Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Lucynka721 píše:
Měla jsem pocit,že tady byli i tací lidé,který to pochopili. Práce je na smlouvu nebo-li na živnostenský list. Proto vzniklo samo placení zdravotního a sociálního . Snažím se odpovídat všem , ale opravdu nemám tolik času . Navíc mi někdy příjde , že jsou tady i celkem negramoti . Několikrát něco napíšua furt jsme u toho samýho.
S těma negramotama bych brzdila a nejdřív si po sobě přečetla všechny příspěvky.
Promiň, ale přijde mi, že jsi spíš vzteklá z toho, že je tu většina lidí proti, ale to si určitě musela čekat.
Lucynka721 píše:
Měla jsem pocit,že tady byli i tací lidé,který to pochopili. Práce je na smlouvu nebo-li na živnostenský list. Proto vzniklo samo placení zdravotního a sociálního . Snažím se odpovídat všem , ale opravdu nemám tolik času . Navíc mi někdy příjde , že jsou tady i celkem negramoti . Několikrát něco napíšua furt jsme u toho samýho.
Smlouva a živnosťák je rozdíl, pozor na to! Pokud bude dělat na živnosťák, tak nemá žádnou smlouvu a pokud strejda (jestli si to dobře pamatuju) řekne: „Od zítra nechoď“, tak on s tím nic neudělá a bude ze dne na den bez práce
. To je nevýhoda živnosťáků (asi daň za daň
).
Sice je ten vyhazov méně pravděpodobný (když je to rodina), ale už jsem několikrát slyšela, že nejhorší zaměstnavatel je ten z rodiny. A pokud jde ve finále hlavně o prachy nebo o pohodlí zam., tak je to pak problém. (mluvím z vlastní zkušenosti)
Lucynko já sama jsem s přítelem od 15ti let a už od mých 17ti spolu bydlíme,takže jsem taky v takovém věku nejednou zatoužila po miminku…Naštěstí to byli jen nevinné představy a dneska jsem moc ráda že jsem počkala.
Dodělala jsem školu,nastoupila do zaměstnání,po 2 letech dostala smlouvu na dobu neurčitou,taky jsme si s přítelem stihli užít pár zahraničních dovolených a na své 22 narozeniny jsem plánovaně otěhotněla!
Na miminko se strašně moc těšíme,ale můžu ti říct že i teď si občas říkám jestli ještě není brzo,když vidím mé vrstevnice jak obráží diskotéky…Nezávidím jim,jen mě mrzí,že jsem si najednou přestala rozumět do té doby s nejlepšími kamarádkami,které mají úplně jiné starosti a spíš tíhnu k holčinám které už děti mají,ale s tím nic nenaděláš,tak to prostě je… ![]()
A k tomu když si teď spočítám kolik peněz mě stála výbavička,tak si nedokážu představit být bez práce(tedy až do porodu bez peněz) a nemít pak ani žádnou mateřskou…Není to škoda?? ![]()
Samozřejmě je to na tobě,ale všechny tyhle věci by si měla zvážit.
Kdybys už byla těhotná,nejspíš bych ti radila jinak,ale jelikož to jde,tak bych být tebou určitě ještě počkala!
Užívejte si života a neboj,všechno to krásné s miminkem tě teprve čeká…!! ![]()
Lucy_VM píše:
Lucynko já sama jsem s přítelem od 15ti let a už od mých 17ti spolu bydlíme,takže jsem taky v takovém věku nejednou zatoužila po miminku…Naštěstí to byli jen nevinné představy a dneska jsem moc ráda že jsem počkala.Dodělala jsem školu,nastoupila do zaměstnání,po 2 letech dostala smlouvu na dobu neurčitou,taky jsme si s přítelem stihli užít pár zahraničních dovolených a na své 22 narozeniny jsem plánovaně otěhotněla!
Na miminko se strašně moc těšíme,ale můžu ti říct že i teď si občas říkám jestli ještě není brzo,když vidím mé vrstevnice jak obráží diskotéky…Nezávidím jim,jen mě mrzí,že jsem si najednou přestala rozumět do té doby s nejlepšími kamarádkami,které mají úplně jiné starosti a spíš tíhnu k holčinám které už děti mají,ale s tím nic nenaděláš,tak to prostě je…
A k tomu když si teď spočítám kolik peněz mě stála výbavička,tak si nedokážu představit být bez práce(tedy až do porodu bez peněz) a nemít pak ani žádnou mateřskou…Není to škoda??
Samozřejmě je to na tobě,ale všechny tyhle věci by si měla zvážit.Kdybys už byla těhotná,nejspíš bych ti radila jinak,ale jelikož to jde,tak bych být tebou určitě ještě počkala!
Užívejte si života a neboj,všechno to krásné s miminkem tě teprve čeká…!!
Krásné, neřekla bych to lépe a úplně souhlasím, mně je 24, s přítelem jsem 8 let a teď čekáme mimčo… Do teď jsem stihla vystudovat, vydělat nějaké penízky, užít zábavy, dovolené, zkrátka se vyřádit a teď vím, že nemusím litovat, že bych něco nestihla nebo zameškala
Tak nikam nechvátej.
Krásné, neřekla bych to lépe a úplně souhlasím, mně je 24, s přítelem jsem 8 let a teď čekáme mimčo… Do teď jsem stihla vystudovat, vydělat nějaké penízky, užít zábavy, dovolené, zkrátka se vyřádit a teď vím, že nemusím litovat, že bych něco nestihla nebo zameškalaTak nikam nechvátej.
Naprosto souhlasím!!!
Užívej si společného života s přítelem dokud to jde…
Až bude mimi,tak už to tak jednoduché nebude…! ![]()
Lucy_VM píše:
Viktorie Vivien píše:Krásné, neřekla bych to lépe a úplně souhlasím, mně je 24, s přítelem jsem 8 let a teď čekáme mimčo… Do teď jsem stihla vystudovat, vydělat nějaké penízky, užít zábavy, dovolené, zkrátka se vyřádit a teď vím, že nemusím litovat, že bych něco nestihla nebo zameškalaNaprosto souhlasím!!!Tak nikam nechvátej.
![]()
![]()
Užívej si společného života s přítelem dokud to jde…
Až bude mimi,tak už to tak jednoduché nebude…!
Děkuji, totéž přeji i Tobě. Hlavně krásnou a zdravou holčičku, už to máte za pár… Já závidím, i když se to nemá ![]()
Děkujem!
Jojo,už nám zbývá jen pár týdnů..
Nejraději už bych to měla za sebou,protože nám hrozí předčasný porod,takže od 27tt jen ležím a nic nedělám… ![]()
Ale neboj,uteče ti to jako voda,ani nebudeš vědět jak…
Mě přijde že je to před chvilkou co jsem objevila na testíku // a najednou začínáme 8.měsíc…
Myslím že to tu bude mnohem dřív,než se stihnem doopravdy připravit…!!
![]()
Taky držím palečky ať vám vše dopadne tak jak má a přeju pohodové těhotenství…!!!
![]()
Taky jsem si rikala, jestli jsem normalni, kdyz jsem uz od 16let touzila po ditet. Ted mi je 21 a konecne jsem si to vysnila, jsem ve tretim mesici a stastna, takze mi ver, ze se vyplati pockat jeste tech par let. Nedokazu si predstavit, ze bych tehdy mela dite, az ted si uvedomuji jak to bylo brzo, ale kazdy muzes mit jiny nazor… JA jsem tehdy uplne silela ze uz chci miminko, takze te chapu.
Kazpopadne je to jen a jen na tobe, takze preju hodne stesticka… ![]()
Ahoj, možná mě tu teď někdo odsoudí, možná někdo bude souhlasit. Já jsem ve 3.ročníku střední školy otěhotněla s tehdejším přítelem, se kterým jsem ale věděla, že zůstat nechci, protože nebyl finančně zajištěný, bez práce a kamarádi pro něj byli vším a začal tíhnout k alkoholu… a také já jsem neměla jako student žádné příjmy a ani nevím jak by na to reagovali moji rodiče…podstoupila jsem interupci, ačkoliv jsem se na mimi už od 15ti těšila… ale do neúplné rodiny, bez peněz jsem ho nechtěla přivést a hlavně jsem na to nebyla ještě připravená. školu jsem dostudovala, našla si dobrou práci, pracovala několik let a s platem, který jsem měla vím, že dnes, když jsem ve spokojeném 8mi letém vztahu a v 17tt, vím, že budu mít dobrého partnera, dobrou mateřskou, se na mimi strašně těším a vím, že jsem si prožila dospívání jako ostatní holky a že jsem něco zažila, ale že musím i tak něco obětovat, volný čas (celá naše rodina jezdíme na motorkách, což v tomto stavu nejde a ani s prckem už to takové nebude…) ale že mi to za to stojí a jsem ráda, že jsem to tekrát takto udělala. těžkou říct, třeba bych byla v tu dobu dpbrá máma, třeba i horší, ale chtěla jsem na mé první těhotenství „dozrát“ a a zabezpečit se.
Takže ať to Lucce dopadne jakokoliv, držím jí palce! I všem ostatním snažilkám a již čekajícím maminkám ![]()
Docela by mě zajímalo,proč si se těch negramotů vůbec na něco ptala.Když si beztoho myslíš,že jsi tak chytrá,hurá do toho.
S30000 hrubého,což je jak ty tvrdíš balík.Hodně štěstí,budeš ho při své inteligenci potřebovat