Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Vice informaci nemám:-((na cípek chodím každých 6měsícu na kontrolu hrozí mi rakovina:(((bříško říkala že tvrdne co to znamena?
Ahoj holky.Chci se zeptat jestli lze podle CS poznat jestli se už blíží porod? V průkazce mám napsáno, že mám CS 3 body a to jsem podle UZ ve 38+5 tt. Termín porodu se počítá podle PM nebo podle UZ? Nevyznám se v tom, protože jsem prvorodička. Děkuji za odpověd.
Podle cs se blížící se porod nedá poznat. Navíc cs 3 ve 38tt není vůbec moc. spíš bych řekla, že naopak. Co se týče TP, tak nevím u mě se dr řídí podle PM. A podle PM jsi ve kterém týdnu?
Děkuji za radu. Podle PM jsem ve 39+5 tt. Takže to znamená, že mi můžou vyvolávat porod? Na kontrolu jdu 23.4.To si mě tam můžou nechat?
Pokud je malý v pořádku, tak ho vyvolávat určitě nebudou a to minimálně do 41+4 Nechávají přenášet asi 10 dní, někomu nechávají přenášet i 14 dní. Zkus si dát delší procházky, možná se mimčo rozhodne jít samo a nijak ti to nemuže ublížit…rozhodně by to bylo lepší než vyvolávání ![]()
Na procházky chodím, ale je mi to k ničemu zatím
. Ty jsi v kolikátým týdnu těhotenství? Takže si mě v nemocnici nechat nemůžou?
Já jsem 38tt
a mám taky cs 3 a už dlouho asi od 34tt. Jinak samozřejmě si tě tam nechat můžou
Mě třeba hrozí za týden vyvolání, ale jen proto, že mám těhotenskou cukrovku a malý je příliš velký a mají strach, že bych ho nemusela přirozeně porodit, protože by moc narostl. Už před týdnem (v 37tt) jsem mela odhad 3300g a to je moooc ![]()
Aha. Držím ti palce, aby ti všechno dopadlo dobře
Můžu si tě přidat do přátel?
Jj jasne
já ani nevím jak se to dělá
Hlavně dej pak vědět až se to narodí…a víš co to bude?
Také jste vybrali krásné jméno
Tak až se ti to narodí tak dej vědět ![]()