Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Holky, včera jsem byla u dr jsem 35tt říkala, ze se začínám otevírat, čípek se krátí. Moc se ji to prý nelíbí. Nařídila mi klidový režim. Mám tvrdnuti břicha, občas menstruační bolesti. Neřekla jak moc se oteviram jen ze bych měla nejlépe vydržet ještě 14 dni. Mimco má odhad váhy 2500g v průkazce jsem zjistila ze mám CS3. Myslíte, ze porod muže opravdu přijít dřív.?
Je to blbý, ale porod může přijít zítra nebo taky za měsíc. Nikdo ti to přesně říct nemůže. ![]()
Může, já při tomhle porodila do čtyř dnů. Prostě lež a buď v klidu, dva týdny to vydržíš.
Jsem měla CS 3 a na 1,5 cm hrdlo od 28 tt… Tvrdnuti bylo 50× denně, bolesti..
… Sex jsme měli normálně, chodili jsme procházky.. jsem 39+2… CS 6, normalka… Že bych se omezovala se říct nedá… Hlavně v klidu. Nervy jsou horší než cokoliv.
@Anonymní píše:
Holky, včera jsem byla u dr jsem 35tt říkala, ze se začínám otevírat, čípek se krátí. Moc se ji to prý nelíbí. Nařídila mi klidový režim. Mám tvrdnuti břicha, občas menstruační bolesti. Neřekla jak moc se oteviram jen ze bych měla nejlépe vydržet ještě 14 dni. Mimco má odhad váhy 2500g v průkazce jsem zjistila ze mám CS3. Myslíte, ze porod muže opravdu přijít dřív.?
Porod muze prijit driv i u CS0 a bez jakychkoliv predchozich potizi
Dodrzuj klidovy rezim a pri nejistote jed do porodnice. Ty MS bolesti jsi mela uz vcera na kontrole u doktorky?
Přesně jak už tu bylo psáno porod může a nemusí přijít dřív… Rozhodně odpočívat, když to jde a kdyby se cokoliv nezdálo k doktorovi… Cs je opravdu jen orientační a každý ho hodnotí jinak… u druhého syna bylo ještě v den porodu na nule a teď mám cs3 od 30+0tt a to už je nějakých šest týdnů…
@Anonymní píše:
To ti nikdo neřekne kdy porodíš, mám cervix skóre kolem 5/6 od 24.tt, dávali mi mi maximálně 2 týdny do porodu, klidový režim jsem nařízený neměla. Dneska začínám 38.tt, už 2 týdny jsem otevřená na 2 prsty, bez čípku a zatím vše drží.
@Janča6
Ty bolesti jsem měla asi dva dny předem než jsem jela na kontrolu. Ale nebylo to nic velkého prostě jak když mi má každou chvíli přijít MS. Ty bolesti mám hlavně večer, v noci a někdy dopoledne. Ale míč hrozného ani to není pravidelné spis jakoby v kuse. Jsem z toho alorat ve stresu ze bych nepoznala porod ![]()
@Anonymní píše:
@Janča6
Ty bolesti jsem měla asi dva dny předem než jsem jela na kontrolu. Ale nebylo to nic velkého prostě jak když mi má každou chvíli přijít MS. Ty bolesti mám hlavně večer, v noci a někdy dopoledne. Ale míč hrozného ani to není pravidelné spis jakoby v kuse. Jsem z toho alorat ve stresu ze bych nepoznala porod
Porod nejspis poznas
A doktorka na ty bolesti neco rikala? Kazdopadne, kdyby se ti neco nezdalo, jed se nechat zkontrolovat do porodnice.
@Janča6 říkala, že se tělo připravuje k porodu a kdybych měla nějaké velké bolesti nebo tlaky na konečnik tak mám jet do nemocnice. Potom pouze žádná vana, žádný sex a klidový režim. Čípek se mi krátí i prý z důvodu konizace a ještě do toho mi předepsala cipky Macmiror. 😊 říkala mi, ze hlavně viděla to otevírání jak jsem šla z kozy na lehátko, když jsem potom ležela v klidu na lehátku tak prý to bylo lepší. Člověk je z toho takový,,vystresovaný,, ze neví co vlastně čekat
Můžu se zeptat? Dnes jsem byla na kontrole protože mám skoro celodenní posličky jsem 35+3 a dělal my raději dříve vyšetření kultivace plod.vody malá váží 2500 kg
Vše je v pořádku ale co sem nepochopila cervix je 2,5 cm to je čípek? Řekl že se neotviram zatím ale že. pry můžu klidně porodit zítra jak je to možné když se teda neotviram 🤣 já to nechápu mohli by jste aspoň napsat kolik vám vážily miminka
a jak jste měli ten cervix? Prosím
@Angelika2015 píše: Více
Zcela obecne - zena muze byt zcela zavrena a za 2 hodiny uz mit dite v naruci. Na druhou stranu treba kdyz moje mama cekala brachu, tak od nejakeho 3. mesice byla otevrena nevim na kolik, ale mela narizeny prisny klidovy rezim. Ale ona na to kaslala, makala na velike zahrade apod. A jeste prenasela.
Jinak ja jsem pri 4. tehotenstvi mela od 30. tt kazdy den velmi bolestive poslicky, pravidelne po 2 - 3 minutach, trvajici vzdy 40 - 60 s a to cele 2 - 3 hodiny v kuse a kazdy den 2 - 3×. A pak jsem si v 38 + 3 nechala udelat Hamiltona a stejne jsem porodila az o 8 dni pozdeji.
Cili poslicky ani cervix skore nemusi nic znamenat. Ale taky muzou.
Příspěvek upraven 03.03.25 v 18:24
@Janča6 děkuji moc
Právě já sem nechápala to že se neotviram ale obratem řekl že můžu už klidně porodit.
Samozřejmě bych byla ráda kdyby to přišlo co nejdříve ale miminka si
sami vyberou kdy přijdou na svět.
Děkuji ještě jednou
@Angelika2015 píše: Více
Chápu. Jen s tím přáním, ať je to co nejdříve, počkej tak 10 - 12 dní ![]()