Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Evikk píše:
Máš sice nejlepší mámu na světě, ale, doprčic, proč si pořizovat dítě s tím, že mi s ním někdo musí pomáhat? Neříkám, že by babičky nemohly občas pohlídat, ale jejich povinností není starat se o TVOJE dítě … ona už vychovala Tebe a Ty bys jí měla být vděčná a nezneužívat její dobroty!Můj manžel je cizinec a toto je jedna z věcí, kterou absolutně nechápe: že u nás všichni AUTOMATICKY počítají s tím, že prarodiče budou hlídat a když se k tomu pravidelně nemají, tak jsou odsuzováni.
Já naprosto souhlasím. Jsem češka a neustále mě udivuje, jak každý zaměstnavatel řekne máte přece rodiče, tak ať vám pohlídají. Jednak nemám tak schopný rodiče a druhak není to jejich povinnost.
ja jsem nazoru,pokud chces dite,tak se o nej starej a ne,aby bylo porad po babickach!babicky jsou na rozmazlovani,ne na hlidani ![]()
jitina píše:
ja jsem nazoru,pokud chces dite,tak se o nej starej a ne,aby bylo porad po babickach!babicky jsou na rozmazlovani,ne na hlidani
jitina píše:
ja jsem nazoru,pokud chces dite,tak se o nej starej a ne,aby bylo porad po babickach!babicky jsou na rozmazlovani,ne na hlidani
Lucynka721 píše:
Pro mě znamená chození na diskotéky stereotyp. Radči se projdu s přítelem po městě se psem večer.
A to si představ jaký stereotyp obnáší dítě. Taky si představ, že s dítětem se večer po městě se psem moc neprojdete.
Lucynka721, já bych byla taky pro, aby jste ještě nějaký čas počkali. Oba dva. Když tak si najdi nějakou brigádu coby chůva k dětem a uvidíš. Fakt. Psala jsi, že máš skvělou mámu. Ale mluvila jsi s ní na tohle téma? Něco jiného by asi byla situace, kdy by jsi otěhotněla „omylem“. To by tě asi podržela. Ale takhle brzo plánovat dítě? Nevím, jestli by skákala nadšením. I když je to víc vaše věc než věc tvojí mámy, přesto počkej, užívej si života bez závazků. To, že dneska jste s přítelem „napřed“, jak jsi psala, neznamená, že už jste zralí na děti. Ono to taky může být za rok(dva, tři) jinak. Fakt. Ale ať už se rozhodneš jakkoli, držím palce.
Souhlasím s děvčaty, navíc u nás třeba není možnost hlídání, protože rodiče chodí do práce a o víkendu jsou rádi, že mají klid - všehovšudy jsem měla malýho na hlídání u našich tak 4× a to max. na 3 hodiny. Ale já si malýho pořizovala po zralé úvaze a se stejným názorem, jako máte vy - nepořizuju si dítě, aby mi ho někdo hlídal - pokud si chci užívat svobody, nejsem na dítě zralá.
Příspěvek upraven 18.10.10 v 17:34
chuanitka píše:sexyfraga píše:Souhlas. Když jim to bude klapat a bude mít hotovou školu, proč ne
Lucko ještě otázku a teď žijete jak? Spolu nebo každý u rodičů? Zkoušeli jste třeba spolu žít? Ono je jiné spolu chodit a spolu žít vařit a starat se o domácnost a nenavážím se jen se ptám.Ale ta domácnost… člověk se diví, jaké má ten druhý zvyky a zlozvyky, že?
Přesně ono je něco jiného chození a žití.Taky jsem se po střední s přítelem sestěhovali a po 7 letech známosti se vzali.A po dalších 3 letech miminko na který jsme docela dlouho čekali.
Lucko a co na to říkají vaši,že jsi se odstěhovala od rodičů v 15 letech zda dobře počítám ,když jsi psala,že spolu bydlíte 1,5 roku a tobě je 16,5?
A kdo tu domácnost platí?Když ty studuješ? A předtím když přítelovi bylo 17,5 to už pracoval?A to má střední vzdělání?Já jenom,že pohádkový plat v 19 letech to je čerstvě po škole,ne?
lleennttiillkkaa píše:Lucynka721 píše:A to si představ jaký stereotyp obnáší dítě. Taky si představ, že s dítětem se večer po městě se psem moc neprojdete.
Pro mě znamená chození na diskotéky stereotyp. Radči se projdu s přítelem po městě se psem večer.
Dítě je největší stereotyp obzvláště do té dob než začne lézt, a projevovat se , já se mohla do půl roka věku syna umlátit doma nudou!! nejde o chození na discotéky, to jsem já nechodila nikdy, ale o tu svobodu jít večer na třídní sraz?? neexistuje, jít do divadla neexistuje, jít na ples neexistuje… Jednou mi moje mamka řekla krásnou větu : ,,Ty nemáš dítě, ale to dítě má tebe.,, chtěla tím říct, že mě má to prtě omotaný kolem prstu… ![]()
sexyfraga : Něco po mých 15 tých narozeninách jsme spolu začli bydlet. Rodiče to vzali s těžkym srdcem,ale vzali. Za 14dní mi je 17let. (3.listopadu) Všechnu domácnost platí přítel , já platím taky trochu. Mám praxi a většinou hned ze školy jedu vypomáhat na dřívejší praxy. Takže se měsíčně vyšplhám na 1500,– Kč.
Můj přítel je ,,bez školy" takže se základním vzděláním. Ten pohádkovej plat bude mít díky svému strýčkovi,kterej v Praze vlastní bezpečnostní agenturu.
Já tě chápu naprosto úplně..Přesně ve tvém věku jsem měla taky zpoždění a byla dva roky s nynějším manželem (zajištěným), já taky ve druháku a byli už jsme rozhodnutý si mimi nechat, ba dokonce bych řekla, že tehdá na nás padlo zklamání, když jsem MS dostala a mimi se nekonalo…Dneska jsem ráda, že jsem maturitu udělala v pohodě a Tobíska jsme zplodili půl roce po matuře, teď čekáme druhé..Ale jsem přesvědčená, že bysme to zvládli i tehdá a že i tu maturu bych měla, jen by to bylo obtížnější…Takže tož tak..Rozumné to dvakrát není, ale zvládnete to, obzvláště pokud mimi chcete..držím palce… ![]()
Lucynka721 píše:Školu neděláš pro své rodiče, ale pro sebe!!! Se školou klidně sekni, jestli jí nechceš a neděláš to pro sebe.. Dík tomuhle tvýmu názoru bych s dítětem počkala 100%
vercicek**** je to všechno moc těžký..Ale jak jsem napsala. Na prvním místě je,abych svojí mamku udělala šťastnou a dodělala si školu. Potom dítě. Každej si pod pojmem mladej kluk opravdu představí toho,kterej je věčně venku s kámošema a pije atd. Ale můj přítel je jinej.Jeho máma se na něj sama vykašlala. Nechala ho na holičkách a chlapečku teď se starej sám. Mám v něm obrovskou důvěru a myslim,že by mě asi jen tak neopustil,ale stát se může vše.
dzarunka píše:
tak já myslím že bylo plno matek v 18. a nemyslím že by to nezvládali a byty taky nebyly a neměly tolik vymožeností co máme teď my a zvládali,nevím jak bych to lépe vyjádřila co jsem tím chtěla říctPříspěvek upraven 18.10.10 v 17:26
Určitě je i dnes spousta matek v 18 letech a nějakým způsobem „zvládají“. Ale o to přece nejde. Proč bych měla DOBROVOLNĚ něco (a něco navíc tak důležitého jako výchovu mého dítěte) jenom „zvládat“, když je možné si to za pár let „užívat“?
Lucynka721 píše: ****sexyfraga: žijem spolu už cca rok a půl. Domácnost nám funguje perfektně.Nemám si na co stěžovat. A sex? V době,když jsem měla neustále záněty jsme třeba spolu nespali půl roku . Vy každej v nás vidítě mladý,nepracující lidi,který by jen chlastali alkohol,hulili mariánku. Ale je to jinak. Jsme s přítelem trochu napřed. Pro mě znamená chození na diskotéky stereotyp. Radči se projdu s přítelem po městě se psem večer.
Vztah není jen o sexu, to poznáš. Taky nemusíš pořád hulit, chodit na diskotéky a pít alkohol, ale občas určitě zatoužíš po kině a podobně. A také by mě zajímalo, co pro tebe znamená pohádkový plat? V dnešní době si nemůžeš být nikdy jistá, jestli přítel v zaměstnání vydrží a ty dostaneš minimum, protože nemáš odpracováno.