Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Cerviky score nevypovídá vůbec o ničem
Může to přijít dneska, nebo za nějakou dobu. Držím
na pohodový porod ![]()
Svoje CS si nepamatuju, rodila jsem za posledních 10 let 4× ![]()
A v kolikátém týdnu jsi? U prvního dítěte jsem byla v 34. týdnu a CS jsme měla 6, doktor mi už od 30. týdne vyhrožoval předčasným porodem… Nakonec jsem rodila 39+0 a stejně mi museli na břicho skákat, aby se dcera dostala ven. Jinak hlenová zátka v tomto těhotenství mi odešla už někdy v 36. týdnu…
Já už tento týden slyším po 3 že je to krásně nachystané a furt nic, tak kromě poslíčků se nic neděje ![]()
Já u obou holek měla “připraveno” na porod už od 24tt, nikdo nevěřil, ze podle CS donosim. Obě narozené 37tt 😊
Já odpoledne naprosto klidna deloha, vůbec nic se nechystá maminko a cesty úplně uzavřené… od půlnoci kontrakce a za 23h byl prcek venku. V porodnici jsem se otevřela ze 2 Cm na tlaceni za 2 hodiny jako prvorodicka a to mi říkali, ze at počítám, ze to bude ještě dlouho trvat. O to víc to samozřejmě bolelo. Jsem zvědavá na druhé. Radši bych se otevírala delší dobu s menší bolesti ![]()
Holky jak je to tedy s tím CS a jaké jste měli vy na poslední kontrole pře porodem?
Je to „dulezity“ udaj? nebo zas tolik neznamená..
hlavně jsem jak na trní, když mi dala takovou naději, že už to může brzy přijít
Já byla ve středu na kontrole, doktorka rikala ze se dalsi kontroly nedockam a zapsala CS 8.. odešla mi včera hl. zátka, zatím jen poslíčci, ale i tak uz je to dost neprijemne a nepohodlne