Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Holky ani mi nemluvte o strachu mam pocit ze se z toho zblaznim uklizim pijem cervene vino chodim po schodach prochazky horka sprcha a prd pomaha jo a este malinik pijem lnene seminka jsem zacala ale nechuti mi takze to sem vynechala takze ocividne se mu nechce ven a ja propadam strachy jak male decko no ale asi pred tym porodem sou te emoce asi moc citlive
![]()
@klikinka22 neboj kikinko to neni zas tak dlouho ten tyden
to uz das
no ja zitra zacinam 36tt a uz na me lezou predporodni nervy…na chlapa mam depku na okoli mam depku no des…
uz at je mala na svete
a mam klid ![]()
Tak az teprve ted sem zjistila co sou to nervy :-/ presne jak jsem předpokládala…dnes mě doktorka objednala na vyvolání. Jak mi zdělila datum, tak jsem měla co dělat abych se tam nerozeřvala v ordinaci. Jsem úplně hotová a vůbec si to nedokážu představit!!! V životě jsem v nemocnici neležela a jen když jsem měla jít za někým na navštěvu do nemocnice, tak na mě šly mdloby…A teď po mě chtějí abych tam dobrovolně v neděli nastoupila. Já jsem si představovala, jak to na mě přijde a když budu mít bolesti, tak nebudu mít čas na strach z nemocnice, ale takhle…já se zblázním…
![]()
@klikinka22 a jake ti napsala datum???
tak aspon vis ze tehdy proste porodis
to je super ja jsem zvedava kdy to prijde na me
dneska zacinam 36tt takze to mam za par
hlavne bud v klidu a nestresuj se ![]()
Nj, snažím se
už jsem si na to zvykla, že se v pondělí narodí, trošku strach mám, ale už tak zdravě
Důležité je, že ho budu mít už brzo u sebe
V neděli mám po obědě příjem a v pondělí ráno začnou vyvolávat. Doufám, že budu patřit do skupiny rodiček, kterým tableta zabere hned a porodí do 3 hodin…Krásná představa ![]()
@klikinka22 jeee tak v pondeli??? to mas super
jojo taky doufam ze budu patrit mezi ty ktere porodi hned a ne se trapit nekolik hodin
tak ti hlavne drzim palecky at to dobre dopadne
a jaky mas tedkom CSko? ![]()
Ted mám CS 3, ale na trojce už to mám od 36tt. Naštěstí už sem trošku otevřená a čípek mám polotuhý, tak snad to pujde. A i kdyby ne, tak to zase nějak udělají dr. Dám vědět jak to dopadlo ![]()
@klikinka22 tak to ja mam ted cipek CS 8
a kazdou navstevou se ta hodnota zvysuje
no tak snad to vydrzim do terminu ikdyz jsem dneska 36tt ![]()
Oživuji diskuzi: tak co holky jak jste dopadly a kdy jste nakonec rodily?
@Laduska88 @klikinka22???
Mám dotaz, měla jste některá v 30tt CS4-5? To mám já a hrozně se bojím předčasného porodu, mám nařízen klidový režim, ale se starším synkem to moc nejde…děkuji za odpovědi Lena
Leni, snad je vše dobré a ještě si užíváš bříška…
Já mám termín začátkem listopadu, doma máme ještě malýho rošťáka (1,5 roku), teď jsem 35+4 a CS mám 8-9, klidový režim bych taky měla dodržovat, ale s malým to moc nejde, jak píšeš
…Ondru jsem rodila 36+3 a byl zdravý, apgar skore 10, 2830g a 46cm, žádný inkubátor…tak vydrž aspoň tak a všechno bude dobrý, uvidíš ![]()
Ahoj chtěla bych se optat.. dnes mám termín porodu ale stále nic.. v úterý mám nástup do porodnice na vyvolání porodu.. Cerxix score mám 4 co to znamená? v ordinaci jsem si nevšimla co tam píše jelikož do minulé kontroly jsem tam měla stále 0…0…0… a doma jsem včera koukala že tam mám najednou 4.. tak zda někdo víte co to znamená?? ![]()
@telezska to znamená, že už jsou nějaké změny na čípku, zkrácení, otevření, směr atd. Je to 5 věcí co se hodnotí od 0 do 2. No ale jestli porodíš hned a nebo budou vyvolávat ti to stejně neřekne. Mě tvrdila doktorka podle čípku, že určitě budu přenášet a rodila jsem den před termínem, najednou otevřená a vše v pohodě.
@telezska vubec nic to neznamena. Aneb muzes porodit i z nuly za par hodin nebo s vetsim skore dele prenaset. S
@telezska - no, ja mám CS 4 a to som mala pred 10 dňami v 36tt - v podstate skoro nepoškvrnená
Ale moj gynekolog na to vobec nereflektuje. To sa može zmeniť v priebehu hdiny, takže to nič neznamená!
Ahojky holky tak se hlasim po delsi odmlce
rodila jsem presne na den deti a porod trval vseho vsudy s kontrakcema pul hodiny
mala mela 3100g a 47cm
v sobotu ma uz nase princezna 8 mesicu
leti to jako blazen
a co vy? co porody? ![]()