Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Zdravim vsechny ![]()
Vcera jsem byla na KO u doktora a CS mam 2. Vcera sem byla presne 28+0tt. Pred 3tydnama sem mela CS 1 a pred 6ti tydnama CS 0. Nerozumim tomu, protoze muj dr. mi to ani po mem dotazu nevysvetlil
Vy ktere se v tom vyznate lip jak ja, je to v poradku??
Ahoj, dvojka je ještě v normě, někde na netu jsem našla tabulku, jaké maximální CS je pro daný týden ještě ok. Ale už nevím, kde to bylo.
Nechce se mi to přepisovat tak si počti https://www.emimino.cz/…cs-8-156041/ nakonec jsem přenášela, CS není moc směrodatné ![]()
@Mišalí bud v klidu, cs 2 muzes mit klidne jeste den pred porodem. Postupovalo mi to podobnym tempem, na te dvojce se to usidlilo, chvili jsem prenasela, v pondeli jsem jeste mel 2 a v utery v noci byl maly na svete.
@Mišalí píše:
Zdravim vsechny
Vcera jsem byla na KO u doktora a CS mam 2. Vcera sem byla presne 28+0tt. Pred 3tydnama sem mela CS 1 a pred 6ti tydnama CS 0. Nerozumim tomu, protoze muj dr. mi to ani po mem dotazu nevysvetlilVy ktere se v tom vyznate lip jak ja, je to v poradku??
Ahoj, já byla na kontrole v 27+2tt a měla jsem už CS 3 a doktor neříkal vůbec nic. Teda říkal akorát „vše v pořádku“
Další kontrolu mám ve 29+5tt tak jsem zvědavá co bude povídat tam. Jinak tady se můžeš mrknout: http://nedoklubko.cz/…skych-pojmu/
Ahoj, já minulý týden 29+0 cervix: 4, tři týdny před tím: 2. U minulého těhotenství: 31t.=1,33.t=2,35.t=4,36.t=spontální porod (bylo to rychlé, tři dny před porodem mi odešla zátka, v den porodu mi odtekla voda, za hodinu začaly kontrakce a ta další 3 hodiny bylo miminko na světě - zdravé, v pořádku a čilejší než ostatní donošená miminka v porodnici…
Ale teď je to teprve 30.t! Takže mám hrozný strach. Bohužel ještě k tomu se miminko nechce otočit - čímž se prý zvyšuje pravděpodobnost odtoku plodové vody. Mám se šetřit (doslova: být hodná), nedělat nic náročného, nenosit nic těžkého… aby se porod neurychlil, ale zase nějakou aktivitu provádět (klidový režim je prý už jen přežitek, který nemá vliv na porod - buď se dítě rozhodne nebo ne) a podporovat mimi k otočení. Tak co teď?
Ahoj chtěla bych se zeptat co znamená CS4, hrdlo 3cm, pro prst, hlavička těsně naléhá jsem ve 35+4 a doktor mi to vúbec nevysvětlil
je možné že porodím dřív? Bříško mi tvrde tak 10× za den ale to je prý normální a magnesium mám už jen na týden. Děkuji za odpověd
![]()
Zdravím chci se zeptat dneska jsem 39+6 a CS mam 3b co to znamena? Dr mi rekla ze sem otevrena tak 0,5 cm je to spatne? :/
Dobrý večer, přidám se do diskuze.Dnes jsem se vrátila z třídenního pobytu v nemocnici, kam jsem jela kvůli ukrutným bolestem zad.Jsem 36+5tr. Na ozvách mám na křivce stahy nad 90 úplně běžně a mám cs 7.V úterý mám jít na kontrolu, ale doktorka se smála, ze se uvidíme dřív…tak nevím. Co myslíte Vy?
@AlenaSu Že můžeš porodit stejně tak za hodinu jako za měsíc…
Ahoj,
holky mám dotaz.. V 31+3 jsem měla CS 2, ve 33+3 bylo už 4 a teď 35+3 je tam napsáno 6PS.. Nevíte co to znamená..? ![]()
Ahoj jsem 37tt a mam cs 7 na ko trole v, 36 tt jsem mela cs2 a nic a drivejsim porodu mI nerikala jen ze kdyby to prisloby mam jet ale to vimtak ostatne i bez gyndarky
. Byla I udivena ze za 6 dni sem se zacala tak ryche otevirat a, hodne mi ubyl cipek
tak uvidime pristi tyden jdu na kontrolu zas tak sem ito ja, zvedava ![]()