Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Je to asi tim,že kolem mě je sposty těhotných holek. V mym věku , dokonce i mladší. Nebojim se o to,že bych si pak neměla s kym,co říct. To ne. Vím,že to je dost velká zodpovědnost. Mám stejně starou kamarádku , která v červnu porodila kluka Vojtíška. Má to těžké,ale dá se to zvládnout. V některých věcech jde o cvik. Ona podporu v rodičích nemá,ale já vim,že mít budu. Mám tu nejlepší mámu na světě.
Cappy píše:
A já doporučím pořad na MTV „16 a těhotná“Příspěvek upraven 18.10.10 v 15:43
Zřejmě ho sleduje když vystihla ten název ![]()
Lucynko je to tvůj život, tak si ho zařiď podle sebe.. Své názory jsme ti tu napsaly všechny, docela jsme se i shodli, tak už záleží jen na vás!
Tak proč mamku zbytečně stresovat, když je super. Určitě si pro tebe představovala něco jiného. Já jsem s manželem(tehdy přítelem) taky začala brzy bydlet a když nám už něco chybělo, pořídili jsme si kočku. Musíš mít k ní taky zodpovědnost a naučíš se mezitím s partnerem vycházet. Jak už jsem psala,moje kamarádka měla miminko v 19, dneska už chodí malej do školy a my to naše teprve čekáme. Za to jsme měli krásnou svatbu, v práci jsem si stihla vypracovat dobrou pozici, máme spoustu zážitků z dovolených, hezkej byt, auto. Vím, že to není vše, ale když si vezmu, že bych tohle nikdy neměla a do toho bych dítě přivedla na svět. Nevím. Být tebou nechám si to řádně projít hlavou.
To jsem vlastně taky chtěla napsat, Markit na to narazila … ženská jako matka má k miminku silnější pouto a nějakým způsobem se prostě k té každodenní „lopotě“ přinutí a třeba i přenese přes ztrátu svobody, ale podle mě, běžný 19-letý kluk na to připraven není. Ráda bych se pochopitelně mýlila, je určitě spousta těch, kteří jsou jiní, ale co tak různě slýchávám, tak po vyprchání prvního entusiasmu mu začne vadit, že se v noci nevyspí, nemůže s kámoši ven, ty jsi utahaná, nemůžeš s ním podnikat to, co doposud apod.
Říkáš, že jsi finančně zajištěná, že máš spoření od rodičů … několik milionu Ti asi nenašetřili, a na jak dlouho si myslíš, že Ti těch zřejmě 100-200, možná 300 tisíc asi tak vystačí? Něco takového se při dnešních cenách nedá považovat za zajištění … nechci být ošklivá, ale už možná to samo o sobě vypovídá, jak moc víš o životě.
Ahoj, myslim ze to napisu hodne blbe ale kdyz chces neco co te bude mit rado a budes koukat jak to vyrusta tak si poridte stene…
(za zadnych okolnosti neporovnavam miminko se psem) je to taky zodpovednost ale podstatne mensi…
v 17 mi to prijde opravdu „brzo“
uzivejte si zivot, sobotni polihovani v postely cele dopoledne, vecer diskoteka, dovoleny kdy si spomenete (bez alarmovani babicek)
prijemne rozhodovani ale predstavuj si ten nejhorsi scenar aby si se mohla rozhodnou spravne, protoze i to nejhorsi co te napadne se muze stat… ![]()
Máš sice nejlepší mámu na světě, ale, doprčic, proč si pořizovat dítě s tím, že mi s ním někdo musí pomáhat? Neříkám, že by babičky nemohly občas pohlídat, ale jejich povinností není starat se o TVOJE dítě … ona už vychovala Tebe a Ty bys jí měla být vděčná a nezneužívat její dobroty!
Můj manžel je cizinec a toto je jedna z věcí, kterou absolutně nechápe: že u nás všichni AUTOMATICKY počítají s tím, že prarodiče budou hlídat a když se k tomu pravidelně nemají, tak jsou odsuzováni.
A seš si tak jistá,že ti rodiče to spoření dají,když budeš školu dodělávat s dítětem určitě si takhle tvojí budoucnost nepředstavovali mít dítě v 17 letech.Názory ti tady holky řekli většina se shodla,že na dítě máš ještě čas teď jde o to jak si to ty přebereš.
V čem jsem arogantní? V tom,že si tady většina „velkejch maminek“ ze mě utahuje?
Lucynko pokud nás bereš jako velké maminky, tak ses neměla ptát na názor
![]()
Tak si to dítě pořiď a je to… Když nic není problém ![]()
Lucynka721 píše:
V čem jsem arogantní? V tom,že si tady většina „velkejch maminek“ ze mě utahuje?
hele tohle si moc neber…spis se ti snazi vysvetlit ze je na to jeste hodne brzo a mas spoustu moznosti… miminko je velka zodpovednost a mela by ses toho mozna jeste chvilku usetrit
![]()
Nikdo si z tebe neutahuje jen ti říkají pravdu do očí a svůj názor a to,že teď se máš dobře nemusí trvat pořád.Jeden případ z mého okolí holčina 24 chodila s klukem 19 let otěhotněla vzali se narodili se dvojčata a on to nějak nezvládnul vychovávat dítě chtěl si užívat a už jsou od sebe.Nejdřív by jste si život měli užít a až pak založit rodinu jak dlouho spolu s přítelem jste?
vercicek: Zrovna Vás jsem tím nemyslela. Jsem vděčná za Váš názor a určitě si to nechám projít hlavou. Ale proč si lidi furt musí utahovat z někoho? Ty velký maminy .. Tím jsem myslela třeba tu,která o mě napsala,že jsem arogantní.Co je na mých dotazech arogantního?
Lucy my mlady ja te chapu, ale opravdu maji pravdu, nam mladym se to tezko posloucha, ale je to fakt, sve mimi miluji nade vse, ale myslim, ze mas na to aspon 2 roky cas.
sexyfraga: dva roky. Co jsem ze všech těch komentářů a výsměchů tady pobrala , asi si to ještě hodně rozmyslim. Určitě o přítele nechci přijít kvůli miminku. On po miminku sice touží , ale máme zatim 9měsíčního psa Rockyho to nám zatím postačí.