl… dělala jsem zdrávku a byla jsem v době zjištění těhotenství na praxi na gyn.sále kde se dělaly potraty jak na běžícím pásu tak pro mě potrat nepřipadal vůbec v úvahu..ted po 20 letech mám druhou dceru
a musím říct že i když jsem nikdy nelitovala že jsem se stala mámou tak brzy tak s tím co zažívám ted se to vůbec nedá srovnat…dříve nebyly pleny,jídlo ve skleničkách ale o tom to neni..
i když jsme měli skvělou partu kamarádů s dětmi se kterými jsme podnikali dovolené a akce..takže zábava nechyběla, ale co mi chybělo byla práce… takový ty začátky jak si chodíš do práce, nemusíš pak spěchat domů za povinnostma a užíváš si bezstarostný život…nikdy bych neměnila, nelituju mám z dcery úžasnou kámošku do nepohody, ale myslim že na ty starosti je vždycky času dost…pak už se o ně strachuješ až do smrti ![]()
Lucy já myslím, že chceš jednoznačně slyšet, že mít miminko je naprostá pohoda a rozhodně to zvládnete.
Neptej se na názor, pokud nechceš slyšet i ty negativní. Většina z nás tady píše své životní zkušenosti - jaké to je zvládat miminko (ne všechny děti se třeba chovají podle tvých představ), jaké situace mohou nastat a na které bys měla být připravená.
Maluješ si vše hodně na růžovo a přestože jsi trochu napřed, jak píšeš, je to stále mladická naivita a nezkušenost. A to já nejsem kdovíjak zkušená ve svých 26 - ale rozhodně vím teď víc, než, když mi bylo 17.
Ať se rozhodneš, jak chceš, tak samozřejmě ti všechny přejeme ať se máš, co nejlíp ![]()
shadowgirll: Děkuji moc . Maturita je základ. A asi jsem se dnešním povídáním na internetu poučila. =) Snad mě to dítě i trošku odradilo,taky nechci dělat někde v tescu.
Lucynka721 píše:
shadowgirll: Děkuji moc . Maturita je základ. A asi jsem se dnešním povídáním na internetu poučila. =) Snad mě to dítě i trošku odradilo,taky nechci dělat někde v tescu.
A můžu se optat,kda teda jako budeě po vyučení pracovat?Zajímalo by mě,jaké si myslíš,že máš vyhlídky.
Není to vyrypování,jen mě to zajímá.Soudím podle toho cos napsala,tak budeš prodavačka v drogerii?
Milá Lucynko,
nepročítala jsem všechny příspěvky. Jen napíši svůj názor.
Na jednu stranu tě chápu. Žiješ s přítelem už něco přes rok, klape vám to, diskotéky tě nebaví, kamarádky kolem tebe už mají miminko a tak i ty by jsi ho chtěla. Vůbec tě neodsuzuji, jen chci poradit.
Píšeš, že školu si samozřejmě dodělat chceš. Už proto bych s miminkem počkala a v klidu si školu dodělala. Píšeš, že třetí ročník je pohoda. Ale i tak tě čeká zkouškové a takový stres by pro těhotnou ženu nebyl nic příjemného. A kdyby jsi už v té době miminko měla, tak i tak bys musela veškerý čas věnovat malému nebo malé a učení by šlo už stranou.
Dále váš vztah s přítelem. Píšeš, že jste spolu teprve rok a půl. Tvůj přítel je jistě bezva kluk, který má jiné zájmy, než jeho vrstevníci. Ale možná si ani on nedokáže představit, jak miminko vašim vztahem může zamávat. Není lepší vztah ještě víc upevnit, víc si spolu užít (nemyslím diskotéky), ale dovolenou, návštěvy kina apod. Načerpat co nejvíc společných zážitků a až pak si pořídit dítě. Dítě prostě ten vztah změní.
Tak to byl jen můj názor.
Přeji Ti, ať se rozhodneš správně a jsi v životě šťastná.
K tvému věku se vyjadřovat nebudu, páč mi do toho nic není, navíc se kolikrát může najít bezva 16ti letá máma a joproti tomu její sousedka „zasloužilá mamina“ hodí dítko do popelnice. Já řešila něco lehce podobného, ale byla jsem na tom o něco lépe. Rozdělaná VŠ, rozdělaný barák a do toho rozhodnutí, jestli s mimi počkat, když ale přitom taak chceme. Škola šla do háje, takže mám gympl s mat., doma doděláváme drobnosti, druhé mimi na cestě (ťuk ťuk) a jsem hodně hodně spokojená. To proto, že jsme se s manželem dohodli, co kdo od koho čeká, co jak plánujem atd. Takže manželovi vyhovuje zabezpečování rodiny a mně starání zabezpečování proviantu a praní ponožek
Je mi 24let a ještě jsem nepracovala. A dlouho nebudu. A jsem šťastná.
Lucynko-určitě si to vše nech pořádně projjít hlavou,v tvém věku bych se o mimčo nesnažila ale kdyby se stalo tak je to jiná.moje mamka měla bráchu v 17 letech(neplánované) ,měla po vyučení , o bráchu se starala a vychovala ho výborně a s tátou jsou spolu do dnes..
Jediný co řiká že si zničila život.
Mě je 19 a za měsíc rodím(taky nechtěné),zatím ničeho nelituji a vim že kdybych na začátku těhu šla na potrat nikdy bych si to neodpustila..
zuzouš píše:
K tvému věku se vyjadřovat nebudu, páč mi do toho nic není, navíc se kolikrát může najít bezva 16ti letá máma a joproti tomu její sousedka „zasloužilá mamina“ hodí dítko do popelnice. Já řešila něco lehce podobného, ale byla jsem na tom o něco lépe. Rozdělaná VŠ, rozdělaný barák a do toho rozhodnutí, jestli s mimi počkat, když ale přitom taak chceme. Škola šla do háje, takže mám gympl s mat., doma doděláváme drobnosti, druhé mimi na cestě (ťuk ťuk) a jsem hodně hodně spokojená. To proto, že jsme se s manželem dohodli, co kdo od koho čeká, co jak plánujem atd. Takže manželovi vyhovuje zabezpečování rodiny a mně starání zabezpečování proviantu a praní ponožekJe mi 24let a ještě jsem nepracovala. A dlouho nebudu. A jsem šťastná.
Věřím,že jsi momentálně šťastná,ale moc bych za to nedala,že za pár let tě nebude nahlodávat červík,že máš jenom gympl,že jsi závyslá na manželovi a jedinou možnost zaměstnání bude nějakej ten supermarket a galeje za kasou o sobotách svátcích,od rána do večera.Každý to máme nastavený jinak,ale mě teda dost vadí,že nepřispěju na domácnost,na své potřeby,atd.A to můj muž udělá stojku,veškeré hospodaření s financema je na mě.Nikdy mi ani nenaznačil,že nepřispěju na chod domácnosti.Prostě mi vadí,že rozfofruju prachy,které jsem nevydělala.Asi tak.
Znám pár lidí co mají pouze zakladní vzdělaní a vydělavají více než někdo s maturitou.. tak ne vždy záleží na vzdělaní ! ![]()
Příspěvek upraven 18.10.10 v 20:08
Lucko zase je dobrý,že tato diskuze tě donutila celou věc přehodnotit a myslím si,že určitě budeš chtít s mimi počkat a po učňáku si dodělat maturitu.A s přítelem se víc poznat a pak založit rodinu.
Držím ti palce ať ti to vše vyjde jak si přeješ.Ale život je někdy jiný než si vysníš.