Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky, vím, že hodnoty cs jsou zavádějící, ale mě by zajímalo, jestli se dle toho dá s jistotou říct, jestli když by mělo dojít k vyvolávání porodu, může být ve hře ještě preindukce?
Zapomněla jsem se zeptat Dr.
Mám cs 3. Jsem 39+6tt.
U prvního těhotenství mi museli kvůli komplikacím porod vyvolávat ale bohužel před tím mi museli ještě zavádět tyčinky a ty jsou něco co už nechci zažít.
Tak jestli to že mám cs 3 znamená, že můžu být v klidu a i kdyby se malé ven nechtělo a porod museli vyvolávat, tak preindukce (například tyčinky) nutná nebude. Doufám, ze mi rozumíte 😄
Neznamena to vubec nic..
Ja mel CS vyssi od 34 tt a podle mnoha lidi zde mi hrozil predcasny porod a rodila jsem nakonec „az“ tri dny pred terminem ![]()
A co se preindukce tyce, tak to Ti fakt s jistotou nikdo nerekne..
Podle mě CS 3 se bez preindukce neobejde. Mně 5 let zpátky jako preindukci dávali na noc balónek a bylo to úplně v pohodě.
@Moly K. Neznamená to vůbec nic. Otevřená na 2 prsty jsem byla 5 týdnů, 36 TT odtok vody, 37 Tt vyvolání porodu pro začínající zánět
![]()
@dickys ono je to asi hodne individualni. Taky mi zavadeli balonek a ja teda bolesti i zvracela. Pri zavafeni jsem i hodne krvacela… asi mam nejaky krehky cipek ci co. Pritom porod jako takovy jsem mela fakt milionovy. ![]()